Home Forums Ouder van een kind Buddy

 • JNRise

Buddy

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een buddy voor mijn dochter van 12 jaar. Zij heeft diabetes type1 sinds haar 10e jaar. Ze heeft nog steeds moeite met het op tijd prikken etc. En wilt dit graag delen met een leeftijdsgenoot. Laat wat van je horen!

 • Hoe begeleid je haar als ouder zijnde? Vat het niet op als een aanval maar als ouder van een kind van 12 vind ik persoonlijk dat je er zelf meer bovenop moeten zitten (waar dat kan). Ik snap ook dat als ze op school is of bij een vriend/vriendin thuis dat het lastiger is.

  Wat bedoel je verder met op tijd prikken? Vergeet ze te prikken of krijgt ze te veel hypers? Ik heb nu een jaar diabetes en het is gewoon een deel van mijn leven geworden. Ik bedoel daarmee dat ik ’s morgens mijn tanden poetsen net zo gewoon en routine vind als een prikje zetten bij het eten.

  • Vreven

  Mijn dochter is in Oktober 11 geworden, pas een week diagnose diabetes 1, ze is al zeer zelfstandig, ik denk dat een paar buddy’s haar goed zou doen, samen kijken naar de leuke dingen die nog wel kunnen.

  • Lucia

  Op die leeftijd kan het erg helpen als je een ‘oppas’ met diabetes hebt die niet per se voor het oppassen komt maar wel een stukje ouder is. Zo ontstaan gesprekjes in een ongedwongen sfeer. Zou dat iets voor je dochter zijn? #diabetesoppas

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.