Home Forums Nieuw met diabetes burnout

burnout

Hallo mensen, ik heb diabetes vanaf mijn derde en gevolgen hiervan zijn dat ik al geruime tijd medicatie slik voor mijn nieren en mijn linkeroog is naar de mallemoer..ik zit nu momenteel met een burnout en niemand kan mij mentaal ondersteunen..niet mijn diabetes verpleegkundige omdat die ’t niet zelf heeft..niet mijn internist want die snapt ’t ook niet..niet mijn huisarts omdat die hiervoor geen middelen heeft en zelfs diabeter heeft voor volwassenen geen mentale ondersteuning..ik weet dat ik ’t zelf moet oplossen maar ik weet niet hoe!?..iemand die ’t bekend voorkomt dat die ’t ff een paar weken niet wilt zijn?

Met vriendelijke groet,

Dennis ten Veen

 • Dag Dennis,

  Ik kan me voorstellen dat je je, momenteel, heel alleen moet voelen.
  Ik kan me ook voorstellen dat er een moment komt dat je even geen draagkracht meer hebt.
  Dat het teveel is geworden en dat er niet alleen geen licht aan het eind van die donkere tunnel lijkt te zijn, maar dat het voelt alsof dat eind van die tunnel is dichtgemetseld.

  Het is echt een treffer om een behandelaar te vinden die jouw (gezondheids)problemen vanuit eigen ervaring (her)kent.
  Maar dat betekent dat jij je niet gehoord of (h)erkend voelt.

  Zou het voor jouw gevoel zinvol zijn om je door je huisarts naar Mediant te laten verwijzen.

  Er zullen zeker wachttijden zijn en dat helpt jou nu niet. Maar dan heb je zelf wel een stap gezet naar ondersteuning.

  Dan nog moet de kracht uiteindelijk uit jezelf komen en dat weet je ook wel. Maar iemand die begrip toont en ook werkelijk kan invoelen wat jij doormaakt, kan al een enorme ondersteuning zijn op die lange weg naar boven.

  Je diabetesverpleegkundige of huisarts hebben ook niet de tijd beschikbaar die jij nodig hebt, zelfs al zouden ze uit eigen ervaringen kunnen putten.

  Misschien dat via Mediant iemand je kan verwijzen naar een begeleider die dat wel kan.

  Ik wens je heel veel kracht.
  Een burnout overleven kost tijd, veel energie en heel veel emoties.
  Been there, done that.

 • thnx!! ga hier zeker mee naar de huisarts (y)

 • @dennistenveen; wat Chaim zei daar sluit ik mij geheel bij aan.

  De grootste kracht zal uit jouw moeten komen. En dat je door alle tegenslagen nu met je rug tegen de muur zit, kan ik volkomen indenken.

  Je bent absoluut niet de enige die door de malle molen is gegaan. Ik heb ook de nodige klappen te verwerken gekregen en steun gezocht maar niet gevonden. Totdat ik bij een psycholoog terecht kwam die mij wel begreep en hielp.
  Wat mij ook heeft geholpen is het van mij afschrijven.

  Heel veel succes en sterkte toegewenst!

 • sry dat ik ’t zeg maar ben blij dat ik niet de enige ben..hartstikke bedankt voor je antwoord. ik heb hier al heel wat aan en ga van de week een afspraak maken met de huisarts! Top (y) jij ook Chaim!

 • Dag Dennis,
  Heb je nog een afspraak met je huisarts kunnen maken?

 • Beste Dennis,

  Tob met dezelfde zaken als jij en was op zoek naar mensen met dezelfde ervaring en vooral tips. Vraag me dus af hoe het nu met jou gaat en wat voor jou helpt of heeft geholpen?

  Groetjes Rita

 • begrip voor diabetes is moeilijk ook in je directe omgeving hoor vaak zorg beter voor jezelf maar zeg je dan bij het weggaan nog even meten en dan gaan we ben je geobsedeerd heb zelf de laatste tijd van die dagen dat je denkt########” en nog vee; meer op die momenten moet ook iedereen me met rust laten denk dat het belangerijk is om op je eigen manier je kuny afreageren

 • Ik heb Dennis een mail gestuurd om hem te attenderen op onze interesse in hoe het nu met hem gaat. Hopelijk laat hij snel van zich horen. Diabetes Burnout is geen ‘kattenpis’, dus hopelijk voelt hij zich door onze steun een beetje lekkerder. Bedankt Chaim, Racingbike, RiMaEnWi en glazenwasfreak voor jullie betrokkenheid!

  Groetjes Moderator

 • Hey lieve mensen, ik heb héél veel aan mijn huisarts te danken, in tegenstelling van mijn diabetesverpleegkundige die mij nooit snapte, wat eigenlijk jammer is..de frustratie die ik had was ’t onder controle krijgen van mijn waarde’s..daar was ik bijna 24/7 mee bezig en dit brak mij helemaal op..toen kwamen ze met een voorstel om een andere insuline te gaan gebruiken waarbij ik maar twee maal dags hoefde te spuiten en ik moest ook in opdracht minder controle’s uitvoeren! dit heeft mij echt geholpen qua rust!..heerlijk..de insuline heet ryzodeg maar de internist was hier helaas niet erg blij mee omdat dit mij weer op lange termijn de bloedvaten kón aantasten..kon..wil niet zeggen dat ’t gebeurt maar ken..omdat ik al 1 oog blind heb en tabletten moet slikken voor m’n nieren ben ik toch tot een keuze gekomen voor een insuline pomp..dit moet betere resultaten halen en ook betere waarde’s …ik vind ’t echt top dat jullie zo meegaand zijn geweest en ik moet de moderator ook bedanken voor ’t mailtje echt super!! (y)

  groetjes Dennis..

  xxx

  Rita net wat ik zei..ik heb héél veel steun gehad van mijn huisarts..zij toonde begrip en een goed luisterend oor die ook mee wou denken voor een goede oplossing..ik ben van de oude stempel en mij is geleerd niet alles buiten te hangen..ook dit is niet goed! praten is goed.. maar ja dat is mij niet geleerd maar ’t helpt wel bij iemand die gewoon begrip toont!

  • Hoi Dennis, blij om te horen.
   Ik ben al 9 jaar aan de pomp(omnipod sinds 2 jaar) en dat maakt het makkelijker om goed ingesteld te raken. Heel veel succes en laat nog eens horen hoe t gaat👍😊

 • Ik gebruik nu ook de omnipod vond het wel een gedoe om de bassaal programmas en de ratios goed te krijgen maar als dat en keer voor elkaar is dan is het echt een stuk makkelijker

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.