Home Forums Bloedsuikerwaarden Busreis vakantie

Busreis vakantie

Hallo!

Wie heeft ervaring met een lange busreis met type 1? Ik heb diabetes type 1, en ga deze zomer naar Salou met drie vriendinnen, alleen de busreis is ongeveer 15 uur. Ik zit er wat mee dat ik wanneer ik niet beweeg heel snel hoge bloedsuikers krijg. Zijn er meer mensen die hier last van hebben, en er misschien een oplossing voor hebben? Een tijdelijk basaal gebruik ik al, maar heeft helaas nog steeds niet het gewenste effect.

Alvast bedankt!

  • jako

  Die ervaring heb ik ook. Ik zet als we lang in de auto zitten mijn pomp op 120% en dat werkt wel redelijk. Je zou je pomp dan nog iets hoger kunnen zetten en veel controleren.

 • Ik heb wel ervaring met een busreiziger van ong. 7 a 8 uur en de volgende dag weer o.a. Naar

 • Vervolg reactie busreis;
  Het ging even niet goed. p.o. op ” Plaatsen”gedrukt.
  Dus nu verder. Ik heb wel 2dg in een bus gezeten, waarvan iedere dag dus 7 a 8 uur. b.v. naar Noorwegen of Wenen. Tijdens de reis spoot ik meer insuline, omdat ik me nauwelijks bewoog.
  Afhankelijk van hoeveel beweging ik zou hebben en hoeveel ik zou eten, spoot ik de insuline. Ik probeerde zoveel mogelijk de normale hoeveelheid te eten en daarnaar te spuiten. Bij beweging spuit ik vooraf altijd eenh. minder.
  Als ik me weinig tot niet beweeg, spuit ik juist extra insuline. Of eet minder, wat in de vakantie wel moeilijker is. Ook meet ik vaker. Op vakantie probeer ik ook altijd extra Testcassettes mee te nemen. Omdat ik moeite heb met lopen, heb ik tegenwoordig een opvouwbare scootmobiel mee in overleg met de busmaatschappij en regel mijn vakantie ook via een reisbureau. Ik heb in computer ook een lijst, waarop ik de hoeveelheid medicatie vermeld. Neem ook recepten mee voor lantus en Novo Rapid. En heb ook reserve-insulinepennen mee.

  Louise

 • Ik denk dat de oplossing is om je tijdelijk basaal dan nog wat te verhogen. Als meer bewegen er niet in zit, denk ik dat extra insuline de enige oplossing is helaas. Veel water drinken is ook goed, maar kan me voorstellen dat dit tijdens een lange busrit ook niet ideaal is…
  Misschien ook eens kijken naar wat je eet onderweg (snelle of langzame koolhydraten) dit kan ook nog een verschil maken (goed ontbijt met bijvoorbeeld havermout houdt je bloedsuiker stabieler dan een witte boterham met chocoladepasta bijvoorbeeld).

 • Ik zou in jouw geval eten mee nemen met weinig koolhydraten en iets minder spuiten dan normaal. Volgens mij surf je er dan met gemak doorheen. Let er wel op dat als je plots gaat bewegen en je heb nog niet zo heel lang geleden gespoten dat je dan snel kan zakken.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.