Home Forums Autorijden en CBR C1 rijbewijs

C1 rijbewijs

Ik ben bezig een Camperrijbewijs (C1) te halen. Medische keuring buitenproportioneel en bureaucratisch. Eerst een medische keuring van een arbo arts. Daarna van een internist en oogarts. Alle waardes zitten in het medische dossier met de bijbehorende referentie waardes. De internist was na inzage dossier binnen 10 minuten klaar a tarief van 170 -. Alleen telefonisch gesproken. Komt dus neer op 600,- per uur. De oogarts moest foto’s maken. Maar die waren 2 weken daarvoor ook al in hetzelfde ziekenhuis gemaakt. “Ja, maar deze zijn voor het CBR”. Ik heb geen problemen met een periodieke keuring, maar laat de arbo arts de waardes in het medische dossier beoordelen en pas doorverwijzen als er complicaties zijn. Als reden van deze bureaucratie wordt gezegd dat dat volgens Europese richtlijnen verplicht is. Dat is niet juist. Europese richtlijnen spreken van een “bevoegde medische instantie”. Het mag dus ook een arbo-arts zijn die het medische dossier beoordeeld. Ik hoop dat er meer mensen zijn die tegen deze bureaucratie bezwaar maken. Hopelijk verandert er dan wat.

  • Kobus

  Maandag 31 januari. Radar.

  https://www.nu.nl/tvgids/primetime

  • Hans T

  Beetje belachelijk allemaal geldklopperij niets meer en niets anders. Heb een medische keuring gehad voor zeg maar Taxi rijbewijs duur ongeveer een goed half uur. Dit is uiteindelijk dezelfde keuring voor beroeps chauffeurs voor C/D/E rijbwijs en code 95.
  Met C1 mag je geloof ik max. 7.5 ton rijden. Zelf heb ik ook nog C/D/E rijbewijs moet bij verlenging ook medische verklaring mee sturen.

  • Kobus

  https://www.tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/alle_kamerleden
  Mailen , schrijven zodat er opnieuw aandacht voor ( bovenvermelde ) ervaringen m.b.t
  keuringen en verandering in de bedrijfsvoering van het CBR en “Rijbewijsbelang” komt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.