Home Forums Hulpmiddelen Canule

Canule

Ik gebruik momenteel de omnipod insulinepomp en dat gaat nog wel eens mis met plaatsen pomp , hoge waarde , bloed, pijn bij inschieten.
Wil overstappen op pomp met slangetje. Nu is mijn vraag gaat het met plaatsen van infuus ook hierbij vaak mis, en hoeveel infuussets krijg je vergoed?

  • Frankvo

  Ik weet niet welke pomp je in gedachten hebt maar ik ben een grootverbruiker van infuussets en als er problemen zijn met leveringen dan schakel ik de DVK in voor een machtiging voor extra infuussets. Ik geloof dat ze standaard 10 per maand vergoeden. Bij de combo heb je infuussets met alleen de canule gedeelte en geen slang. Die gebruik ik als het mis gaat met de eerste keer.

  • Ben42

  Zelf ben ik een 640 gebruiker. De standaard hoeveelheid die je vergoed krijgt is 30 infuussets per kwartaal. Omdat een infuusset maximaal 3 dagen mag blijven zitten (volgens de fabrikant (en ook je DVK ?)), is dit dus min of meer per definitie te weinig.
  Dus ik heb een machtiging voor net iets meer. Op zich was dat geen probleem.

  Problemen met infuussets, ja jaarlijks wel 1 of 2 keer. Dus niet zo vaak. Soms blijf je met de set ergens achter hangen en trek je de set los. Of Door draaien in bed raakt de set los. Maar zoals al aangegeven gebeurd dit niet zo vaak.
  Zeer zelden komt het ook voor dat er bij het plaatsen wat mis gaat.

  Bij mij gaat het dus bijna altijd goed en gaat het een keer mis, dan plaats ik een nieuwe set. Per kwartaal gebruik ik dus iets meer dan 30 infuussets en met de machtiging is dat dan geen probleem.

  Nu ben ik wel ‘zuinig’ met mijn materialen, weet ondertussen vrij goed wat ik wel en niet kan doen. Als bij de plaatsing er een klein beetje bloed in de infuusset ‘kruipt’, dan maak ik me daar ook geen zorgen meer om. Als het plaatsen van de infuusset in het begin een klein beetje pijn doet (of bij een eerste toediening), dan weet ik dat dat door de nieuwe plaatsing komt, ietje later is de pijn of het probleem weg.

  Mijn gebruik zit dus op iets meer dan 30 infuussets per kwartaal. Zou je veel meer gaan verbruiken, dan weet ik niet hoe ze daar mee omgaan.
  Infuussets is wel een hoge kostenpost bij diabetes.

  Zoals alle berichten op het internet, lees ook mijn berichten met enige ‘argwaan’, ik ben geen medicus en vertel wel mijn ervaringen, maar dit zijn geen adviezen.

  Vriendelijke groet,
  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.