Home Forums Lichamelijke complicaties Carpaal Tunnel Syndroom

Carpaal Tunnel Syndroom

Binnenkort word ik geopereerd aan Carpaal Tunnel Syndroom. Ik zou graag wat ervaringen terug lezen van mensen met diabetes type 1 die dit ook hebben gehad. Zo wil ik graag weten hoe de herstelperiode verlopen is bij jullie en hoe lang dit duurt, weken of maanden. Ik heb geen idee.
Ik kan dit allemaal wel terug vinden op internet maar niet bij mensen die diabetes hebben. Ik kan mij zo voorstellen dat het dan net allemaal even wat langer duurt.
Ik kijk uit naar jullie reacties!

 • In januari 2014 cts geopereerd en herstel duurde bijna 1 jaar. Herstel is ook afhankelijk van hoe lang je met de klachten loopt. Ik heb ruim 9 maanden met pijnklachten gelopen en vandaar dat het langer duurde, beknelling erg heftig geweest. Gemiddeld ben je tussen de 3 en 6 maanden zoet.

  • marit

  Ik ben een paar jaar geleden aan beide handen geopereerd. Ik liep er ook al een tijd mee. Operaties vielen mij mee. Als je een plastik douchezak voor je hand bij de apotheek koopt kan je meteen weer douchen. Twee weken na de operatie gingen hechtingen eruit. Het is belangrijk dat je goed beweegt met je vingers meteen na de operatie. Ik deed nadat de hectingen eruit waren eigenlijk alles weer behalve wringen. Was vrij snel genezen.

 • Dag Marlies,
  Ja ook ik ben aan mijn handen geopereerd. Wat mij het meest tegen viel was de verdovingsprik in mijn hand bij de eerste operatie. Bij de tweede viel het mee. Herstel verliep goed, maar bij mij bleef in geopereerde gebied wat langer dik, door vochtophoping. Maar dat is uiteindelijk allemaal weggetrokken. Met behulp van een plastic zak en wat tape, kon ook ik weer direct na de operatie douchen. na het verwijderen van de hechtingen heb ik nog wel een poosje met een pleister over het litteken gelopen, omdat stoten ertegen nog wat pijnlijk was. Het resultaat van de operaties is goed.
  Wanneer wordt jij geopereerd? Laat je nog even weten hoe het gegaan is?
  Succes en groet,
  Eglantine

  • Joshua

  Volgens mijn neuroloog een ernstige beknelling. dus zou onder het mes moeten. ben verder gaan zoeken en beland bij een fysiotherapeut die een “tractie apparaat “had staan. Na 7 behandelingen alle problemen weg! Inmiddels 2jaar geleden en gaat prima. Operatie maakt meer kapot dan de genezing zou moeten goedmaken. Dus………
  Succes.

 • Hallo Marlies
  Ikzelf ben al vele malen geopereerd aan mijn handen.
  ook voor het carpaal tunnel syndroom. Typisch diabeten kwaaltje.
  Ik kan je alleen aanraden een goede arts te vinden geen gewone chirurg.
  In Rotterdam is een speciale hand en pols kliniek daar ben je in
  goede handen.
  Vaak krijg je een bloc als verdoving die werkt veel langer dan een
  lokale verdoving en is minder pijnlijk daar kan je ook om vragen.

  Succes het komt wel goed

  Groetjes Wilma

 • Hoihoi,

  Ik zie dat dit al een oud draadje is, maar toch… eergisteren ben ik bij een hand en pols kliniek geweest en ook daar was de diagnose carpaal tunnel syndroom in beide polsen. Nu heb ik naast diabetes ook Ehlers-Danlos en dáárdoor ook last van de duimbasis… ik had een paar weken geleden bij het ergotherapiecentrum al harde polsbraces voor de nacht gekregen, nu een brace voor de rechterduimbasis erbij voor overdag en in de linkerpols……. een corticosteroide prik. Bijwerkingen zijn oa een verhoging van de bloedsuikerspiegel. Nu zit ik de laatste tijd rond de 6,3 gemiddeld, vanochtend dus 6,9! Nou valt me dat mee. Ik begrijp dat het echt veel heftiger kan, en het kan wel een maand duren? Ik ga het even in de gaten houden.
  Wie hier heeft ervaring hiermee?

  Vr gr
  LOTJE

  • daven

  Beste,

  voor de geinteresseerde 😉
  Kwam toevallig dit middel tegen en misschien wel wat voor mensen die last hebben van carpaal syndroom https://www.unitedremedies.com/products/traumeel-s-ampoules
  Je hebt verschillende vormen (drupples /gel /tabletten /ampullen etc )
  hier staat nog wat meer info ,maar er is genoeg te vinden hierover !
  http://www.gezond.win/alternatieve-Geneeskunde/homeopathie/Wat-zijn-de-bijwerkingen-van-Traumeel-.html

  Ik geef momenteel de tabletten aan oude hond atrose (met andere supplementen en ook reguliere pijnmedicatie ,dus ik kan hierover geen reeel oordeel vellen ) Buiten het feit dat ze nu weer zonder te gillen de trappen afloopt !(zal eerder een combinatie zijn van 😉) Peroonlijk heb ik in het verleden de gel tegen pijn in mijn knieeen gebruikt en dat werkte voor mij wel .

  uiteraard overleg indien ,altijd met u behandeld arts 🤗

  nee ik heb nergens aandelen ,maar hier ligt mijn interesse en ik probeer veel uit 🤪😂 en al kan ik er maar 1 iemand of dier mee helpen dat is dit al mooi !🥰

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.