Home Forums Autorijden en CBR CBR – verlenging maar voor 4 jaar

 • Anoniem
 • Inactief

CBR – verlenging maar voor 4 jaar

Hallo,

even een vraag ik ben 28 jaar heb sinds 2004 diabetes type 1.
Ik kreeg in december een brief van het cbr dat mn rijbewijs verliep (21-3-2016). Ik een medische verklaring ingevuld via het cbr en naar de huisarts. Daarop kreeg ik een brief dat een aanvullend oogonderzoek nodig was. Ik was nog in juli bij de oogarts geweest maar dit zou een ander formulier zijn en andere onderzoeken. Naar de oogarts geweest dit weer opgestuurd en ja hoor vandaag brief van het cbr dat ik maar voor 4 jaar mag rijden?? Toen ik mijn rijbewijs haalde was dat nog 9 jaar. Heel fijn natuurlijk dat ik mn rijbewijs weer mag verlengen. Alleen wat ik vreemd vindt is dat ik nu maar 4 jaar mag rijden. Mijn vraag naar dvn klopt dit?

MVG Annelies

 • Verlenging is tegenwoordig 5 jaar geldig, was eerder 10 maar terug gedraaid door EU regels. Landen om ons heen hanteren 5 jaar dus NL ook weer

 • Ik kan mij ook herinneren dat een rijbewijs 50 jaar geldig was, maar als je het wilde verlengen, dan moest je dat binnen een bepaalde periode doen. Eerst binnen 10 jaar en later, met de strengere Europese regels, maximaal 5 jaar.
  Wat is er met die geldigheid-periode gebeurd?

 • Hoi Annelies

  4 jaar klopt niet. Het zou 5 jaar moeten zijn. Zie hier meer informatie over Rijbewijs en diabetes: https://www.dvn.nl/diabetes/rijbewijs-en-diabetes.
  Ben je lid van DVN? En klopt het echt dat je hem maar voor 4 jaar krijgt? (Want je schrijft dat je hem daarvoor voor 9 jaar kreeg en dat is ook een vreemde termijn: is dat geen 10 geweest?) Stuur dan de brief of mail die je gekregen hebt inclusief jouw verhaal in het kort naar info@dvn.nl, dan maakt DVN er werk van voor je.

  Succes en rij voorzichtig ;-).

 • Goedemorgen, ik heb sinds 1977 type 1, ben bij de oogarts geweest en er werd een milde vorm van cataract (OD en OS ) geconstateerd.
  Ik heb nergens last van, advies oogarts is 3 jaar!
  Klopt dit wel , de brief moet ik nog opsturen naar het CBR

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.