Home Forums Autorijden en CBR Chaos CBR keuring

  • Balest

Chaos CBR keuring

In verband met mijn verlenging van het rijbewijs heeft het CBR een aanvulling nodig voor de medische keuring die al gehad heb. Zij kijken niet naar de recente keuring maar zij willen elke keer weer een nieuwe keuring of een aanvulling er op. Zij laten eerdere keuringen buiten beschouwing en laten de mensen opnieuw keuren ( dan moeten de mensen wéér dokken voor een keuring). De aanvulling van de keuring kan niet digitaal en dat kost ook weer tijd.
Het is een klote Chaos wat herkeuring betreft. Ik vind het een schandaal. Pegtholt zou daar ook eens naar moeten kijken.

  • Tsja, welcome to the world die verlengen van rijbewijs heet als je medisch bekend bent bij het CBR. Er is slechts 1 advies te geven voor een ieder die de kans heeft: vul OP alle vragen NEE in van de Gezondheidsverklaring. Niet te controleren door het CBR, want hoeft niet ondertekend te worden door een arts. De herkeuringen zijn een farce, waarbij je gedwongen wordt medische informatie af te staan aan de overheid die niet relevant is voor de geldende wetgeving. Alle rotzooi wordt afgedekt onder de noemer “verkeersveiligheid”. Want “verkeersveiligheid”, daar kun je niet tegen zijn! En autorijden is een luxe! Afgelopen april moest ik mijn rijbewijs weer verlengen. Op de Gezondheidsverklaring overal NEE ingevuld. Maar dat werd niet geaccepteerd, omdat ze andere gegevens in hun computer hadden staan. Waarom moet ik dan überhaupt een Gezondheidsverklaring invullen? Omdat het gaat om een juridische procedure! Maar daardoor ben ik 7 jaar geleden mijn rijbewijs voor 11 maanden kwijtgeraakt vanwege een aandoening (geen diabetes) die een half miljoen mensen per jaar treft in Nederland!!! Na die aandoening (depressie) mocht je een jaar niet je rijbewijs verlengen destijds!!! Sindsdien is mijn leven een hel, omdat dit niet te verkroppen is voor mij en NIEMAND zich heeft verontschuldigd!!! Sterker nog: zelfs nadat de Nationale Ombudsman zich had uitgesproken over de kwestie bleef het CBR volharden in haar gelijk. En aan zo’n organisatie moet ik dus mijn medische gegevens overhandigen! En de artsen in Nederland blijven hun handen in onschuld wassen, omdat de medische gegevens op VERZOEK van de patiënt worden genoteerd in een rapport. Ik zou willen dat ik iets te kiezen had!!! Autonomie is een groot goed in Nederland, belave als je diabetes hebt voordat je je rijbewijs haalt, dan ben je elke 5 jaar (was vroeger 10 jaar, tot er een consensus moest komen tussen EU landen) de pineut en valt er niets te kiezen, behalve van een rijbewijs afzien. Over 15 jaar moeten mijn medische gegevens uit het systeem zijn verdwenen, omdat dit zo in de wet staat. Dan vraag ik weer een rijbewijs aan, maar vul ik overal NEE in op de Gezondheidsverklaring. Autonomie en een autorijbewijs!!! Goede tip trouwens voor de rest: check of het CBR werkelijk de medische gegevens van 15 jaar en ouder uit je dossier heeft verwijderd, want ik heb de functionaris gegevensbescherming van het CBR moeten aanmanen om dit te doen, omdat zij beweerde dat alles op orde was bij het CBR! Dit ook bij de Autoriteit Gegevensbescherming gemeld, helaas hoor je daar niks van terug. Je hebt het recht op een afschrift van je medisch dossier dat het CBR van je bijhoudt, zonder kosten.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.