Home Forums Lichamelijke complicaties Charcot voet

Charcot voet

Afgelopen juli begon na een bezoek aan de pedicure mijn voet heel dik en heel rood en onwijs veel pijn te doen. Dag erna ging ik er mee naar de huisartsenpost, mega heftige penciline kuur gekregen. De extreme pijn zelfs in rust ging wel weg, maar bewegen bleef pijnlijk. Voet was 2x zo dik als de andere en had steeds het idee dat ie in brand stond van binnen.

3x bij mij huisartspraktijk geweest, eerste dame zag niks, stuurde me weer naar huis. Daarna nog eens geweest toen maar gestuurd naar de fysio om eens te kijken of zij wat zag en vond, die zag het wel degelijk maar het afrollen van de voet was goed, het lopen was goed en ook de bewegelijkheid was goed. Dus weer terug met briefje van haar naar de huisarts, die zag wel wat verschil dus liet bloed onderzoeken en foto’s maken, niks te vinden.

Ik kreeg toen tip van misschien moet je ivm het extreme aankomen na te zijn gaan spuiten eens gaan kijken naar orthopedische schoenen. Dus ik na uitzoeken of ik het vergoed krijg. Binnengestapt bij Kievit schoenen. Daar werd ik meteen heel serieus genomen en werd er met 3 mensen gekeken er werd getemperatuurd. Ik werd weer terug gestuurd met briefje van haar naar mijn arts (want de kwaal moest worden aangepakt eerst). Ik maar meteen dat briefje af gegeven bij mijn diabetes team (woensdags), vrijdags werd er gezegd dat ik een charcot voet heb en dat ik in het gips moest.

Dit is afgelopen dinsdag gebeurt. Wie heeft ook een charcot voet en is daarvoor behandeld? Hoe lang duurt het ongeveer en is het helemaal te genezen?
Wil graag beetje weten waar ik aan toe ben.

Ik woon alleen, ik heb een frozen shoulder dus krukken en rolstoel kan ik niet gebruiken.
Mijn familie woont op 2 uur rijden ongeveer. Dus ben erg alleen en aan huis gekluisterd nu, zijn er mogelijkheden bij bv verzekeringsmaatschappijen of gemeentes voor dit soort dingen?
Alvast bedankt

 • Dag Merel, ik heb in september 2017 een acute Charcotvoet opgelopen. Heb toen een half jaar met voet en onderbeen in het gips gezeten.
  Nu draag ik orthopedische schoenen.
  Im wens je veel sterkte toe bin het herstel.

 • Hai Merel, ik heb sinds afgelopen juli een charcot voet. Heb sinds afgelopen vrijdag orthopedische schoenen nadat ik ruim 3 maanden in het gips heb gezeten. Helaas heb ik na anderhalve dag lichte belasting al een wond onder mijn voet dus heb weer even een terugslag.

  @ queen57 hoe heb jij de opbouw gedaan van het lopen met orthopedische schoenen. Mag jij ook niet meer zonder schoenen lopen en hoe doe jij dat dan als je bv ‘s nachts naar toilet moet of zo. Ben erg benieuwd hoe goed jij nu weer kan lopen.

  Merel, sterkte de komende tijd. Het lijkt me heftig om dit alleen te moeten doen en zeker in combinatie met je frozen shoulder. Ik heb gelukkig nog mijn man en dochter die me kunnen helpen.

  Groeten,

  Anouk

 • Ja ik vind het ook heel lastig allemaal idd.
  Ook ben ik bang naar de toekomst toe.
  Door mijn algemene gezondheid en mijn autisme zit ik eigenlijk heel heel veel thuis. Doe ik eigenlijk verder niet veel.
  En ik trek alleen schoenen aan als ik naar buiten toe moet en moet lopen. Het liefste zou ik dat ook op sokken willen doen.
  Ik heb mijn hele leven schoenen dragen al extreem lastig gevonden, gingen snel zeer doen, voelde niet als vrij, kreeg vaak plekjes op voeten en dergelijke. En vooral dat vrij voelen van mijn voeten vind ik enorm prettig (denk door mijn autisme).
  Ben nu dus ook erg bang voor het straks hebben van de speciale schoenen. Want hoorde dat je ze de hele dag moet dragen idd.
  Denk dat ik dan de hele dag met mega overprikkeling rond moet gaan lopen en zitten en dus alleen maar de hele dag in de stress modus sta geen rust meer zal hebben alleen maar prikkels. Ik zou ook niet weten hoe ik die overprikkeling weg zou moeten krijgen.
  Misschien dat ik me daarom ook niet echt aan de extreme rust houd die is voor geschreven (onbewust) omdat ik bang ben voor de toekomst.
  En natuurlijk moet ik gewoon ook dingen doen als eten koken afwassen, aankleden en naar wc gaan en zo. En als ik dingen een puinbak vind dat moet ik daar ook meteen wat aan doen voor mij gevoel. Dus ook al weet ik dag erna komt thuiszorg dame ga ik toch beginnen eraan.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.