Home Forums Verzekering en vergoeding Collectieve Verzekering met CZ beëindigd?

Collectieve Verzekering met CZ beëindigd?

Beste medeleden,

Tot mijn verbazing krijg ik vandaag een brief met daarin de mededeling van mijn zorgverzekeraar CZ dat de collectieve verzekering vanaf 2018 niet meer kan?

DVN heeft geen nieuwe afspraken (kunnen?) maken met CZ.

Korting op de basisverzekering en korting van 50% op het lidmaatschap gaan vervallen.

Hebben meer mensen deze medeling gehad? Wat is het standpunt van DVN in deze?

Mvg
John van der Schaft

 • Ja ik heb de brief ook gehad!

 • Hoi,

  zie:
  https://www.dvn.nl/Nieuws/Nieuwsbericht/Passende-zorgverzekering-met-premiekorting-in-2018?ArtMID=480&ArticleID=467&tabid=130

  Ze konden er met CZ blijkbaar niet uit komen. Je hebt wel de keus in 3 anderen.

  Gr,

 • Beste John,

  Hartelijk dank voor je post. Om een antwoord te geven op je vraag.

  Diabetesvereniging Nederland ziet dat de zorg voor mensen met diabetes beter kan. Bijvoorbeeld de zorg voor mensen met type 2 bij de huisarts. Of voetzorg. Of de kwaliteit van je bloedglucosemeter. Daarover spreken we met alle zorgverzekeraars. We willen met hen graag de zorg verbeteren. Met zorgverzekeraar CZ hebben we daar helaas geen afspraken over kunnen maken. Met de drie partijen (VGZ, OHRA en Zilveren Kruis) met wie we nu gaan samenwerken wel. Als lid van DVN krijg je korting op je premie en andere extra’s. Op http://www.dvn.nl/zorgverzekering vind je meer informatie. Vanaf 13 november vind je daar ook de premies van de collectieve zorgverzekeringen en kan je eenvoudig overstappen.

  Als er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

  Groet,
  Lars

  Marketingadviseur DVN

  • Emman

  Ja, Ik heb ook die brief ontvangen. Niet fijn dat DVN dit niet aan hun leden hebben gemeld. Dit kost mij dan naar verwachting meer dan 150 Euro. Ik heb hier met DVN klantenservice over gecorrespondeerd maar zij doen er niets aan. Dit alles is in het belang van diabetes patiënten zeggen ze dan. Maar het zal wel in hun belang zijn geweest dit zo te doen en zo de CZ verzekerden te negeren

  • Jaapie

  Je kunt nu ook gewoon wisselen? Het staat op de site van dvn en cz stuurt je ook nog eens een mail erover. Prima communicatie toch? Nu moeten alle zorgverzekeraars hun premie bekend maken en heb je alle tijd om te wisselen. Wat is het probleem in de communicatie?

  • Jaapie

  Ik bedoel een brief van cz.

  • Emman

  Ook ik heb dit bericht gehad van de zorgverzekeraar CZ. DVN laat echter niets horen. Dit is voor mij een zorgkostenverhoging van meer dan 192 Euro per jaar. (incl. 25 € lidmaatschapsgeld.) Waarom kon dit jaar 2017 wel en 2018 niet een accoord met CZ? Waarom negeert DVN duizenden CZ leden?
  Ben al 35 jaar lid van DVN maar overweeg nu dit op te zeggen.

  Emman, Nederweert

  • Emman

  Ik vind dit ook een ongehoorde stap van DVN, om mijn keuze (al 30 jaar) van zorgverzekeraar CZ zonder melding te negeren. Om weer ongeveer 170 Euro te besparen moet ik een onbekende nieuwe zorgverzekeraar kiezen. Waarom? Had dit niet anders (in overleg met de DVN leden) geregeld kunnen worden?
  met een vriendelijke groet,

  Manuel, Ospel

 • Beste Emman,

   

  Hartelijk dank voor uw bericht. Ik vind het erg vervelend te horen dat de keuze om de samenwerking met CZ te beëindigen deze gevolgen voor u heeft. Helaas hebben wij u zelf niet kunnen informeren voordat CZ dit deed. Vanwege de wet op de privacy is het bij DVN niet bekend welke leden verzekerd zijn bij CZ.

   

  Diabetesvereniging Nederland ziet dat de zorg voor mensen met diabetes beter kan. Bijvoorbeeld de zorg voor mensen met type 2 bij de huisarts. Of voetzorg. Of de kwaliteit van je bloedglucosemeter. Daarover spreken we met alle zorgverzekeraars. We willen met hen graag de zorg verbeteren. Met zorgverzekeraar CZ hebben we daar helaas geen afspraken over kunnen maken. Met VGZ, OHRA en Zilveren Kruis wel.

   

  DVN is dan ook van mening dat ze een uitstekend alternatief kan bieden bij VGZ, OHRA en Zilveren Kruis. Naast een aantrekkelijke korting op de premie bieden deze 3 verzekeraars meerwaarde voor onze leden, door vergoedingen (bijvoorbeeld van het lidmaatschap of cursussen) of andere extra’s. Maandag as. in de loop van de dag maken we de premies (incl. ledenkorting) bekend. U vindt dan alle informatie via de volgende link: http://www.dvn.nl/zorgverzekering

   

  Als u nog vragen heeft, of ik u ergens mee kan helpen, dan verneem ik dit graag van u.

  Groet,

  Lars

  Marketingadviseur DVN

  • Ben42

  Fijn dat de DVN probeert voor de DVN leden zoveel mogelijk voordelen te behalen bij een zorgverzekering. Dat hierbij van zorgverzekeraar wordt gewisseld is heel vervelend maar wel begrijpelijk. Ook verzekerden wisselen de laatste jaren veelvuldig van verzekering omdat een andere maatschappij betere voorwaarden biedt.

  Dat de DVN dat dus ook doet (het wisselen van zorgverzekering), geeft ook een signaal naar de zorgverkeraars toe. Wellicht dat er hierdoor betere voorwaarden komen bij de zorgverzekeraars.
  Laten we het hopen

  Maar ik begrijp de frustratie van mensen die nu ineens een voordeel missen of van verzekeraar moeten wisselen. Zelf vind ik het wisselen van een verzekeraar (of iedere andere leverancier) ook altijd heel vervelend en betaal soms een meerprijs omdat ik geen zin heb om te wisselen.

  Ben

  • Emman

  Ben 42
  Gezien jouw reactie denk ik dat jij je onvoldoende mijn frustratie kunt voorstellen en wat dit specifiek voor mij betekend. Ik heb nu de nieuwe CZ polis ontvangen zonder collectiviteit en zie dat ik meer dan 250 Euro per jaar kwijt ben. Plus nog die 12,50 Euro DVN-lid korting is dus 262 Euro per jaar. De CZ 50 + polis is door allerlei redenen noodzakelijk voor ons dus ik kan niet veranderen naar een andere zorgverzekeraar. Hier gaat DVN volledig aan voorbij.
  Dit betekent voor mij 22 Euro per maand meer. (AOW en klein pensioen)
  Jouw reactie lijkt wel een van een DVN marketing adviseur.

  • Emman

  Sorry, vorige reactie voor Ben42 (13 nov. 02:05 was van Emman.
  met een vriendelijke groet, Emman

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.