Home Forums Bloedsuikerwaarden Coma door hypo

Coma door hypo

Hoi ik ben nieuw hier dus sorry als ik bij het verkeerde onderwerp zit.
Mijn opa is recent overleden aan waarschijnlijk een hypo maar zijn lichaam lag al een tijdje in z’n woning ondanks dat was hij nog niet heel erg aan het ontbinden.
Ik had op internet opgezocht wat een hypo precies was want ik had er nog nooit van gehoord en ik had gezien dat je er door in coma kan raken.
Nu is mijn vraag hoelang zo een coma door een hypo ongeveer kan duren want als hij een tijdje in die coma lag zou dat verklaren waarom hij nog niet heel erg aan het ontbinden was.
Ik kom ook maar hier antwoorden zoeken want de politie en dokters willen er nier echt meer aandoen en ik wil gwn weten wat er met me opa is gebeurt in z’n laatste paar uren/minuten.
Ik voel me al zo schuldig dat ik me een soort van verplicht voel om dit op te lossen
Alvast bedankt voor de reacties:)

  • koen

  Om direct een lans te willen breken voor de hulpdiensten. Die moeten ook niet willen speculeren over hoe het is verlopen. Het is hun taak aan de hand van aantoonbare gegevens de feiten vast te stellen over wat er is gebeurd.

  Bij een hypo bevat je bloed te weinig glucose terwijl glucose de brandstof is voor spieren, organen en de hersenen.

  Bij zo een zware hypo dat een coma volgt heeft de persoon in kwestie al heel snel (binnen enkele minuten)geen besef meer omdat de hersenen gewoon niet goed functioneren met te weinig glucose in het bloed (wat ook snel tot hersenschade zal leiden als er niet direct hulp word geboden). Het zorgt voor sufheid en verwardheid alvorens iemand het bewustzijn verliest. Het kan heftig zijn om te aanschouwen maar een troost die je eruit kunt putten is dat diegene in kwestie dat dus amper tot niet zelf ervaart.

  Hoe dan ook, wat een vervelend verhaal om mee rond te lopen. Boven alles dus vooral sterkte met het verlies van je opa.

  • Rob1502

  Het lichaam gaat volgens mij pas ontbinden nadat de dood is ingetreden. Tijdens de coma ontbindt het lichaam nog niet.

  Had je opa diabetes type 1 of 2?
  Bij type 1 is een hypo best mogelijk door te veel insuline of te weinig koolhydraten in het lichaam. Bij type 2 is de kans op een hypo vele malen kleiner.

  Daarnaast zal het lichaam bij een coma door een hypo zichzelf herstellen door de aanmaak van glucagon en daardoor weer uit de coma komen. Dat kan wel enige tijd duren.

  Zo haal ik het uit de informatie van diverse diabetes sites.

  Veel sterkte met het verlies.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.