Home Forums Werken Consignatiedienst

Consignatiedienst

Ben heel nieuwsgierig naar mensen die consignatiedienst draaien of er mee gestopt zijn.

Consignatiediensten, ook wel pieper-, piket- of wachtdiensten genoemd, zijn diensten waarbij je standby staat buiten normale werktijden: ’s avonds en in het weekend.

Ik draai nu 1 keer in de 5 weken een 24 uurs dienst. Ik merk dat de onrust steeds meer tol gaat eisen.
Vermoeidheid en schommeling van bloedsuiker.
Het bedrijf waar ik werk heeft geen oren naar mijn argumenten om te stoppen. Is een verklaring bij de specialist( zou hij die geven?) voldoende of moet ik hele trajecten in gaan om een stop te dwingen?
Ben Nu 43 jaar ongeveer 40 jaar diabetes werk 40 uur per week in de installatie sector.
Hoe gaan jullie er mee om?

 • Als patientenorganisatie krijgen wij vaker dit soort vragen van werkende mensen met diabetes. Vervelend dat je werkgever geen begrip toont voor je situatie. Voor werkgevers is het juist belangrijk dat ze werknemers met een chronische aandoening aan het werk houden om uitval te voorkomen. Wat je nog kan doen is de situatie bespreken met de bedrijfsarts. De bedrijfsarts kan vervolgens je werkgever weer een advies geven. Als de bedrijfsarts het noodzakelijk vindt kan hij contact opnemen of informatie opvragen bij je behandelend arts.
  Als je nog vragen hebt dan hoor ik dat graag van je.

 • Hoi Mic,

  Er zijn eerder vragen gesteld over onregelmatige werktijden:
  http://nldiab-menauhant.savviihq.com/vraag-en-antwoord/bericht/werk-in-de-zorg-gezin-en-ook-nog-diabetes/
  http://nldiab-menauhant.savviihq.com/vraag-en-antwoord/bericht/onregelmatige-diensten-en-diabetes/

  Er zijn meer mensen die worstelen met het onder controle houden van hun bloedsuikerwaarden en vermoeidheid, maar niet iedereen, zoals je kunt lezen.

  Laat je hier nog horen hoe je het verder hebt aangepakt? Zo help jij anderen weer met jouw ervaring.

 • Hoi Mic,

  Ik werk in een ziekenhuis en draai ook bereikbaarheidsdiensten. Iedere 6 weken 1 week, 7 dagen lang 24 uur bereikbaar zijn voor verstoringen. Ik doe dit nu bijna 6 jaar en heb hier nog geen problemen mee ondervonden. Het is wel lastig om de hoeveelheid insuline aan te passen in het dagelijkse patroon, immers ik weet niet wanneer ik de deur uit moet en wat ik dan moet gaan doen. Vooruitkijken kan dus niet. Gedurende mijn bereikbaarheidsdienst spuit ik over het algemeen wat minder insuline bij de maaltijden dan normaal. Corrigeren doe ik dan gedurende de nacht, in de hoop dan niet opgeroepen te worden.

  Voor de duidelijkheid, ik ben 49, heb type 1 en een insulinepomp.

  Ik heb nog geen reden te stoppen met de bereikbaarheidsdienst omdat ik er nog geen last van ondervind. Echter zou dat wel het geval zijn, zal mijn werkgever dat heel lastig voor mij maken, om hetzelfde werk te kunnen blijven uitvoeren, tijdens kantoortijden. Waarschijnlijk zal ik dan een andere functie moeten gaan zoeken, extern of intern.

  Ik hoop dat je iets aan mijn ervaring hebt.

  Groeten, Rob

 • Mijn werkgever had totaal geen begrip voor mij diabetes. Ze hebben een reorganisatie gebruikt om mij te wippen.

 • Ik heb nog nét geen bereikbaarheidsdiensten maar vlieg wél zakelijk 6 á 7 keer per jaar naar de VS… da’s eigenlijk nét zo lastig.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.