Home Forums Behandelaren Controle ziekenhuis

 • Candy

Controle ziekenhuis

Door Covid is het 1 en ander een tijd stil komen te liggen op de normale manier. Ik vraag me af wie gewoon weer zijn/haar controle heeft in het ziekenhuis heeft, of gebeurd dit overal nog steeds met videobellen?
Ik zie niet echt de meerwaarde van dit videobellen want ze meten de bloeddruk niet, gewicht etc. Dat wat voor nut heeft het dan om iedere keer daar te moeten komen om de 3 maanden als het nu opeens ook niet hoeft?

 • Ik ben al 2x bij de internist geweest, 1x mijn vorige, intussen waren we verhuisd, nu bij de nieuwe. Ook bij de KNO was ik al.

  Ze proberen wel telefoon afspraken te maken, maar ik heb geweigerd. Zodoende toen gewoon naar de poli

  Ik had eerst voor de voeten poli wel een telefoon afspraak, maar daar kan ik echt niks mee. Dus ook pasgeleden revalidatie arts en schoenmaker samen. En het bleek hard nodig te zijn.
  Ik meet bloeddruk en weeg mezelf, dan hoeft dat niet gedaan te worden.

 • Controle via videobellen gehad, maar als ik dat niet wilde, mocht ik langskomen. Bij de internist vind ik het geen probleem. Maar voor ogen, hand en voeten was het ook niet eens mogelijk via videobellen.

  • Ytsma

  Ben eind mei weer bij de internist geweest, ook met bloedprikken 2 weken ervoor. En twee weken terug bij de dvk. Alles gaat weer als vanouds.

 • Ik ben gewoon in het ziekenhuis geweest eind mei en volgende week weer.

 • Afgelopen vrijdag had ik een fysieke afspraak in het ziekenhuis voor de jaarcontrole door de diabetesverpleegkundige en de internist. Deze afspraak werd een week eerder omgezet naar een telefonische afspraak. Met de diabetesverpleegkundige heb ik nog geen minuut gepraat (“ja, alle waardes zijn goed”) en de internist heeft helemaal niet gebeld.
  Als dit weer eens gebeurd, weiger ik de telefonische afspraak. Die heeft geen toegevoegde waarde.

  • Dat is wel heel slecht inderdaad.

 • Ik heb nu twee keer een telefoon afspraak gehad, een keer met mijn DVK en een keer internist. Omdat de telefoon niet werkte in het ziekenhuis is de eerste keer het zelfs mail contact geworden. Voor de volgende afspraak stond voetcontrole op de planning maar aangezien die ook weer naar telefonisch wordt, zal dat ook niet gaan.

  Ik ben niet blij met deze gang van zaken. Voor het bloedprikken moet ik ook naar het ziekenhuis en dan zou de gewone afspraak waarbij je echt dingen gaat bespreken niet kunnen… Telefonische afspraak voegt gewoon niets toe. Ik kan zelf de uitslagen in het portaal ook wel zien. Dus ja verder dan ja gaat wel goed, kom ik telefonisch niet.

  Daarnaast wordt er ook nog aangegeven, ergens in de middag. Geen tijd of zo. Dus moet ik maar wachten op dat telefoontje. Dat valt voor mij ook niet te plannen met het werk.

  Ik ga aangeven dat ik de afspraken weer gewoon op de normale manier wil omdat ik geen toegevoegde waarde zie in telefonisch contact.

  Ik ben dus erg ontevreden over de huidige gang van zaken. Ik kon het begrijpen dat ze in het begin van Covid toen het echt nodig was om de reguliere zorg even op hold te zetten, maar dat kan niet eeuwig zo blijven. En naar mijn idee is daar nu ook geen noodzaak meer toe om nog steeds half zorg te verlenen aan andere patienten.

  • Ben42

  Allereerst ik ben ook niet blij met het Covid virus. Maar de huidige regels en beperkingen hebben er wel voor gezorgd dat de besmettingsgraad flink naar beneden is gegaan. En ja er zijn zeeeer veel mensen die vinden dat de regels die hen zelf betreffen anders hadden gemoeten. En een aantal mensen zal daarin ook gelijk hebben, maar het totaal aan regels werkt wel.

  Ik zie niet echt de meerwaarde van dit videobellen want ze meten de bloeddruk niet, gewicht etc.

  Gewicht meten en bloeddruk meten kun je eventueel ook zelf doen. Beiden kan relatief betrouwbaar. Voor bloeddruk meten heb je dan nog het voordeel dat als je het maar vaak genoeg doet, je bloeddruk niet omhoog schiet door het bloeddruk meten zelf. Dus voor die metingen heeft een bezoek aan het ziekenhuis ook geen meerwaarde.

  Voor ogen, handen en voeten en ook de lab-bepalingen is een bezoek over het algemeen wel nodig.

  En niet iedereen is hetzelfde. Vrijwel ieder persoon heeft wel een beetje de ‘neiging’ om de zorg te vermijden. Als ze iets onderzoeken kunnen ze ook iets vinden, juist voor de zorg-mijders is het van belang dat de contacten toch blijven doorgaan. En nee het is niet voor iedereen nuttig. Bij een afspraak (telefonisch of bezoek) is mijn verwachting wel eens dat dat mij niets oplevert. Maar soms komt er dan wel iets uit.
  Niet altijd levert een afspraak wat op. (Telefonisch of anders). Bij de tandarts hoop ik altijd dat het niets oplevert.
  Voor een aantal mensen is het nodig dat regelmatig contact blijft bestaan. En in deze tijd van Covid is het voor de groep nu eenmaal veiliger dat dit met zo weinig mogelijk ‘contact’ gebeurd.

  Wat betreft het Covid virus en de regels daarover, hoor ik veel te vaak het woordje ‘zelf’, dat vind ik jammer.

  Ben

 • Ik heb volgende mnd een afspraak bij internist/vaatspecialist maar dit is omgezet naar een telefonische afspraak . Ik hou hier ook niet van, dus deze moet ik nog afzeggen. Nu voel ik me verder prima, dus ik kan best nog wat maanden wachten.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.