Corona
Ik heb diabetes 2,en gebruik meteoroïde en gliclazide,en middelen voor de bloeddruk. Ik las op internet dat de kans op trombose groter is met diabetes.Is Astra zeneca dan wel veilig? Ik ben 66 jaar,en eigenlijk zou ik Pfizer krijgen maar de strategie wordt waarschijnlijk weer veranderd. Wie weet meer.
-
Ik zit in hetzelfde schuitje tenminste wat leeftijd en type 2 betreft, heb daarnaast een BMI van 39.6 en COPD, en zoals ik weet zou ik sowieso voor Pfizer in aanmerking komen, en zoals ik eruit opmaak bij het RIVM is dat voor iedereen zo vanaf 65 jaar als je je op een GGD-priklocatie wil laten vaccineren.
Kies je om door de huisarts te laten vaccineren dat zit het er ook in dat je met AstraZeneca gevaccineerd gaat worden, als die voldoende aanwezig zijn.
En elke keer komen ze met een geboortejaar vanaf welk jaar je een online afspraak kunt maken, en dat is binnenkort vanaf 1952, dus wij moeten nog even wachten, dan hoor je ook gelijk met welk merk vaccin je ingeënt wordt.
Dus mijn pijlen zijn gericht op Pfizer, mocht toch die andere aanbod komen zal ik dit proberen te veranderen, desnoods wacht ik dan maar wat langer.
-
Ik heb ook type 2 en ben 68 jaar weet eigenlijk niet eens welke spuit ik krijg, alhoewel ik er ook tegen op zie om het wel te nemen na alles wat je hoort in het nieuws.
Je word wel bang gemaakt door alle berichten. Ik praat er eerst over met mijn huisarts wat hij er van vind.Je word eigenlijke verplicht om een prik te nemen terwijl je zelf nog lang niet aan toe bent wat moet ik doen…zou echt 🙈🙈🙈
Laat het maar op me afkomen en wat mijn huisarts zegt
Sterkte -
Bedankt voor de reacties,ik ga ook eerst in overleg met mijn huisarts,65 tot 69 stonden ook op de rol voor Pfizer,maar ik hoorde Hugo zeggen dat 65 en 66 ook AstraZeneca kon krijgen,vandaar mijn angst.
-
Een en ander moet proportioneel worden gezien. De meeste zaken in het leven gaan met risico’s gepaard. Maar heel vaak zijn de risico’s klein, we nemen de fiets, de trein, de auto, geen van allen volledig veilig. Maar de risico’s zijn klein, dus doen we dat.
De risico’s over de gehele groep betreffende het corona zijn groot, ondertussen ongeveer 3 miljoen, JA 3 000 000 doden door het corona virus. De risico’s van de vaccinaties vallen daarbij volledig in het niet.
Ook ik heb mijn voorkeur voor en virus, maar ik ga voor de eerste de beste vaccinatie die ik kan krijgen en dat is zeer waarschijnlijk Astra, liever vandaag dan morgen. Astra en ook Jansen geven een zeer klein risico op tromboses. Maar als we met zijn allen kiezen die vaccinaties niet te nemen, dan kost dat zeer veel meer corona doden de volledig vaccinatie campagne wordt met maanden vertraagt en de economie zal nog langer in de wachtkamer plaats moeten nemen. De reis naar de vaccinatie locatie is bijna gevaarlijker dan de vaccinatie zelf.
Bekijk het proportioneel, dan is de keuze heel erg gemakkelijk, ik ga voor de vaccinatie. En jammer dat er dan een chip in zit waarmee de overheid je volgt. Ze krijgen de logistiek van vaccinaties al niet rond, dus dat volgen via de chip dat zal ook wel meevallen.
Vriendelijke groet,
Ben -
Volgens mij is de situatie voor 66-jarigen op dit moment als volgt: óf je gaat bij je huisarts op de reservelijst voor AstraZeneca en dan is er grote kans dat je die ook krijgt, óf je wacht rustig tot je bij de GGD een afspraak kan maken. In dat geval heb je kans dat je Pfizer krijgt, maar kan ook anders zijn, al naar gelang wat er voorhanden is op dat moment. Als je via je huisarts probeert ben je zeer waarschijnlijk eerder aan de beurt, afhankelijk van de provincie waar je woont, maar het duurt dan in ieder geval 3 maanden voordat je je 2e dosis krijgt. Als je gokt op de GGD, dan kan het zo uitpakken dat je Pfizer krijgt, maar de 2e prik is dan een heel stuk eerder. Al met al ben je wellicht eerder klaar dan via de huisarts. Sterkte met de keuze!
-
Ik ben nu 65 en in mei 66 dus dat kan nog leuk worden. Maar als ze gewoon op geboortejaar blijven oproepen dan maakt het niet uit.
Volgens de laatste berichten helpt Astra Zeneca niet tegen de Braziliaanse coronavariant en Pfizer/BionTech wél. Aangezien de Braziliaanse variant veel besmettelijker is en al in NL rondwaart wacht ik wel op een vaccinatie met Pfizer/BionTech. Wat is de zin van je laten prikken met AZ en dan nog niet beschermd zijn. Dan wacht ik wel even.
De “gewone” coronavariant heb ik al gehad, met heftige gevolgen, en met nog zo’n grap is het einde oefening voor mij dus Astra is voor mij een nogo. Ik gok wel op de GGD.-
1952 is vanaf donderdag 15-04 aan de beurt.
Zaterdag 17-04 ontving ik een brief met uitnodiging van het RIVM, maar ik had mij al elektronisch aangemeld. Ik krijg Pfizer.
Succes ermee -
Ben55 Schreef:
18 april 2021 om 12:01
Wat is de zin van je laten prikken met AZ en dan nog niet beschermd zijn ? **)Ook het prikken met Astrazenica heeft zin. Het biedt een behoorlijke bescherming tegen het krijgen van Corona en een zeer grote bescherming tegen het ernstig ziek worden van Corona.
Pfizer biedt meer bescherming en dit zou ook mijn keuze zijn als ik die mocht maken.Helaas is het zo dat er nog steeds niet voldoende vaccines zijn en daarom kan niet iedereen kiezen. De gehele vaccinatie zou een stuk langer duren als AZ niet gebruikt zou worden. Daarom is het nu zinvol om als je de keuze niet heb je toch met AZ te laten prikken. 100 procent zekerheid hebben we met geen enkele vaccinatie.
Ben
**)
Vraagteken heb ik toegevoegd.-
Hoi Ben,
Je hebt natuurlijk gelijk, mijn stelling is niet juist. Prikken heeft altijd zin. Maar ik betrok het puur op onze eiegen situatie. Reeds corona gehad dus antistoffen aanwezig maar wel gevoelig voor de nieuwe varianten. Maar geen vaccinatie is niet aan te raden.
Onze oproep zal, als de planning wordt gevolgd, volgende week komen en dan is het gewoon accepteren wat er wordt aangeboden.
Ik ga er overigens van uit dat er een vaccin 2.0 wordt ontwikkeld wat ook tegen nieuwe mutaties werkzaam is. Dus zal er wel een booster komen in het 4e kwartaal.
Ik zal er op letten niet meer van dit soort uitspraken op het forum te zetten, daar wordt niemand wijzer van. Er is al twijfel genoeg gezaaid zonder mijn input.Mvg Ben
-
-
-
Vrijwel alle klachten over het AZ vaccin komen van type 1 diabetici of mensen met een andere auto immuun ziekte dus als je één van die twee hebt wordt de kans op complicaties opeens vele malen groter dan normaal. In dat geval kun je beter geen AZ nemen en dan maar wachten op een ander vaccin, waar je op zijn minst geen ernstige hypers van krijgt.
-
Ruim een week geleden ingeënt met AZ, 2 dagen grieperig geweest en verder normale bloedsuikerwaarden. Ruim 42 jaar type 1 en nog wat meer aandoeningen.
-
De meeste klachten over AZ zijn afkomstig van T1D diabeten.
Er zijn in Nederland naar schatting 110 duizend type 1 diabeten, ongeveer 0,65% van de populatie; één op de 158 mensen.De kans op complicaties met het AZ vaccin is dus echt vele malen groter als je T1D hebt en het is zeer de vraag of de voordelen ervan dan nog opwegen tegen de nadelen van het wachten op een ander vaccin.
De meeste problemen worden overigens veroorzaakt door veel hogere bloedsuikers en het vervolgens nemen van te veel insuline, maar dat wordt niet gezien als ernstige complicatie of het gevolg van het AZ vaccin (omdat het onder gerapporteerd is met relatief zo weinig T1D).
-
Bubbleblower schreef:
22 april 2021 om 13:08
De meeste klachten over AZ zijn afkomstig van T1D diabeten.Kun je de bron van deze gegevens delen ?
Ben
-
De bron staat hier: https://diabetestrefpunt.nl/bericht/corona-vaccinatie/
Als je je verveelt kun je makkelijk één en ander zelf verifiëren door die links te volgen;
vrijwel alle klachten zijn afkomstig van T1D diabeten terwijl T2D diabeten juist melden geen klachten te ondervinden.Die zijn dan ook niet extra gevoelig voor de auto-immuun reactie die het vaccin kan triggeren (bron de EMA, zie bv: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/oorzaak-van-bijwerking-astrazeneca-vaccin-ontdekt-behandeling-goed-mogelijk~b23a76622/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F), T1D diabeten zijn dat wel.
-
Dank je wel bubbleblower, ik had de links al gevolgd, dat heb ik nu nog een keer gedaan.
Dit forum en ook voorgaande fora werden en worden vooral ‘bemand’ door type 1 patienten. Binnen de groepen zijn deze ten opzichte van de normale bevolking (logisch voor een diabetes forum) en ten opzichte van type 2 patienten flink oververtegenwoordigd.
Verder hoor ik van de prikken (de griep vaccinatie ook zo) dat mensen er last van hebben, zowel diabeten als niet diabeten. Bij de griep prik weten altijd een aantal mensen ‘heftige’ reacties te omschrijving. Mijn partner (niet diabeet) had ook twee dagen flinke last van Astra Zeneca.
Bij miljoenen prikken verwacht ik bij dit soort fora een flink aantal reacties. (Ook al zou het een placebo prik zijn). Bij de Astra Zeneca zijn er ook nog eens de echte effecten door de afweer reactie. Voor mij niet meer dan verwacht.
Wat betreft de trombose, deze zouden nauwelijk opvallen tussen de normale gevallen van trombose, maar met de combinatie van de verminderde witte bloedlichaampjes is het zeer waarschijnlijk wel door de prik veroorzaakt. Maar gelukkig is dit heel erg zeldzaam.
Dus zelfs met de gepresenteerde informatie zie ik geen echte reden om Astra Zeneca niet aan diabeten te geven. Natuurlijk realiseer ik me dat vaccinaties met risico’s gepaard gaan en ik zou zelf de voorkeur aan Pfizer geven, maar zie in Astra Zeneca een goed alternatief, ook voor diabeten.
Dank je wel voor je informatie,
Ben -
Afgaande op het aantal posts zijn T1 diabeten inderdaad oververtegenwoordigd, maar er zijn minstens net zo veel T2 diabeten op dat forum, die dan logischerwijs net zo veel klachten zouden moeten hebben, maar dat is dus duidelijk niet het geval.
En het gaat niet alleen om die trombose, die zelden voorkomt, maar om alle auto-immuun reacties. Die suikerwaardes die de lucht in schieten en niet omlaag te krijgen zijn met insuline, zijn die niet het gevolg van een auto-immuun reactie?
Dat gebeurt T1 diabeten icm het AZ vaccin, niet T2 diabeten of icm andere vaccins.
Je hebt het over het placebo effect wat betreft klachten, waar je terdege rekening mee moet houden. Het feit dat dezelfde klachten niet gemeld worden door T2 diabeten of over andere vaccins maakt ze zo veel betekenend, het is geen hype of hysterie.
-
Ik heb DT1, heb AstraZeneca gehad en geen klachten gekregen na de vaccinatie; ik kreeg ook geen hoge bloedsuikers.
Ik denk dat alleen mensen met klachten hier iets over op het forum zetten. Ik had ook geen reden om te zeggen dat ik AZ had gehad en dat ik geen klachten had.
Ik denk dat je erg op moet passen om naar aanleiding van reacties op dit forum conclusies te trekken.
Ik snap dat velen een voorkeur hebben voor Pfizer, want over Pfizer hoor je niets over bijwerkingen (behalve kortdurend zere arm, hoofdpijn, koorts – de normale verschijnselen na een vaccinatie). Maar de bescherming van AstraZeneca is zeker voldoende om ernstig ziekzijn en opname in ziekenhuis door corona uit te sluiten!
Als je de kans krijgt op een vaccinatie: doen! -
Maar de bescherming van AstraZeneca is zeker voldoende om ernstig ziekzijn en opname in ziekenhuis door corona uit te sluiten!
Wat is dit voor een reactie?
Het hoofd van de RIVM zei afgelopen vrijdag desgevraagd dat het terecht was dat mensen geen AZ nemen en wachten op het Pfizer vaccin! Wat zo’n 2 a 3 weken gaat duren. Ze gaan liefst 10 miljoen AZ vaccins niet gebruiken, misschien kun je daar je conclusies uit trekken.
-
@bubbleblower Dat is nou een relevante bijdrage in de discussie over vaccinaties
Het hoofd rivm sprak trouwens op eigen titel. Oftewel een arts die z’n oorspronkelijke werk niet meer doet en nu een managers functie vervult zegt iets. Je weet ook dat die uitspraak de huisartsen en de artsen die wel in het ziekenhuis werken behoorlijk tegen de borst stuitte toch?
-
Dat is nou een relevante bijdrage in de discussie over vaccinaties
Nee Koen, het is grote onzin, zelfs Ab Osterhaus of AZ zelf zouden zoiets nooit beweren en het forum zou zo’n bericht niet moeten accepteren. Kennelijk is de aandeelhouderswaarde van AZ belangrijker dan de gezondheid van diabeten, jullie moeten je schamen.
Zelfs Ben42 zegt nu, ook op persoonlijke titel, dat het waarschijnlijk beter is te wachten dan AZ te nemen. Mensen die achteraan moeten sluiten komen niet meer in aanmerking voor AZ, want de vaccinatie daarmee wordt in mei immers geheel stopgezet.
-
Bubbleblower schreef :
28 april 2021 om 15:59
Zelfs Ben42 zegt nu, ook op persoonlijke titel, dat het waarschijnlijk beter is te wachten dan AZ te nemen. Mensen die achteraan moeten sluiten komen niet meer in aanmerking voor AZ, want de vaccinatie daarmee wordt in mei immers geheel stopgezet.Achteraansluiten betekend voor mij aansluiten nadat iedereeen is gevaccineerd (binnen Nederland). Dat betekend dus nog heel lang wachten. Ja als je de keuze hebt en er zit niet veel tijd tussen Pfizer en AZ, dan zou ik ook voor Pfizer gaan. (En adviseren).
Maar die keuze wordt voor de meeste mensen niet geboden. De reden hiervoor is dat het vaccinatie programma dan gaat uitlopen, dat is niet wenselijk. Iedere dag uitloop kost zeker in het begin enkele doden. Om die reden vind ik het ook terecht dat mensen die er voor kiezen AZ niet te nemen achteraan in de (volledige) rij weer mogen aansluiten.
Ben
-
-
-
Voor een individu die kan kiezen tussen Pfizer en AZ is het relatief duidelijk dat er gekozen zal worden voor Pfizer.
Voor een individu die kan kiezen tussen AZ en achteraansluiten voor Pfizer lijkt mij ook duidelijk dat er dan voor AZ wordt gekozen.
Voor Nederland in zijn geheel (en waarschijnlijk ook voor daarbuiten) is het zo dat als AZ niet meer wordt gebruikt de gehele vaccinatie een stuk later klaar zal zijn. Iets minder gevallen van trombose en iets minder trombose doden, maar veel meer ziekte gevallen van Covid. Varierend van mild tot ernstig of zelfs met overlijden.
Hoe lang is het verstandig om te wachten op Pfizer als AZ al wordt aangeboden. (B.v. via een reservelijst). Iets later Pfizer (b.v. 1 of 2 weken) en dan die weken zeer voorzichtig zijn, is dan waarschijnlijk beter dan AZ, ook al omdat de tweede vaccinatie dan sneller volgt. 4 weken wachten op Pfizer, dat wordt al veel twijfelachtiger. Achteraansluiten voor Pfizer, dat duurt veel te lang. Pfizer krijgen waardoor anderen (miljoenen) langer moeten wachten vind ik (persoonlijk) geen redelijke optie.
We zitten nu op ongeveer 4 miljoen gevaccineerden in Nederland (5.2 miljoen prikken). We hebben nog ongeveer 9 miljoen mensen te gaan voor een eerste vaccinatie. Daarbij dan ook nog de tweede vaccinatie. Achteraansluiten (in Nederland) zou dan eind dit jaar worden, misschien begin volgend jaar. Dan ben je nu beter af met AZ. Momenteel is het aantal besmettingen nog steeds heel hoog en de ziekenhuis bezetting is ook nog heel hoog. Snel vaccineren heeft volgens mij de voorkeur.
Ben
-
Zo juist opvallend nieuws in het journaal @3:34; de meeste patiënten die zijn opgenomen wegens covid zijn niet of niet volledig gevaccineerd, het gaat om ten minste 75%. Van 11% wisten ze of niet of die gevaccineerd waren of die werden opgenomen wegens een andere aandoening.
5% van de patiënten was wel gevaccineerd, maar had een immuunstoornis “waardoor het vaccin minder goed werkt”. De overige 9% was ook gevaccineerd, maar had geen immuunstoornis.Dus onder de gevaccineerden die toch in het ziekenhuis terecht komen heeft liefst 36% een auto immuunziekte, zoals in veel gevallen T1 diabetes, T1 diabeten zijn dus heel erg zwaar oververtegenwoordigd.
Volgens Van den Toorn van het Erasmus MC bij de NOS vandaag:
“Het kan ook gaan om een slechtere antistofrespons op vaccinatie”.(https://nos.nl/artikel/2391137-veruit-de-meeste-covidpatienten-in-ziekenhuis-zijn-niet-gevaccineerd)