Home Forums Corona corona en werken in de zorg

 • joki

corona en werken in de zorg

Op het moment heb ik even vakantie, de tijd voor mezelf om te beraden wat te doen. Ik werk in de gehandicaptenzorg, reis naar mijn werk met de trein en ook op het werk loop ik risco, collegas zijn allemaal jonger en vergeten de 1,5m en soms de mondkapjes (op kantoor niet bij de bewoners)
Ik ben diabeet met polyneuropathie waardoor ik al aangepast werk heb. Nu het snelle virus er aan komt maak ik me meer zorgen, bang om het te krijgen. Word ik erger ziek? Ik woon alleen. Heb ik meer risico op een ernstiger verloop door de polyneuropathie? De huisarts gaf alleen aan dat mijn suikers stabiel zijn dus dat dit dan geen risicofactor geeft. Vanmorgen de mail waarin gezegd wordt dat vaccineren weer uitgesteld is, ergens in februari hopen ze nu.
Eigenlijk ben ik er klaar mee, 63 jaar en chronisch ziek en dan laat ook de vaccinatie op zich wachten.
Wie weet meer over polyneuropathie, diabetes en eventueel een ernstiger verloop van het virus??

 • Het schijnt dat je buikomvang belangrijk is. Hoe groter die is, hoe ernstiger het verloop van Covid19. Polyneuropathie lijkt mij geen extra probleem, maar ik ben geen arts. Mijn advies is om zo snel mogelijk met de bedrijfsarts te overleggen wat voor jou en je werk het meest optimaal is.

  • Rodia1

  Hallo,

  Ik heb ook polyneuropathie, diabetes type 2, copd en obesitas en ben inmiddels 66 en sinds september gepensioneerd.

  Wel heb ik aan beide knieën artrose, en voor de linker knie sta ik op een wachtlijst voor een knieprothese, maar dat zal nog wel even op zich laten wachten met de huidige crisis.

  Het enige wat ikzelf er aan doe is normaal te functioneren, en hou mij aan alle maatregelen, als je dit doet is er geen reden om je ongerust te maken.

  Gelukkig vermaak ik mij wel, en probeer genoeg te blijven bewegen.

  Piekeren doe ik niet, heeft ook helemaal geen zin.

  Ik weet niet of je er iets aan hebt aan mijn verhaal, maar zo sta ik er in.

  In ieder geval succes

   • joki

   Bedankt voor je reactie, ik kan me met gemak aan de regels houden ben echter wel afhankelijk van hoe men zich in het ov gedraagt en hoe mijn collegas hier mee omgaan. Dan werk ik met autisten laag niveau en die houden zich echt nergens aan, dat kunnen ze niet omdat ze het niet begrijpen. Thuis ben ik alleen, boodschappen worden bezorgd en ik loop geen risico.
   Dan ligt het net wat anders allemaal toch?

    • Rodia1

    Ja met dat ik het teruglas begreep ik dit ook, en is ook moeilijk.

    En zoals Yvonne al beschreef, is dat je dit het beste met je bedrijfsarts kunt bespreken, wellicht krijg je een tijdelijke pauze in je werk, dus dat je tijdelijk een soort uitkering kunt krijgen totdat de risico’s wat zijn teruggedrongen.

    Dit moet volgens mij toch mogelijk zijn gezien jouw situatie.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.