Home Forums Nieuw met diabetes DB2 afvallen – meten – weten

 • Bieb

DB2 afvallen – meten – weten

Tja, ook ik mag mij aansluiten bij de club. Een 2 weken geleden de diagnose DB2, tenminste, hoge suikerwaarde, maar verder niet meer onderzocht of het ook DB1 kan zijn. Ik lees wel hier en daar dat sommige mensen verder onderzoek vragen. Wat is dan de aanleiding om te twijfelen of het 1 of 2 is? Ik heb overgewicht dus is het DB2 zeiden ze.

Ik slik nu 2x per dag medicatie en verder let ik op mijn eten, want afvallen is wel noodzakelijk. Nu dacht ik geen snoep, koek, brood, frisdrank meer en dan val ik wel snel wat af, maar het lijkt of er niets gebeurt met mijn gewicht. Iemand nog tips?

Ik heb pas 25 mei een afspraak bij de dietiste. Ik beweeg ook (nog) meer, wandelen (10KM of meer) 2 a 3 keer per week, en tennis/padel. Op de dagen dat ik niet “sport” doe ik wel een loop van 20/30 minuten.
Ik eet 3x maaltijd en soms 2x tussendoor en alles volkoren, bijna geen koolhydraten en geen snacks. Ik gebruik de eetmeter voor registratie. Ik ben niet echt groentemens, dus doe geen stukje bloemkool als tussendoor, maar stuk fruit of handje noten of extra glas water.

Ik lees ook wel dat er mensen hun suiker steeds meten, ik heb alleen de medicatie en ben dus op dieet, maar hoef pas over 2,5 maand terug voor bloedprikken? Is dit normaal?

Nu hoop op wat sips of suggesties…alvast dank!

groet,
Bieb

 • Je schrijft dat je volkoren eet, maar bijna geen koolhydraten; dat is wat dubbel, omdat er in volkoren producten nog steeds veel koolhydraten zitten.
  In fruit zit fructose, wat ook suiker is.

  Hoelang ben je bezig met deze eetwijze?

  Als je na een langere tijd niet afvalt, kun je ook insulineresistent zijn, maar dat is iets dat je met je behandelaar kunt bespreken in de toekomst.

  • Mr. M

  “hoef pas over 2,5 maand terug voor bloedprikken? Is dit normaal?”

  Ja, als ‘men’ vindt dat je Type 2 hebt blijf je bij de huisarts met zijn praktijk ondersteuner, krijg medicijen en wordt 1 x maal per kwartaal getest op Glucose.

  Ik heb toen meteen een test op antistoffen aangevraagd, omdat ik vond dat mijn syptomen pasten bij type 1 en 2. Bovendien is er een correlatie tussen overgewicht en type 2 en ik was niet te zwaar, in tegendeel, ik was 15% van mijn gewicht kwijt geraakt.

  Google effe op “symtomen Diabetes”.

  gr Marten

 • Hoi Bieb,

  Mijn vader is zijn hoge suikerwaardes geheel kwijtgeraakt, en heeft nu een compleet normaal hba1c, door radicaal af te vallen. Ik denk dat hij een kilo of 20 is afgevallen. Dus iig voor hem heeft het geholpen.

  In de paar weken dat ik een db2 diagnose had (ben gepromoveerd naar db1), had ik zelf een glucosemeter gekocht. Ik weet niet precies wat ik er aan kwijt was maar ik denk een euro of 30. Dan kan je zo vaak in je vinger prikken als je maar wilt!

 • In het pakket bij de huisarts hoort ondersteuning van een diëtist, dat lijkt mij in ieder geval nuttig voor je.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.