Home Forums Nieuw met diabetes DB2? Bloedsuikerwaardes verhoogd…

DB2? Bloedsuikerwaardes verhoogd…

Ik had tijdens de zwangerschap van mijn jongste zoon (inmiddels 4) zwangerschapsdiabetes. Omdat ik me al een tijdje erg moe voel, dacht ik om af en toe mijn bloedsuikerwaardes eens te prikken (heb toch nog een meter e.d. liggen).
Mijn resultaten iets meer dan 2u na het eten waren daarnet 99, E9 ;) en 109 mg/dl (ik ben van BE); dat is voor NL dan 2.56, E9 :D en 2.81 mmol/l; deze waardes zijn hoger dan wat ze mij tijdens de zw.schap van de oudste aanraadden meen ik mij te herinneren.
Anderzijds had ik onlangs vreselijke hoofdpijn ’s morgens en een waarde van 65 mg/dl = 1.68 mmol/l, wat dan weer erg laag is, en bij de laatste dokterscontrole was de nuchtere bloedsuiker ook nog goed.
Hoezeer moet ik me zorgen maken met dergelijke waardes? Heb ik nu intussen DB2 ontwikkeld? Is het nuttig om nogmaals een nuchtere bloedsuiker bij de dokter te laten prikken (deze waardes zijn tot nu toe altijd onder de toegelaten grens)?
Alvast bedankt.

  • Perfecte waarden.

    Als je onzeker bent ga naar je huisarts en vraag om een Hba1c onderzoek. die laat het gemiddelde suikerwaarde zien van de afgelopen 3 maanden. Maar ik denk dat hij zelf gaat meten en met die waarde je gewoon weer naar huis stuurt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.