Home Forums Hulpmiddelen De kunstalvleesklier (ontwikkeling en voortgang van deze )

De kunstalvleesklier (ontwikkeling en voortgang van deze )

Ter info :

Uitzending van Max en de “collega’s” van het Diabetes Fonds betreffende de kunst alvleesklier.

Url betreffende artikel hierover – https://www.diabetesfonds.nl/de-kunstalvleesklier

Ik vraag mij af hoe de samenwerking met iedereen is om tot een “tussenoplossing”, zoals deze kunstalvleesklier is, te komen en met de eventuele toekomstige genezing van diabetes?

Groet 6feet10

 • Wij vinden dit ook een super spannende ontwikkeling! En we leggen je vraag even voor aan het Diabetes Fonds, want zij weten hier alles van.

 • Dit is de reactie van onze collega’s bij het Diabetes Fonds:

  “Beste 6feet10,

  Dank voor je vraag. Het Diabetes Fonds financiert verschillende onderzoeken naar de genezing van diabetes o.a. van Bart Roep en Eelco de Koning, maar ook een recent onderzoek van Zaldumbide naar het ‘redden’ van de bètacellen. Meer informatie kun je vinden op: http://www.diabetesfonds.nl/wat-we-doen/genezing-van-diabetes-type-1 Binnen dit onderzoek werken we samen met verschillende organisaties zoals o.a. het LUMC en stichting DON.

  Onderzoek naar genezing van diabetes kost tijd. In de tussentijd willen we inderdaad een ‘tussenoplossing’ bieden in de vorm van de kunstalvleesklier. Het onderzoek naar de kunstalvleesklier heeft een laatste zetje nodig voordat het op de markt kan komen. De kunstalvleesklier moet een zogenaamde ‘CE-markering’ hebben. Het eerste deel van de CE-markering is binnen en er wordt nu gewerkt aan het tweede deel. Daarvoor is meer onderzoek nodig met grotere groepen mensen, en dat kost geld. Met deze campagne hoopt het Diabetes Fonds genoeg geld binnen te halen om dit proces te versnellen en de kunstalvleesklier zo snel mogelijk toegankelijk te maken. Hiervoor werken we samen met Inreda, de ontwikkelaar van de kunstalvleesklier en verschillende onderzoekers.

  Hoop hiermee je vraag te beantwoorden. Mocht je nog vragen hebben over de kunstalvleesklier dan kun je ook terecht op http://www.diabetestype1.nl

  Vriendelijke groet,

  Diabetes Fonds”

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.