Home Forums Bloedsuikerwaarden De nachten zijn het zwaarst…

De nachten zijn het zwaarst…

0:00 Nog even prikken voor het slapen gaan.
Ik zie dat je bezweet bent en erg witjes.
2.9, te laag.
Ik geef je 5 dextro en we hebben je pomp uitgezet.
Om 01:30 de wekker gezet om te kijken of het goed gaat en je weer te prikken.
Je bent stijgende, 8.1, iets te hoog, dus pomp aan en extra insuline in je pomp.
De wekker gaat nu weer om 3:00 om te kijken of de extra insuline werkt.
3:00 ’s nachts
Ik loop voor de 3e keer je kamer in om je te prikken.
Je bent weer veel te hoog 14.9, dus je pomp weer uit en extra insuline erbij.
Om 4:30 gaat de wekker weer.
Gelukkig, je suiker heeft zich gestabiliseerd je bent 5.7. Super! Nu kan mama nog even slapen tot 7:30.
Om 5:30 hoor ik Britt roepen: mama, mama kom!!! Niels heeft een aanval!
Ik ren naar beneden en zie je liggen schudden op de grond. Je kijkt heel bang, ik voel mijn tranen prikken. Sterk blijven Eef.
Britt helpt me Niels in veiligheid te brengen en ondertussen komt hij weer bij.
We bellen papa op z’n werk, die heeft nachtdienst.
Hij stelt ons gerust, hij komt over een paar uurtjes thuis.

Al bijna 8 jaar diabetes type 1 en 5 jaar epilepsie, het blijft soms zwaar, vooral de nachten.

 • Dat is zwaar; twee van die aandoeningen. Er vallen me twee zaken op. Je hebt het over prikken. Is er een reden waarom er geen Free Style Libre wordt gebruikt? Het voordeel is dat je beter ziet wat er tussen twee prikmomenten gebeurt plus de trendpijl die een schatting geeft hoe de bloedsuikers zich gaan ontwikkelen. Dan kan je ook beter inschatten hoe je gaat corrigeren. Want dat is het tweede: corrigeer je niet te veel of te snel? Misschien nog eens met de behandelaars doornemen? Of opschrijven wat je nu doet: hoe laat bij welke waarde en wat het resultaat is na 2 uur. Ook nog een gedoe extra in de nacht, maar wellicht levert het inzicht op of valt er een patroon te ontdekken.

  • AeneA

  Inderdaad, wat is het zwaar voor jou als moeder van Niels. En ik ben het met Yvonne eens, een Free Style Libre zou jou veel meer (voor-informatie) geven wat de bloedglucosewaarde gaat doen. Ten eerste hoef je niet meer te prikken, maar alleen te scannen, en je ziet of de bgw stabiel is, gaat stijgen of gaat dalen, of in een sneltreinvaart gaat stijgen of dalen.
  Kinderen krijgen zonder meer via de zorgverzekering een Free Style Libre, ik denk dat het jou en je gezin meer rust zou kunnen geven.
  Is er onderzocht of er tussen de bgw en de epilepsie samenwerking is, met andere woorden kan een te laag of te hoog bgw de epilepsie in de hand werken? dan zou de Free Style Libre zeer zeker een uitkomst zijn.
  Overweeg ook eens of je via een PGB ondersteuning voor in de nacht kan krijgen; want wil je overdag een goede moeder voor je kinderen kunnen zijn, heb ook jij je slaap nodig.
  Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je iets met onze tips kunt ! En wil je van je afschrijven… blijf lekker je berichten posten !

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.