Home Forums Verzekering en vergoeding De Zorg heeft dringend zorg nodig..

De Zorg heeft dringend zorg nodig..

Verleden week mijn jaarlijkse bestelling insuline doorgegeven aan de apotheek. Werd per mail geïnformeerd dat ik mijn bestelling klaar lag.
Zoals ik al jaren deed, bestelde ik het aantal van elk 5 doosjes insuline (Lantus en Humalog.)

Echter toen ik gisteren mijn bestelling kwam ophalen kreeg ik tot mijn grote verbazing slechts één doos Lantus mee.
Vroeg direct waar de andere vier doosjes waren.
Toen kwam het verbluffende antwoord dat de Zorgvernietigers hadden besloten, om de kosten te drukken, dat je nog maar voor 3 maanden maximaal mee krijgt…

Hierop was mijn verweer dat ik mijn mail had gevraagd om 5 doosjes van elk. Kreeg een bevestiging dat de bestelling klaar lag.. Echter, de Humalog was totaal NIET geleverd.
En de Lantus werd, zonder enige vorm van communicatie, aangepast.

Er werd een collega erbij gehaald en die vertelde mij dat het een besluit van de Zorgvernietigers is geweest.
Mijn verbazing luisterde ik het verhaal aan, en mijn reactie was dat de enige persoon die bepaalt hoeveel insuline ik injecteer ik dat ben en niemand anders.
=
Het is toch werkelijk niet te geloven wat de Zorgvernietigers tegenwoordig bepalen:

1) hoe vaak je kan controleren (4 x per dag–> dat ik altijd ruim 17 maal controleerde, daar heeft men geen boodschap aan. Heb je meer nodig–> jaarlijks een machtiging opvragen bij de DvK.
2) ook bepaalt de Zorgverzekering hoe vaak je per dag mag injecteren (ook vier maal.) –> Heb je meer nodig–> jaarlijks een machtiging opvragen bij de DvK. Leuk als je ziek bent…
3) En nu gaan ze ook nog bepalen hoeveel je mag injecteren..

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat mensen met een chronische ziekte de nieuwe slachtoffers worden om de Zorg “zo betaalbaar” mogelijk te houden.

Wellicht is men “vergeten” dat mensen met Diabetes NIET hebben gevraagd om deze ziekte. Een slecht gereguleerde diabetes is dé hoofdoorzaak voor de vele complicaties. Heb daar ook de nodige ervaringen mee.

Wat denken de Zorgvernietigers? Dat ik het “heerlijk” vind om 24 uur per dag/ 7 dagen per week/ 365/366 dagen per jaar rekening te moeten houden met alles wat ik doe?
Dat ik over 50% minder energie beschik dan mensen zonder dit “Pretpakket?” Als ik weg ga, ik altijd moet zorgen dat “het Setje” mee moet nemen? Niet kan proeven in de supermarkt wanneer daar iets wordt aangeboden om te proberen?

Wat kan de DVN in deze kwestie doen?

  • Sang

  Hey Racingbike,

  Er gaat hier nogal een hoop fout, maar ik ben er van overtuigd dat het niet allemaal zo simpel en donker is als jij verteld.

  Dat je maximaal voor 3 maanden hulpmiddelen en insuline krijgt is vrij normaal bij zorgverzekeraars. Het is fijn dat je eerder wel voor een heel jaar kon bestellen, maar elke 3 maanden insuline halen is niet zo’n ramp. Daarnaast kan je internist hier ook wat in betekenen, hij kan een 3 maanden recept uitschrijven die net wat ruimer is. Ik haal namelijk insuline voor ongeveer een half jaar. Hier is echt wel iets op te verzinnen.

  Dat je zorgverzekering heeft bepaald dat je geen Humalog nodig hebt lijkt me heel sterk. Je zorgverzekering heeft daar helemaal niets over te zeggen. Jij hebt ooit een recept gekregen voor insuline die jij nodig hebt. Jij haalt dat op en de apotheek moet dat leveren. De zorgverzekeraar vergoed dat. De zorgverzekering heeft echter een paar voorwaarden, zo is de eerste 385 euro voor eigen rekening en mag je maximaal voor 3 maanden per keer afnemen. (dit laatste is dus wat op te rekken) Maar dit is nodig om de zorg inderdaad betaalbaar te houden. En als diabeet heb je eigenlijk niet zoveel te mekkeren, want we kosten al veel meer dan dat we maandelijks aan premie betalen. Dus hierbij toch echt mijn statement: jouw zorgverzekering heeft niet bepaald dat je geen Humalog krijgt. hier is iets anders aan de hand.

  Wat betreft die teststrips, 17 keer per dag meten, 7 dagen per week dat is nogal wat. Ik zou officeel 450 strips per kwartaal kunnen bestellen, maar ik bestel wel meer denk ik. (mediqdirect) Ik heb nog nooit gezeik gehad. Als je zoveel wil meten dan is dat dus blijkbaar te regelen via een machtiging? So be it, het lukt dus en ze vergoeden het. Een zorgverzekeraar structureel een zorgvernietiger noemen is ietwat infantiel. Ik zit bij CZ en dat kan ik zeker aanraden!

  Over je 50% minder energie moet je even een ander topic starten, want dat hoort niet en ik weet zeker dat we met z’n allen jou kunnen helpen. En dingen in de supermarkt moet je zeker proberen! Daarvoor ligt het er juist. Nog even een tweede rondje erlangs maken, het is heerlijk om consument te zijn.

  Groeten Sander

  • Dag Sander,

   Je schrijft:

   “Ik heb nog nooit gezeik gehad”

   Mag ik aannemen dat je bedoeld:

   ‘Ik heb nog nooit gezeur gehad”

   Dat woord is echt niet nodig zeg.

   PS. kan de website beheerder van de DVN mensen ook eens aanspreken op hun taalgebruik?

  • jeroen

  Beste Racingbike,

  Ik begrijp jouw frustratie.
  Ik neem aan dat je met de term “zorgvernietiger” de zorgverzekeraar bedoelt?
  Jouw zorgverzekeraar kan hier denk ik een hoop duidelijkheid in verschaffen; ik zou gewoon even bellen. Ik kan me niet voorstellen dat er vanuit die partij bepaald wordt hoe vaak en hoeveel insuline jij gebruikt. De hoeveelheid en frequentie is strikt persoonsgebonden, en er staat niet een maximumdosering voor. Het lijkt mij dus onwaarschijnlijk dat jouw zorgverzekeraar via de apotheek laat weten hoeveel insuline jij zou mogen gebruiken en hoe vaak je mag injecteren.
  Ik vermoed dat de apotheek hier wel eens de spelbreker zou kunnen zijn, ben ik bang. een apotheek is gebaat bij klantenbezoek; 5×1 levert de apotheek meer op dan 1×5. Er wordt ook vaak tegen klanten verteld dat “de zorgverzekeraar” of “de fabrikant” nieuwe regels invoert of producten/ medicijnen niet kan of mag leveren, of dat Novo of Lilly of Sanofi “geen voorraden meer heeft” terwijl het probleem eigenlijk bij de groothandel van de apotheek ligt.

  Kortom: ik zou als ik jou was niet voetstoots aannemen dat de uitspraak van jouw apotheek de juiste is.

  Groet,
  Jeroen Doorenbos
  trainer DVN

  • @jeroen Doorenbos; ben een stapje verder gegaan en heb mijn klacht geuit bij het hoofdkantoor van de apotheek.
   Daar ontving ik afgelopen week een antwoord van. En wat bleek, het is de apotheek die bepaalt hoeveel medicatie ik meekrijg.
   “En om verspilling” tegen te gaan kreeg ik maar voor drie maanden mee. Dat ik in 2015 wel voor een jaar aan insuline meekreeg, moet bij een andere apotheek zijn geweest.”

   Dit heb ik per email weerlegd. Ben nu zo ver dat ik serieus overweeg om mijn medicatie via een online apotheek te bestellen.

   Welke staan goed aangeschreven en leveren de medicatie zoals besteld? Heb al gezien dat de nieuwe “Zorgvernietiger” dit ook vergoedt.

   Alvast bedankt voor de terugkoppeling.

 • Door de jaren heen heb ik van bepaalde apotheken veel smoesjes en concrete leugens gehoord, en vaak zat ruzie gehad, leugens dat het medicijn (tijdelijk)niet meer gemaakt wordt terwijl ik bij een andere apotheek te horen krijg ‘hoeveel duizend wil je hebben’ puur omdat ik merk medicijnen voorgeschreven krijg en geen goedkope imitatie rommel met andere vulmiddelen erin wil waar ik niet tegen kan.

  ik heb zeer sterk het vermoeden dat dit bij jouw apotheek ook aan de gang is, benu/medique is zo bedreven in het verkopen van dergelijke smoesjes dat ik denk dat ze er een cursus in krijgen, mag duidelijk zijn dat ik niet meer bij die apotheek zit.

  Bel je zorgverzekeraar en leg hun uit wat voor vreemde verhalen je te horen krijgt van je apotheek en of hun weten wat er aan de hand is en wees niet bang een officieele klacht in te dienen als er iets niet klopt, bij mijn apotheek is het zo dat ze inmiddels wel weten dat ze mij niet hoeven voor te liegen, je staat dan misschien wal te boek als ‘lastige klant’ maar daar lig ik niet wakker van.

  • Pedro

  Ach als die uitspraken het ergste zijn dan valt het allemaal wel mee, gezeik of gezeur. Het is misschien niet jou taalgebruik maar niet zo erg dat ik er van mijn stoel afval.

  Een ander zou zich kunnen storen aan het wannabee moderator gedrag door te vragen om mensen aan te spreken op hun taalgebruik. Lees je eigen bijdrage eens over de One Touch Select, daar praat je nogal denigrerend over je arts, Mevrouw de Internist en je hebt het over de jongens en meisjes bij Bayer, het zijn geen kleuters!

  Kortom, als het je stort lees er gewoon overheen, je hebt diabetes, dat is al erg genoeg.

  On Topic: Het is vrij normaal (regel) dat je voor maximaal 3 maanden medicijnen mee krijgt

  • Dag Pedro,
   Als ik schrijf mevr. de Internist dan mag het overduidelijk zijn dat ik dat niet kleinerend bedoel.

   A. ze is een mevrouw.
   B. ze is Internist.
   C ik mag haar ook bij de voornaam noemen………………..

   En ik ben niet van de generatie die “opkijkt” tegen de dokter. En zij andersom ook niet. We moeten het per slot samen doen.
   Ieder z’n vak.
   En de mensen bij Bayer waar ik een aantal jaren terug vrij vaak kontakt mee had inzake problemen met de Contour USB meter in relatie tot APPLE computers waren ook gewoon te benaderen bij de voornaam……..
   Geen enkel probleem. En het blijft een prachtige meter nu ik hem ook op m’n MAC kan gebruiken.

   Maar ja, ik werkte in de Omroepwereld en daar noem je iedereen van laag tot hoog bij de voornaam hé.
   Maar het woord “gezeik” is van een geheel andere orde. In mijn wereld althans. Want voor je het weet glijdt het taalgebruik af.
   Zal wel door “twitter en-of Facebook” komen.

   Voor ik het vergeet, iedereen een paar mooie Kerstdagen en een goed 2017.

 • @ Allen; bedankt voor de reacties. Er is een reden waarom ik altijd voor een jaar insuline bestelde (Financieel.)
  Voor 2016 ben ik al geheel door de Eigen Bijdrage heen en vandaar dat ik netjes tot eind van het jaar heb gewacht met het bestellen.

  Voorheen lukte het wel altijd om voor een heel jaar te bestellen, maar sinds kort niet meer. En daar heb ik grote moeite mee.

  En ja, met Zorgvernietiger bedoel in de Zorgverzekeraars. Om de Zorg betaalbaar te houden bespaar je niet op de medicatie waar mensen niet zonder kunnen.

  De reden die de apotheek aanvoerde neem ik ook zeker niet voor lief. Beraad mij op verdere stappen.

  @ Sander; het is raadzaam om eerst een topic geheel te lezen alvorens een reactie te plaatsen.
  Daarnaast ben ik van mening dat je uitdrukkingsvaardigheid te wensen over laat.

 • @markpompje; een vraagje, waar bestel jij je insuline dan? Via een online apotheek?

  Bij de nieuwe verzekering kan ik online bestellen bij de Benu apotheek waar ik juist van weg wil..

  • Chaim

  @racingbike
  Zorgvernietigers…mooie term en heel passend.
  Ik moet inderdaad ook aan mijn dvk vragen om machtigingen af te geven. Anders krijg ik maar een beperkt aantal strips vergoed. Ik hoop dan maar dat ik dat bijtijds vraag. Dit jaar heeft ze er zelf aan gedacht, maar toen was ik nog een “rookie”.

  Ik ben nu sinds april bezig met insuline spuiten en ben er inderdaad inmiddels achter dat er heel weinig begrip is. Of soms zelfs de wil om begrip te tonen.
  Ik ken in mijn omgeving niemand die 4x per dag moet spuiten en regelmatig zelfcontrole moet doen.

  Behandelaars vinden vooral dat je er maar aan moet wennen, maar geen van hen heeft zelf diabetes.

  In het begin werd er door mijn apotheek op aangedrongen om voor 3 maanden tegelijk te bestellen. Ik wist nog helemaal niet wat ik verbruikte. Zat middenin opbouwen en ontdekken hoe vaak ik mijn bloedsuiker moest checken.
  Tips om bij de groothandel te bestellen. Of de DVN.

  Maar ik heb nu pas inzicht in hoeveel ik ongeveer gebruik per maand. En mijn apotheek is, gek genoeg, met een aantal dingen goedkoper dan de groothandel.

  Als ik insuline of andere diabetes producten bestel, dan is het er ook allemaal de volgende dag en kan ik het zo ophalen. Voor insuline ophalen hoef ik ook geen nummertje te trekken. Mag je zo door naar een balie. Naalden en teststrips gaan via de 24-uurs automaat.

  Mijn apotheek maakt nog wel eens een rommeltje van dingen, maar met de diabetes spullen gaat dat goed.
  En dat vind ik wel zo makkelijk. Mijn huisarts en dvk en de apotheek zitten in hetzelfde gezondheidscentrum.

  Is zoiets voor jou niet mogelijk? Of val jij niet onder ketenzorg?

 • @ Chaim; Zover ik dit heb kunnen nagaan val ik niet onder de ketenzorg. Zal wel makkelijker zijn want dat bespaart dan weer geld.

  De apotheek heeft al vaker van de soort “stunts” uitgehaald en na het laatste akkefietje was ik het zo zat dat ik een dag later een klacht naar het hoofdkantoor heb gestuurd.

  Per januari stap ik over naar een andere zorgverzekeraar en probeer te kijken waar ik dan mijn insuline vandaan haal.
  Misschien via de groothandel. Ik moet alleen de garantie hebben dan het dan wel tijdig wordt afgeleverd. Via Mediq gaat dan wel een fout.

  Ook maar eens uitzoeken of ik volgend jaar daar ook een andere leverancier voor kan vinden.
  ==

  Tja, “Zorgverleners” en begrip… twee werelden apart. De DvK die ik nu heb, is, voor zo ver ik dan al kan beoordelen, wel oke. De arts nam in november echt de tijd voor mij en bij afscheid nemen maakte hij de opmerking “dat wanneer ik hulp nodig heb met de bloedjes, ik altijd bij hem kan aankloppen.”
  Die opmerking heb ik nog nooit gehoord en was daar zeer verbaasd over. De allereerste keer in mijn ruim 45-jarige loopbaan…

  Maar goed, we zullen zien.

  Hoe gaat het ondertussen met jou? Kan je al wat meer eten? En je prikplekken (infiltraten) zijn die verminderd? En masseer je je zelf nog?

  • Chaim

  @racingbike…ik wil jouw topic niet kapen, maar zal hier toch antwoorden, anders wordt het onoverzichtelijk.

  Ik zal me moeten neerleggen dat het misselijk zijn bij mij is gaan horen en genieten van de momenten dat ik dat niet ben. Een echo wees niets bijzonders uit. Vooral als je moet gaan koken, is misselijkheid niet handig. Maar we zullen er toch aan moeten wennen.

  Ik heb geen nieuwe infiltraten, gelukkig. Ik heb er in het begin twee gekregen en die gaan niet meer weg. Maar het is bij twee gebleven. Wel ziet mijn buik er niet uit, met blauwe plekjes en donkere plekjes waar ik spuit. Het lastige met de infiltraten is dat ik ze slecht voel als ik zit. Dat betekent staande prikken en dat is niet handig. Dus moet ik staande de infiltraat aan de ene kant zoeken, vinger erop houden, gaan zitten en dan spuiten waar de vinger niet zit.
  Ik roteer genoeg. Dat is het probleem niet.

  Mijn dvk en de huisarts bij wie ik 1x per jaar voor controle moet, willen dat ik in mijn buik blijf spuiten en niet ergens anders. Mijn buik is nu groot genoeg om rotatiemogelijkheden te hebben. Het heeft te maken met de opnamesnelheid van insuline. Via je buik wordt insuline het snelst opgenomen. En dat schijnt het belangrijkste te zijn, zelfs voor de Levemir.
  En wat doe je dan…advies van twee behandelaars negeren, of toch die buik maar dichtspuiten.

  Ik zit zo stabiel als haalbaar is. De dvk en de huisarts zijn het erover eens dat voor mij niet haalbaar is om waarden van tussen de 5 en de 7 mmol/l te halen. Zolang ik onder de 10 kan blijven, zijn ze tevreden. En dat lukt meestal.

  Voor de rest zal ik moeten accepteren dat het spuiten van zo’n 135 eenheden insuline (lang- en kortwerkend samen) bijwerkingen geeft. Daar is die steeds groter wordende kwab buikvet er een van. Volgens behandelaars moet ik dat maar accepteren. Ik merk ook dat zulke grote hoeveelheden zijn invloed heeft op je spijsvertering en darmen.
  Ik had dat met hoge doseringen Metformine ook.

  Ik heb nu ook duidelijk neuropatische klachten.
  En soms vraag ik me af of dat een bijwerking is van diabetes of van insuline spuiten.
  Want iedereen die neuropatische klachten heeft spuit, volgens mij, ook insuline.
  Toen ik begon met spuiten, had ik daar mijn twijfels over. Was dit echt de enige optie?
  Maar ik was zo ziek…dan doe je alles om je beter te gaan voelen.
  Nu is het te laat. Als je eenmaal insuline spuit, dan is dat onherroepelijk.
  Ik wou dat ik zeker wist dat ik werkelijk het beste voor mezelf heb gedaan door te gaan spuiten. Ik zal het nooit weten, dus leg ik me daar ook maar bij neer.

  En jij?

 • @ Chaim; pffft, een waslijst met de nodige uitdagingen.

  Een buik die toch betere tijden heeft gekend. Een DvK en internist die eindelijk inzien dat de “scores” die je nu hebt voor jou het maximaal haalbare zijn.

  Alleen heb ik moeite met hun standpunt dat je alleen maar in je buik mag spuiten. Dat de insuline daar gespoten het snelste wordt opgenomen, dat klopt. Daarom spuit ik daar na mijn ontbijt, en alleen wanneer mijn bloedje eens zijn eigen leven wilt gaan leiden. (Dat is bijna iedere zondag zo.)

  Hun redenatie om alléén daar te gaan spuiten vind ik erg kort door de bocht. Afwisseling van injectieplekken is van essentieel belang.
  En dat je door het het grote aantal eenheden wat jij moet injecteren een grotere kledingmaat nodig hebt, vind ik de houding van de DvK / arts wel erg wrang “je moet er maar mee leren leven”.

  Dan kan ik mij de donkere plekken en de blauwe plekken goed voorstellen. Roulatie is van essentieel belang. Ook injecteer ik niet in de buurt van een blauwe plek (haarvaatje is niet meer waterdicht..).

  Zij voelen niet hoe jij je voelt. Het gaat hen sec om de cijfers.. zijn die goed, prima. Alle andere klachten / uitdagingen… wel daar heb je dat zalfje / pilletje voor.
  En zit je te laag… spuit toch je standaard hoeveelheid, en wanneer je later te laag zit corrigeer je dat met suiker te nemen…
  (Mijn insteek is dan; ik zit nu te laag dan eet ik en spuit later. Ik stel de FSL in en als het alarm afgaat controleer ik.) Ook luister ik naar mijn lichaam en welke signalen het afgeeft.
  Ook daaraan heb ik houvast.

  De uitdaging is dat iedereen een “eigen” gebruiksaanwijzing heeft hoe Diabetes behandeld wilt worden. Wat voor de een goed werkt kan voor de ander averechtse gevolgen hebben.
  Hoe ik het doe bevalt mij goed en de cijfers bevestigen dit ook.

  Sorry dat ik het zo hard zeg. Jij hebt een lichaam hebt dan graag met “fluwelen handschoenen” behandeld wilt worden. En of je dat daar krijgt.. ik heb daar zo mijn twijfels over.

  Naar mijn mening ben jij beter af in een (academisch) ziekenhuis. Ze zijn daar ook per email bereikbaar. In noodgevallen is er een hulpdienst buiten kantoortijden om. Behalve dat hun expertise gebied bestrijkt het gehele menselijke lichaam, en niet zoals bij een huisarts, een beperkt gedeelte, en de kennis die ze hebben is minder diepgaand / gespecialiseerd.
  ==
  Dat je vroeger een huisarts had die alles afdeed met “het zit tussen je oren…” (met andere woorden “niet zeuren want ik weet het beter, heb er voor gestudeerd”… Ben bang dat dat zijn invloed heeft gehad op je lichaam.

  En je huidige huisarts / DvK met de beperkte middelen van communicatie.. wel daar koop jij, in noodgevallen, niets voor.
  =
  Van mijn moeder herinner ik heel goed dat toen bij mij “Het Pretpakket” was vastgesteld kregen mijn ouders te horen dat ik zou moeten beginnen met 135 Eh per dag. Als aanvangsbasis,
  dit zou zeker met de tijd veranderen.

  De reactie van mijn moeder was dat dat veel te veel was. En dat ze maar moesten zoeken naar een andere oplossing. (Want ik had nog een heel leven voor mij.)

  Welnu, voor die houding ben ik mijn ouders nog steeds erg dankbaar. Ik spuit normaliter, 16 tot 17E per dag. En gisteren had ik een dag dat ik 13,5 Eh spoot. Dit in inclusief de nachtshot van 8,5 Eh.

  Okay met de feestdagen is het lastiger. Maar ook dat gaat lukken.

  =
  Misselijk zijn met eten koken is een uitdaging. En dat je soms twijfelt over de genomen beslissing om te gaan spuiten kan ik mij heel goed voorstellen.

  Je voelde je hondsberoerd, en zelfs het knipperen met je oogleden kostte teveel energie. Insuline heeft een oplossing gebracht, maar echt toppie voelen doe je je nog niet.

  Momenten van twijfel slaan dan zo toe. Helaas heb ik geen pasklare formule voor je om te zorgen dat je je stukken beter gaat voelen.
  ==
  Neuropatische klachten komen vaak voor bij mensen met Diabetes.
  Bloedjes, die ondanks alle inspanningen, “heerlijk” hun eigen leven leiden, resulteert in een ontregelde hbA1c. Complicaties liggen echt zo op de loer, zeker wanneer je al langer met “extra bagage” rondzeult.

  Dat is een van de redenen dat er zo gehamerd wordt op een goede hbA1c gehalte. En soms wordt weleens te gemakkelijk vergeten om de kwaliteit van leven ook mee te nemen in de telling.

  Wat heb je aan een goede hbA1c gehalte maar je kan bijna niets meer omdat je bijvoorbeeld hypo’s niet meer voelt aankomen?
  Of met een te laag bloedje op de fiets stapt, met alle gevolgen van dien?

  Het is mijn streven om de gehele dag mijn bloedjes tussen de 5,0 en de 8,8 te hebben. Soms lukt dit en soms ook niet.
  Wanneer het bloedje weer eens ontspoort vind ik het belangrijker dat ik er een oorzaak voor heb.
  ==
  Of ik mij bij bepaalde situaties neerleg, wel dat hangt geheel van de situatie af. Het kan zijn dat ik even een “adempauze” neem, accepteer dingen nooit “zomaar”.

  Waarom 5 x per jaar naar het ziekenhuis terwijl de uitslagen negen van de tien keer goed zijn? De arts zag dat ook in en gaf mij gelijk. Dus ik ga nu nog maar twee keer.
  Waarom twee keer per jaar laten prikken, als de eerste uitslag goed is? En mijn werk dan? “Tja dat was niet zijn probleem.”
  Met dat antwoord was ik niet content en vertelde dit ook.

  De FSL kon ik op een gegeven moment niet meer gebruiken vanwege een ernstige pleisterallergie. Gelukkig is er een digitale snelweg en daar vond ik de benodigde informatie. Twee bedrijven aangeschreven, situatie uitgelegd. En tot mijn grote verbazing kreeg ik van beide bedrijf een doos met monsters om te proberen. Daar heb ik ze uiteraard voor bedankt.

  De oplossing die ik had gevonden werkt voor mij perfect. Dit heb ik de bedrijven ook verteld en gezegd dat ik de gevonden oplossing ook verder verspreid op het Diabetisch Forum. Dat werd gewaardeerd.

  Bij een monster zat een kaartje met de naam van de vertegenwoordiger en bij vragen kan ik altijd contact opnemen.
  ==
  Tot slot; ik wil je graag nogmaals mijn complimenten geven hoe jij het doet. Een lichaam met een “complexere” gebruiksaanwijzing, en toch positief blijft. Daar kunnen velen een voorbeeld aannemen.

 • Wel lasting als ik dit zo lees, maar is het een groot problem om 3 of 4 keer per jaar even langs te lopen bij de apotheek? Of is hij in jou geval er ver weg en is het daarom niet zo handig. Zelf haal ik normaal nieuwe insuline als ik nog een stuk om 3 of 4 capsulus in de koelkast heb liggen, werkt voor mij perfect en ik heb nog nooit de apotheek gehoord dat het anders moet (of precies om de 3 maanden).
  Daarnaast voor het krijgenv an extra stripjes heft mijn dvk kort na mijn diagnose (2000) direct aangevraagd dat ik het maximale mocht bestellen (eigenlijk zo veel als ik wil) voor naalden, stripjes en lancetten. Daarna nooit meer wat van gehoord en ik kan nog steeds zo veel bestellen als ik wil. Ook kan het niet zijn dat mijn dvk daar jaarlijks achter aan zit aangezien ik verhuisd ben en een nieuwe dvk heb. Dus ik neem aan dat jou dvk dit ook zou moeten kunnen regelen.

  Succes er mee en laten we hopen dat ze wat flexibeler zijn/worden

 • @petermulder1989; bedankt voor je reactie. Insuline halen bij is niet zo handig omdat de apotheek ver weg is.
  En navraag leerde mij dat het de apotheker is die bepaalt hoeveel insuline mag gebruiken.

  En zeker met mijn werk (hierdoor vertoef ik regelmatig in het buitenland) is het niet handig. Zeker niet met tijdsverschillen / andere eetgewoontes etc.

  Ik heb een email naar het hoofdkantoor gestuurd en toen kwam een en ander aan licht. Aan de punten welke ik noemde hadden zij (nog) niet gedacht.. Mogelijkerwijs wordt hun standpunt aangepast.

  Het mooie is dat toen ik werd geconfronteerd met dat beleid de apotheek zei dat het de zorgvernietiger (verlener) is die het beleid bepaalt.. Alleen later in de email bleek dat het de apotheek zelf is dat het beleid had opgesteld.

  Ben benieuwd..

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.