Home Forums Verzekering en vergoeding Declaratie vanUnicum Huisartsenzorg Zuidoost Utrecht B

  • wfaas

Declaratie vanUnicum Huisartsenzorg Zuidoost Utrecht B

Bij toeval kwam ik er achter dat er 4 keer per jaar een bedrag van €74.12 word afgeschreven door een organisatie Unicum Huisartsenzorg.
Geen idee wie dit zijn dus heb ik het maar even opgezocht. Dit vond ik: “Unicum Huisartsenzorg is een huisartsenorganisatie opgericht door en voor huisartsen in Midden-Nederland. Het doel van deze organisatie is het leveren van zorg aan patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes mellitus en COPD. Het doel is om de gehele zorg te kunnen blijven uitvoeren binnen de deuren van de huisartsenpraktijk en te voorkomen dat de chronisch zieke patiënt versnipperde zorg krijgt.

Naar aanleiding hiervan heb ik de zorgverzekering gebeld dat ik dit raar vind.
Ik ben al drie jaar niet naar de huisarts geweest. Dit is mijn keuze en wil daar verder niet op in gaan.
Unicum is een organisatie die zorgt dat de huisarts de keten zorg beter op orden heeft . Zo zouden diabetici makkelijker door verwezen kunnen worden naar een pedoloog, pedicure en dergelijke en dat de kosten betaald zouden worden door unicum. Zo zegt de praktijk ondersteuner die volgens haar ook betaald wordt door unicum.

Ik maak al drie jaar geen gebruik van deze diensten en vind het ook voor mij niet nodig maar moet toch indirect betalen.
Het meest erge vind ik, omdat ik een diabeet ben en mogelijk een risico loop op hart en vaat ziektes, een huisarts mij kan door geven aan deze organisatie en daardoor €300,00 per jaar krijgt.
Daarbij heeft de huisarts mij niet informeert en heeft volgens mij daarmee ook de privacy regels overschreden .
Mijn vrouw heeft ook diabetes en maakt wel gebruik van allerlei mogelijkheden. Dat die kosten betaald worden prima, maar dan wel in overleg in met medeweten van.

Wat ik ook raar vind is de reactie van de mijn verzekering
“Waar maakt u zich druk om ? U hoeft het niet te betalen ”
Dit klopt niet
In 2017 werd dit niet gedeclareerd. Ik had toen al diabetes. In 2018 opeens wel en 2019 kan ik weer meer premie betalen.
Mijn vraag komt nu:
Bij hoeveel diabeten gebeurd dit ook zonder dat zij dit weten.
Is dit in heel Nederland zo of alleen in midden Nederland omdat toevallig deze club uit Zeist komt.

Bij wie en hoe kan ik bij die club in de Den Haag mijn ongenoegen uiten zodat dit stopt?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.