Home Forums Hulpmiddelen Dexcom G6 ervaringen

 • jacobus

Dexcom G6 ervaringen

Graag zou ik ervaringen horen van mensen die als CGM de Dexcom G6 gebruiken. Mijn ervaring gedurende 2 maanden is dat de sensoren het vaak al voor dag 10 laten afweten, onafhankelijk van de positie van de sensor op buik of arm. Soms vanaf dag 6 sensorfouten van toenemende lengte en tussendoor vele meetpunten zonde pijl.
Jacobus

  • BertR

  Dag Jacobus,
  De problemen die jij beschrijft komen vaak voor bij mensen met een mager postuur en bij kinderen. Als de sensordraad niet voldoende door vetweefsel wordt omringd, dan ontstaan er vaak na enkele dagen sensorfouten. Dat wordt nog eens verergerd als de betrokkene te weinig drinkt. Die fouten ontstaan onder meer door eiwitafzetting op de draad
  Bij kinderen en jongeren wil het nog wel eens helpen om de sensor op de bovenkant van een bil te plaatsen.
  Verder moet je pakweg 15 minuten wachten voordat je de G6-zender op de nieuwe sensor plaatst. De G6-zender moet “vergeten” welk patchnummer er was geïnstalleerd. Wat ook wel eens wordt aanbevolen is om de nieuwe sensor eerst 20 minuten te laten opwarmen onder dat een code is ingevoerd. Vervolgens de sensor te stoppen en opnieuw te starten, maar nu met het juiste patch-nummer.
  Een ander punt van aandacht is de accu van de smartphone of de Dexcom monitor. Zodra de batterijspanning tot minder dan de helft is teruggelopen, dan neemt de sterkt van het bluetoothsignaal af en wordt de communicatie tussen de sender en telefoon of monitor steeds slechter. Ook dat geeft kans op storingen. Hetzelfde geldt voor het betreden van ruimten waar heel veel mensen zijn. Door de grote hoeveelheid bluetooth signalen kunnen er makkelijker fouten optreden.
  Met het bovengenoemde heb ik de meest voorkomende problemen met de G6-sensor zo’n beetje geschetst.

  Een laatste punt is de bevestiging. Gebruik van Skin Tac is aan te bevelen voor hen die er tegen kunnen. Als het even kan dan in het midden van de plaats waar de pleister van de sensor komt te zitten een vierkante centimeter vrij laten, dus daar geen Skin Tac smeren. Het risico bestaat namelijk dat de kleefstof zich hecht aan de sensordraad en dat kan ook storingen veroorzaken. Sommige gebruikers hebben ook goede ervaringen met Tegaderm Film. Dat wordt eerst op de huid geplakt waar de sensor komt te zitten en daar bovenop wordt de sensor ingeschoten. Beide methoden zorgen ervoor dat de sensor minstens tien dagen blijft zitten.

  Groet,
  Bert

  • BertR

  Nadenkend over problemen met de G6 sensor, is mij nog iets belangrijks te binnen geschoten.
  Als je een bad neemt of naar de sauna gaat, dan moet je er niet raar van opkijken als de monitor of telefoon aangeeft dat er een sensorfout is opgetreden en dat je tot maximaal drie uur later geen meetgegevens meer zult ontvangen.
  Dit onverwachte gedrag komt doordat de sensor snel opwarmt en daardoor afwijkende meetwaarden gaat produceren.
  De programmatuur van de monitor neemt dan de veilige weg en signaleert een sensorprobleem.
  Doorgaans duurt het dan pakweg twee uur na het verlaten van het bad of de sauna voordat de monitor of telefoon weer een waarde aangeeft.

  Groet,
  Bert

  ps: overigens start ik de sensor na 10 dagen opnieuw met goed resultaat. Scheelt een hoop geld als je hem zelf moet betalen. Je moet dan wel zorgen dat de pleister goed blijft zitten.

  • m@rtin

  hallo bert vindt je het goed als ik een keer een pb stuur met vragg naar je mail adres??
  voor onze zoon wil ik nu ook graag overstappen naar de dexcom ,maar op internet kan ik niet zo wijs worden hoe de sensor opnieuw op te starten. binnenkort krijgt hij de 670 pomp van medtronic op zich mooi systeem , maar erg duur in gebruik met de sensoren . we gaan ze namelijk zelf betalen ,we gebruiken nu de fsl maar missen echt de alarmen . als je de dexcom nog een keer de volle tijd mee kunt laten gaan halveert het bijna in de kosten
  m.v.g
  m@rtin

  • BertR

  Dag Martin,
  Stuur mij maar een PB want ik kan jou niet bereiken omdat je een Ampersand in jouw gebruikersnaam hebt staan.

  Groet,

  Bert

  • jacobus

  Aan DexcomG6 sensor gebruikers met IPhone als monitor.
  Sinds enkele maanden dempt het alarmsignaal van de DexcomG6 app automatisch. Zelfs als ik mijn IPhone voor me op tafel leg. Ik heb al diverse ervaringen van laag glucose zonder hoorbaar of voelbaar alarm. Ik heb een IPhone SE die ongeveer 2 jaar oud is, met IOS 15.2 update.
  Heeft iemand zo’n zelfde ervaring of een oplossing voor dit vervelend probleem?
  Alvast bedankt voor je reactie.
  Groet,

  Jacous

  • Felice

  Dag allemaal,
  Mijn naam is Felice en ik ga binnenkort de Dexcom gebruiken samen met een insulinepomp die ik nog moet kiezen.
  Momenteel gebruik ik de FSL sensoren met de TomatoApp. Daardoor heb ik een veel beter inzicht gekregen in mijn bloedsuikerwaardes. Ook de alarmen zijn daarmee goed in te stellen en hoorbaar. Ik zie de waardes op mijn iPhone in de app, als melding in mijn agenda en ook op mijn smartwatch. Alleen werkt het niet goed samen met de FSL-App en weet ik niet of de uitslagen wel echt betrouwbaar zijn.
  Nu lees ik hier dat er ook bij de Dexcom nogal eens wat hapert….
  Nu ik uiteindelijk toch weer over ga op het gebruik van een pomp kwam de Dexcom naar voren, omdat een aantal pompen daarmee kunnen communiceren en actief kunnen ingrijpen in toedienen én stoppen van insuline. Dat lijkt mij wel heel erg handig….
  Ik ben onbekend hier. Heeft iemand daar al (positieve of negatieve) ervaringen mee?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.