Home Forums Corona Diabeet

 • anna24

Diabeet

Ik ben niet alleen diabeet, heb ook astma.
Het dragen van een mondkapje is voor mij erg vervelend, ik krijg het er erg benauwd van. Ik werd niet geholpen op mijn afspraak. Kon wel over een halfjaar terug komen. Mijn vraag is hoe belangrijk zijn die periodieke controles. Dat betekend dat ik een jaar niet op controle kom, laatste keer was juni 2020.

  • Sang

  Hey Anna,

  Die periodieke controles zijn zo belangrijk als dat jij ze maakt. Ik weet niet hoe je ingesteld bent, en of je tegen problemen aanloopt, maar die contactmomenten zijn er juist om je leven met diabetes makkelijker te maken.

  Mijn aanpak: Ikzelf ben goed ingesteld, maar met mijn DVK en internist praten stel ik wel altijd op prijs. Dat kan heel goed over de telelfoon en daarom maak ik alleen telefonische afspraken. Zo blijft het ziekenhuis zo leeg mogelijk, en is er een fysiek plekje over voor mensen die het wel echt nodig hebben.

  Als je wel graag contact wilt maar niet een mondkapje wilt dragen, plan dan een belafspraak in of maak gebruik van het spreekuur van de diabetesverpleegkundigen. Bereid het gesprek voor en zorg dat duidelijk is wat goed gaat en wat niet goed gaat. Zo kan de persoon aan de andere kant je het beste helpen.

  Groeten Sander

  • Rodia1

  Ik heb ook naast mijn diabetes COPD, maar draag overal waar dit verplicht wordt een mondkapje, is ook voor mij geen lolletje, maar ach je doet het niet alleen voor jezelf.

  Maar als je huisarts of behandelaar bezwaar tegen maakt, ja ik weet het niet, ik neem toch aan dat zij op de hoogte zijn van jouw situatie om daar een uitzondering voor te maken.

  En ik kom elke 3 maanden bij de huisarts voor controle, en 1 per jaar voor de algehele controle.

  En als je waardes in orde zijn en je kunt dit goed zelf onderhouden kan dit volgens mij wel even wachten, je voelt tenslotte zelf wel of het goed met je gaat.

  • Zorua

  Ziekenhuizen zijn heel streng in het dragen van een mondkapje. Je hebt schriftelijk bewijs nodig van een specialist wil je erin komen zonder mondkapje. En terecht, want er zijn zoveel mensen die misbruik maken van het zelf te printen formuliertje. In principe zou je dus via de longarts wel een verklaring kunnen krijgen.

  Zelf heb ik onlangs een telefonische afspraak gehad en over 3 maanden weer in het ziekenhuis. Dan ook weer bloedprikken dus ik kom er ook niet onder uit.

  Hoe belangrijk de controles zijn is afhankelijk van jouw situatie. Maar probeer het anders telefonisch.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.