Home Forums Lichamelijke complicaties Diabetes 2

Diabetes 2

Heb ijskoude voeten, terwijl mijn hoofd me verteld dat ze heel warm zijn. Huisarts, neuroloog weten geen raad. Is er iemand die hier wat meer van weet? Graag!!

  • Zorgen voor een goede basis, door te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Dit zou ook helpen in je warmteregulatie. Zelf geen diabetes maar een schommelende bloedsuikerspiegel. Nu ik D chiro inositol gebruik heb ik het veel warmer. Eventuele medicatie zorgt voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Overigens nooit zomaar stoppen met medicijnen.

  • Dit klinkt duidelijk als neuropathy,je zenuwen mislijden je hersenen,vraag je huisarts of hij een verwijzing naar de neuroloog maakt,op tijd vast stellen kan je een hoop ellende besparen en erger voorkomen,ik heb 24/7 gemene pijn in mijn voeten/ benen /billen/handen sinds een korte tijd geleden is daar
    Gastroparese bij gekomen+ (ook een zenuw gerelateerd probleem ).
    Ook epilepsie is inmiddels (niet diabetes gerelateert maar een hypo kan ook en aanval veroorzaken ).

  • Martine, heb je geen medicatie voor de neuropathie. Ik heb het al 30 jaar. Na de diagnose van alles geprobeerd. Uiteindelijk, na jaren zoeken en uitproberen heb ik alweer 15 jaar acupunctuur en speciale crème. De pijn blijft nu beheersbaar met nog een aantal supplementen zoals alfa liponzuur en carnitine.

    CordeGrijs. mijn voeten zijn vrijwel altijd koud. Voor mij een voordeel, dan doen ze veel minder pijn.Maar dat is voor iedereen met neuropathie verschillend.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.