Home Forums Nieuw met diabetes diabetes 2 en hyperthereoidie

 • GeeGee

diabetes 2 en hyperthereoidie

hallo leden,

Ik heb sinds februari 2018 diabetes 2. Voor deze periode begon had ik een gewicht van 69 kg en een lengte van 1.68 m. Toen ik bij de dokter kwam, overigens voor iets heel anders, was ik inmiddels 65 kg, 4 kg afgevallen. Met mijn overige klachten die bij het gesprek kwamen, kwam er diabetes 2 uit. Hierna ben ik door veel wandelen, fietsen en andere bewegingen nog 5 kilo afgevallen.60 kg dus nadien.Hoewel ik de glucosewaarden aardig onder controle heb vind ik het nog steeds moeilijk te accepteren diabetes te hebben. Omdat ik nu in 4 weken tijd toch weer 4 kilo ben afgevallen weer een doktersbezoek. Nu heb ik 4 dagen geleden te horen gekregen dat ik weer vette pech heb en er hyperthereoidie bij heb gekregen. Een veel voorkomend gevolg van diabetes. Nog een acceptatie te gaan. Nu vraag ik me af of er meer mensen zijn in dit dit forum die deze combinatie hebben. Misschien heeft iemand advies hoe je koolhydraten, niet te veel vet vanwege de cholesterol en sporten kunt combineren. Welke sport kun je aan om beide op peil te houden. Heb er geen kracht voor nu. Kan iemand me helpen dit ook te accepteren.

Bedankt

 • Hoi GeeGee

  He verdorie, wat een pech! En wat zul jij nog veel moeten ontdekken en ervaren door die combinatie. Ik hoop dat je goed met je behandelaar en mensen in je omgeving kunt praten over hoe je je voelt, want het is duidelijk dat je inderdaad de acceptatie nog onder de knie moet krijgen….

  Zelf heb ik geen type 2 (maar type 1) en geen hyperthereoidie, want dat is een te snel werkende schildklier. De mijne werkt te langzaam (hypothyreoïdie).
  Wat ik wel herken is de worsteling om je aandoening te accepteren. Toen ik de diagnose hypothyreoïdie kreeg, werd ik zooooo verdrietig. Ik had al 12 of 15 jaar die klote ziekte diabetes en nu wéér een aandoening erbij die chronisch en onoplosbaar was erbij. Waarom kreeg IK die nou weer? Konden mijn zus of broer niet nu eens de klos zijn ipv ik (ik vind ze wel lief hoor, maar toen dacht ik zo :-)). En wat zou het volgende orgaan zijn dat mij in de steek zou laten? Ik vond die tweede diagnose (van mijn schildklier) eigenlijk veel heftiger dan de eerste (type 1). Maar ik voelde me toen natuurlijk ook helemaal niet goed vanwege het schildklierhormoongebrek, dus dat zal ook niet meegeholpen hebben.

  Uiteindelijk is de hypothyreoïdie ook alweer dik een jaar of 20 geleden ontstaan. En nu blijkt dat met dagelijks een pilletje die aandoening prima te behandelen is. Ik weet natuurlijk niet of ik moe ben door mijn schildklier, door mijn diabetes of gewoon omdat ik moe ben als ieder ander af en toe. Maar dat schildklierverhaal is echt veel minder heftig dan hoe ik er bij de diagnose tegen aan keek.

  Ik hoop dat jij dat ook zo gaat ervaren. En ook dat je je diabetes leert een plekje te geven. Ik vind het in ieder geval super stoer van je dat je dit van je af durft te schrijven en op zoek gaat naar ervaringshulp van anderen. Ik hoop dat er mensen gaan reageren waar je kracht uit put, GeeGee!

  Succes!

   • GeeGee

   hallo IngeOlivier,
   wat fijn dat ik toch nog een reactie heb ontvangen.
   Zijn wel veel herkenbare dingen bij. zoals, je kunt het niemand, maar waarom ik en niet een keer een ander, het moe zijn waarvan? Goed dat je dat toen hebt kunnen accepteren.
   De diabetes lukt me aardig, maar de schildklier erbij zakt de moet je wat in de schoenen. Ik ga hard mijn best doen het allemaal te accepteren om zo weer wat vrolijker en makkelijker door te gaan. Dank je wel voor je reactie en je eigen verhaal.
   ook succes

  • GeeGee

  johnaskloderro
  sorry hoor maar wat moet ik hiermee?

 • Helaas is Jonasklodero een spammer, GeeGee. We verwijderen alle reacties van deze spoilsport.

 • Minstens 6 reacties van deze spammer zijn niet verwijderd.

 • Niet of geen voldoende moderators zijn er op ons forum.
  Rapporteren en de daarop volgende acties kunnen wel 5 dagen duren.
  Jammer :-((

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.