Home Forums Nieuw met diabetes Diabetes 2a of 2b?

  • Anoniem
  • Inactief

Diabetes 2a of 2b?

Van alle diabetes 2 patiënten heeft 80 % diabetes 2b, welke alleen opgelost kan worden met pillen (metformine). dit medicijn blokkeert de opname van koolhydraten (zetmeel) in de darmen. Dit is alleen maar geschikt voor mensen die neigen naar overgewicht. De alvleesklier maakt, door gebrek aan suikeraanbod, dan geen insuline meer aan en de glucosewaarde daalt. Dat de lever in deze gevallen ongevoelig is voor insuline is een hardnekkig misverstand. De lever blijft altijd gevoelig voor insuline. Maar heeft moeite met de opslag van grote hoeveelheden suiker.

20% van de diabetes patiënten heeft de versie 2a. Dit zijn mensen met een slank postuur en een actieve levenswijze.
Van deze patiënten maakt de alvleesklier iets te weinig insuline aan. Dit kan alleen maar opgelost worden door 2 x daags een constante hoeveelheid insuline in te spuiten. Toediening van Metformine verhindert de opname van zetmeel in de darmen, waardoor gasvorming (fermentatie) ontstaat en de patiënt zich zeer ziek voelt.
Op deze manier heb ik 2 levensjaren als een invalide doorgebracht.

Dat Nederlandse medici hiervan niet op de hoogte zijn is schandalig. In de ons omringende landen is bovenstaande bekend.
Maar Nederland kijkt niet over de grenzen omdat wij het monopolie hebben op de beste Zorg.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.