Home Forums Nieuw met diabetes Diabetes

 • Auk

Diabetes

Woensdag moet ik naar de internist. Ik heb laatst ook een vraag geschreven . Mijn Hba1c zat op 38 en nuchter suiker 5.9 , na eten schiet ik omhoog en na snachts meten heb ik vaak tussen 2 en 4 uur hypos, zou het Hba1c daarom nog goed zijn? Mijn. Huisarts heeft mij op gliclazide gezet 3 weken terug en ik reageer daar erg goed op . Vorige week belde de diabeterverpleegkundige onverwacht of ik de afspraak met de internist nog had staan .. ik zei ja . Ze had sochtends overleg gehad met de huisarts en snapten niet waarom mijn Hba1c goed was. Ook omdat ik zo goed reageer op de gliclazide en de klachten allemaal op diabetes wijzen en me ineens stukken beter voel.. misschien heeft iemand iets soortgelijks beleefd vroeg ik mij af .. nuchtere waardes zijn vaak ook goed , geen overgewicht en altijd actief bezig . Ook heb ik al 4 maal trombose gehad waarop de dermatoloog vorig jaar vroeg hebben ze onderzocht waarom jij dit iedere keer krijgt . Aantal jaar terug geconstateerd met fibromyalgie , geen enkel medicijn heeft ooit gewerkt tegen de pijn , ik zit aan de gliclazide en ook dat trekt als sneeuw voor de zon weg . Heel raar allemaal

 • Je hba1c is een gemiddelde over de afgelopen drie maanden van je bloedsuikerwaarden. Bij mensen zonder diabetes schommelt die tussen de 20 en 42. Omdat het een gemiddelde is kan je een getal nooit op zich beschouwen en beoordeel je het in combinatie met een dagcurve. Dus het is handig om woensdag al je meetwaarden mee te nemen naar de internist. Schrijf al je vragen van te voren op, zoals de trombose en wat de gliclazide allemaal nog meer doet. Neem dat papier ook mee, zodat je deze kans optimaal kan benutten.

   • Auk

   Dankjewel, heb inderdaad al dingen opgeschreven.. met de gliclazide stijg ik niet meer hoger dan een 9.3 gelukkig . Mijn moeder heeft soms een gestoorde waarde maar met afvallen is het bij haar weer goed . Haar moeder en haar tante hebben type 2 , diabetes komt heel veel voor aan oma haar kant , hier ook al navraag bij gedaan bij oma om aan de internist door te geven.

  • Rionne

  Hallo.

  Zou niet weten welke Corona prik nu geschikt is voor diabetes ik heb type 2. En krijg niet via de huisarts de prik ik van de RIVM.
  Ik ben 68 jaar….. word in mei 69 jaar,ik krijg de pfyfer,weet niet of ik dit woord goed typ in de hoop dat jullie mij wel begrijpen..
  Zie er erg tegen op maar doe het wel.
  Alleen de bijwerkingen ben ik gevoelig voor.maar afwachten wat het doet.

  Ik prik ook een keer per week Ozampic al 1/5 jaar zit nog steeds op 0.25 mg en mijn suiker is perfect….zat in de gevaarlijke situaties op 93, veel te hoog.
  Ben naar z.huis gestuurd en ze hebben mij dit voor geschreven en zit nu heel goed op 56 dat is 👍 ook mijn waardes zijn gezakt tuurlijk heb je bijwerkingen van dit medicijn maar dat is met alle medicijnen zo. En ook nog 10 kilo afgevallen.

  Je moet er wel even aan wennen het lichaam.

  Maar gaat goed met mijn suikers dat vind ik ook belangrijk.
  Ook heb ik ernstige mate fibromyalgie al 30 jaar daar is niks voor.
  En actrose wel vervelend allemaal. Elke veel pijn.
  Met de Corona prik weet ik ook weinig van af,
  3 mei krijg ik de eerste prik en de 2de op 7 juni
  Ben benieuwd 🤔🤔🤔

 • Hallo,

  Heb ook een injectie gehad van Pfizer/BioNTech,totaal geen problemen gehad, geen lichamelijke klachten,ook geen afwijkingen van mijn suikerwaarden,de prik opzich stelt niets voor,je kunt vergelijken met een prik van je insulinepen.

  Hilbrand

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.