Home Forums Nieuw met diabetes Diabetes en een gecompliceerde enkelbreuk met een hele goede afloop.

Diabetes en een gecompliceerde enkelbreuk met een hele goede afloop.

Op het oude forum was ik actief en dit is de eerste keer op het nieuwe.
Ben bekend met diabetes sinds 2007 en ik spuit insuline. Heb neuropathie aan mijn voeten.
30 januari di† jaar maakte ik een glibbertje bij de achterdeur en brak mijn re enkel op 3 plaatsen. In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat het vervelende breuken waren. Moest een week in het gips, daarna zouden ze opereren. Toen ik in het ziekenhuis kwam voor de operatie en het gips eraf ging bleek dat er 4 blaren, zo groot als kippeneieren op mijn enkel en voet zaten. Moest gelijk in het ziekenhuis blijven. Zulke blaren in combinatie met diabetes en neuropathie gaat niet goed samen. Iedere dag hebben ze de blaren verzorgd en ieder dag nieuwe gips. Op de 3e dag ging dit fout. Bij het verwijderen van het gips schoot mijn voet uit de kom en waren de breuken nog erger geworden met het risico dat het bot door de huid zou komen. Die dag hebben ze het bot gezet en de dag erna een externe fixateur met zeven pennen. 1 in de voet, 4 in de hiel en 2 in het onderbeen. De dag erna naar huis.
Tot half juni thuis gezeten met die pinnen erin en 2 x per dag buurtzorg voor verzorgen van de insteek wonden.
Bij de controles in het ziekenhuis bleek dat het herstel van het bot boven verwachting heel goed ging.
Van begin mei totdat de pinnen eruit gingen mocht ik het re been 100% gaan belasten.
Na het verwijderen van de pinnen zou het een jaar duren voordat ik weer wat normaal kon lopen.
Dit pakte anders uit.
Na 14 dagen liep ik alweer in huis en weer 14 dagen daarna liep ik naar het winkelcentrum (1500m) en fietste door mijn woonplaats om boodschappen te doen. Nu loop ik weer normaal en met gemak en kilometer of 5.
Vorige week was ik op controle in het ziekenhuis en mijn behandelende arts had dit nog niet meegemaakt, zeker niet bij iemand met diabetes en neuropathie.
De wonden waar de blaren zaten zijn volledig hersteld en de wonden waar de pennen zaten zijn gelukkig ook volledig genezen. Op de foto waren de breuken niet meer zichtbaar.
Mijn diabetes is al die tijd behoorlijk stabiel geweest. De dag dat ik mijn enkel brak was tot nu toe de enigste keer dat ik boven de 20 zat. Nu ik weer meer beweeg moet ik mij weer opnieuw instellen en heb ik wat meer hypo’s met gevolg dat ik weer even wat te hoog zit. Ben nog nooit onder de 2.5 geweest en een evt hyper na een hypo is bij mij tussen de 10 en de 15. Alleen gisteravond zat ik op 15.9 die ik zo niet kon verklaren. Mogelijk toch iets teveel gegeten, was een speciaal soort bami en een bak halfvolle yoghurt met vruchten. Na wat te hebben bijgespoten zat ik vanochtend op 6.7.
Waarom dit verhaal.
Diabetes is een rot iets en iedereen gaat er op zijn manier mee om.
Maar ook met diabetes en complicaties, zoals neuropathie, kan men na een ongeval en een trauma op toch wel heel slechte plek, volledig herstellen.
Wat mocht ik uit dit gebeuren leren.
Ik ben dankbaar dat ik weer mag lopen. De meeste mensen vinden het een normaal iets en denken er niet bij na. Voor mij is dit nu anders.
Heel belangrijk is dat je je best doet om je diabetes zo goed mogelijk op orde te houden. Dit is niet altijd gemakkelijk.
Ik heb diabetes, ik spuit en ik meet, maar het allerbelangrijkste is, ik leef.

    • jako

    Wat een verhaal suikertje. En je hebt een goed behandeling gehad in het ziekenhuis, dat is fijn! En wat heerlijk dat je weer zo snel zo op de been bent.

  • Dank je Jako.
    Vandaag de uitslag gehad van het jaarlijks bloed en urine onderzoek. Alles keurig binnen de regels. HbA1c was 49.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.