Home Forums Voeding Diabetes en gastric bypass

Diabetes en gastric bypass

Hallo,
Graag wil ik voor en nadelen weten van mensen met diabetes die een gastric bypass hebben laten doen.
Zelf heb ik nu nog n maagband maar na 15 kilo afgevallen (ben ik heel blij mee) te zijn kom ik niet meer bij maar val ik ook niks af en aangezien ik nog 35 a 40 kilo te zwaar ben denk ik erover om een bypass te laten doen maar eerlijk gezegd vind ik het doodeng.

 • Hoi Anuschka,
  In ons ledenmagazine Diabc stond een paar jaar terug een artikel over verschillende maagoperaties. Onderzoeker dr. Hanno Pijl, diabetoloog en endocrinoloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) vertelde er wat over.

 • Dank voor de reactie, ik hoop wel dat er hier ook nog recentere reacties komen

 • Dat begrijp ik. Overigens vonden we ook nog een actueler artikel van Diabc met daarin de ervaring van oa Lammert, die een gastric bypass operatie heeft gehad.

 • Hi. Ik heb 5 juli jl een Gastric Bypass operatie ondergaan en voor mij persoonlijk is tot erg meegevallen. Het gaat tot nu toe met mij erg goed. Ik heb wel medelotgenoten die het wat moeilijker hebben met de consequenties van zo’n operatie. Ik persoonlijk heb geen napijn gehad en eet elke 2 a 3 uur iets en tussendoor drink ik. De porties eten zijn erg klein maar dat is voor mij geen probleem. Mijn insulinepomp staat inmiddels op -70% en ook heb ik geen bolus meer nodig. Dat voelt geweldig. Je moet het zo zien, wat ik voorheen in 24 uur verbruikte doe ik nu 3x 24 uur en hou ik nog wat over.
  Voor mij is het geweldig maar weet ook dat ieder lijf anders is en ook anders reageert op zo’n ingrijpende operatie.

 • hallo het is nu ruim 5,5 maand na mijn Gastric Bypass operatie en ik moet zeggen dat het tot nu toe geweldig gaat. Ik ben inmiddels 28 kilo afgevallen en voel me ontzettend fit en bewegen gaat nu veel makkelijker. Ik heb al 20 jaar diabetes en gebruik vanaf de start al insuline en de laatste jaren via een pomp. Morgen is een mijlpaal want dan ga ik/mag ik de pomp afkoppelen en stap over op gliclazide. Dus geen insuline meer. Zo goed zijn mijn waarden inmiddels. Ik kan niet wachten om de pomp aan de kant te zetten. Ik ben wel heel benieuwd hoe de overstap gaat uitpakken en of mijn waarden zo stabiel en goed blijven als nu het geval is.

  • Elly

  Wat fijn voor je dat het zo goed gaat. Lukt het me de gliclazide ??

 • Ik gebruik nu een kleine week alleen 90 mg gliclazide ineens in de ochtend. Heb een aantal dagen veel metingen uitgevoerd en het gaat erg goed. Mijn waarden zijn stabiel en zitten ruimschoots in het groen. Ik voel me erg goed. Heb ook niets gemerkt van andere bijwerkingen alleen een positief effect dat ik afgelopen week 2x maal zoveel ben afgevallen dan de weken ervoor. Of dit te wijten is aan het feit dat ik geen insuline meer gebruik, geen idee. Maar ik ben er wel blij mee. Mijn hoop was om per 1 januari 2019 de grens van 30 kilo afgevallen te hebben gehaald. Nu nog 600 gram en het is zover. Ik hoop maar dat dit lukt deze week.

  • Elly

  Als je niet te veel kerst-lekkers eet zal het wel lukken met de 600 gr. Goed resultaat !!

 • Diabetes en overgewicht hebben te maken met insulineresistentie en tekorten aan voedingsstoffen. Beter dus zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Onder andere C chiro inositol. Medicijnen zorgen voor verliezen aan vitaminen, mineralen en andere stoffen. Antidiabetesmedicijnen onder andere aan zink, vitamine B, Q10 en magnesium, Overigens niet zomaar stoppen met medicatie.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.