Home Forums Bloedsuikerwaarden diabetes en ‘kortsluiting hersenen’

diabetes en ‘kortsluiting hersenen’

Hallo,

Vorige week vrijdag ben ik iets ‘raars’ tegengekomen. Ik had een soort ‘kortsluiting’ in mijn hoofd.
Mijn waarden stonden niet hoog. Dit is ook meestal zo in de maandelijkse periode van de vrouw. (herkenbaar voor iemand ? )
Mijn wekker ging af en normaal sta ik op en doe ik door. Ik ben opgestaan maar dan terug neergelegd. ik wou mijn gsm ontgrendelen maar dit lukt me maar niet. Ik heb meermaals geprobeerd maar telkens ging t niet tot mijn gsm zich dan ook blokkeerde.
Ik ben dan naar badkamer geweest en mij klaargemaakt (langer dan normaal )
ik stond beneden om te ontbijten en keek naar de klok en zei tegen mezelf : mo binnen 5 minuten moet ik beginnen werken maar zie me hier staat in mijn living en k moet nog eten…
Mijn vriend vertelde me dan achteraf ook dat ik ratelde en hij mij niet verstond.
Ik mocht op dat moment ook niet rijden met de auto van mijn vriend.
Ik heb dan ontbeten en dan pas vertrokken naar mijn werk.
Ik ben hier heel de dag niet goed van geweest …
Is er iemand die dit ook al heeft meegemaakt?

 • Hoi Lolatje.

  Ik denk dat dit voor velen van ons herkenbaar is en ook ons ook wel is overkomen ! Wisselende bloedsuikers maar ik lees niet dat je desnoods “tig” keer hebt gemeten zodat je het later met huisgenoot kunt bespreken om daar lering uit te trekken. Je bent dan letterlijk gesloopt en pleegt dan wel roofbouw op je gezondheid als dit vaker gebeurt. Helaas moeten wij allen met vallen en opstaan dit ondervinden.
  Maar nog steeds zijn we geen automaat dus moeten wij 24/7 alert blijven.

  Groetend 6feet10

  • Ben42

  Dit klinkt voor mij heel erg als een hypo (een lage bloedsuiker waarde, ruim onder de 4 mmol/l oftewel onder de 72 mg/dl).
  Nachtelijke hypo’s zijn vaak wat heftiger dan hypo’s overdag. Bij een scherpe instelling is het risico op hypo’s wat groter. Hypo’s zijn wel ernstig, maar soms is het risico te verkiezen boven de risico’s die gepaard gaan met een hoge bloedsuiker waarde. Dus is dit een ‘afweging’, of een balans.

  Je vermeld niet de bloedsuiker waarde die je op dat moment had. In een dergelijke situatie je bloedsuiker meten geeft dan over het algemeen we aan wat (en of dat) het probleem is.

  Nu is het zo dat er wel meer dingen zijn die de zelfde verschijnselen kunnen veroorzaken, maar de meeste van deze verschijnselen vallen in de categorie ernstig tot zeer ernstig. Om toch wat meer zekerheid te hebben dat het een hypo was zou een bloedsuiker meting dus wel helpen.

  Ben

 • Hallo,

  Ja ik heb dan m’n suiker gemeten voor ik begon met mijn ontbijt.
  Ik stond dan op 74. Maar zag wel op mijn scanner dat ik een lange periode onder dit getal zat. Ik merkte dit aan een lange rode streep…
  ik vond dit schrikwekkend en heb het hier ook met mijn vriend over gehad. Misschien had ik in deze periode ook ietwat teveel gedaan.

 • Om verwarring bij Nederlandse lezers te voorkomen. In België wordt mg/dl i.p.v. mmol/l als maat voor glucose gebruikt. 74 mg/dl komt overeen met 4.1 mmol/l.

  • mies1

  Hallo Lolatje,

  Klinkt inderdaad als een hypo. Het zou kunnen zijn dat je misschien niet héél laag hebt gezeten, maar wel langdurig. ook kan het bloedsuiker iets stijgen voor je wakker wordt (heeft te maken met hormonen om wakker te worden), als je dat hebt is de kans dus groot dat je wel echt te laag hebt gezeten. Ik zou dit ook zeker bespreken met je DVK, er is tegenwoordig een hoop mogelijk met sensors en pompen.
  Heel herkenbaar om zo te doen na een langdurige hypo, bij mij duurt het dan ook even voordat ik op kan staan, mijn hele lijf trilt dan van het suikertekort.
  Het is niet altijd handig, maar suiker eten (dextro oid) en even blijven liggen tot het beter gaat werkt voor mij het best, dat is de enige manier om nog wat aan de rest van de dag te hebben ;)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.