Home Forums Nieuw met diabetes Diabetes en mondzorg

Diabetes en mondzorg

Hallo

Onlangs was ik bij mijn tandarts en deze houd echt rekening met mijn diabetes en hij vroeg aan mij wat ik deed aan mijn aan mondzorg als ik bv. een nachtelijke hypo heb gehad. Eigenlijk moest ik bekennen dat ik dan blij was weer bij te zijn en dan gewoon ging slapen

Ik ben zelf ook benieuwd hoe jullie hiermee omgaan, natuurlijk poets ik wel regulier minimaal 2 keer per dag mijn tanden en gebruik raggertjes en flos ik netjes daarom stel ik graag de volgende vragen.

1. Heb je je ooit afgevraagd of je iets voor het gebit moet doen na een nachtelijke hypohap/drank?
2. Wat doe jij OP DIT MOMENT bij jezelf of je kind aan mondhygiëne na een nachtelijke hypohap/drank?
3. Heb je educatie over mondhygiëne na nachtelijke hypo’s ontvangen van je diabetesteam en over mondzorg in het algemeen
4. Is je besef van gebitsverzorging veranderd door deze vragen?

Groet

Matjojo

  • Abisko

  1 nee
  2 niks, terug gaan slapen
  3 nooit, er staat niks in de handleiding diabetes over tanden poetsen
  4 ik begrijp er nog altijd niks van. Waarom moet ik tijdens een nachtelijke hypo aan mijn tanden denken en niet overdag. Wat is eigenlijk het verband tussen een hypo en mondhygiene ?

  • Jasper

  Tijdens een hypo s’nachts neem ik even wat koolhydraten en slaap zo snel mogelijk weer verder, tandjes poetsen doe ik dan s’ochtends wel weer.

  • Elly

  Ik ga echt na een hypo ’s nachts niet ook nog tanden poetsen na bls. controle en wat suikers nemen. Mijn tandarts weet dat ik diabetes 1 heb met veel complicaties, zelfs daar let ze amper op, laat staan iets zeggen over nachtelijke hypo’s.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.