Home Forums Nieuw met diabetes diabetes en schildklierziekte

diabetes en schildklierziekte

Hallo, ik ben nieuw hier. 4 jaar geleden bleek ik een trage schildklier te hebben, de ziekte van hashimoto. Nu, 2 weken terug kreeg ik de diagnose Diabetes erbij. Na 2 weken 1 tablet Metformine was mijn suiker gestegen ipv gezakt. Ik heb best last van de bijwerkingen, dus ik mag nog niet ophogen. Over 2 wkn weer prikken en naar de Diabetes verpleegkundige. Ik baal enorm, weet niet meer waarom ik moe ben, waarom ik depressief ben, waarom ik spierpijn heb.

 • Beste Organiste, dat klinkt heel bekend.

  Mijn vermoeden is dat de Metformine gecombineerd met de medicatie voor de te traag werkende schildklier geen optimale “mix” is.
  En je lichaam reageert hierop door middel van de klachten die je omschreef.

  Je hebt nergens meer zin in. Je voelt je futloos.Een aantal kenmerken van een te traag werkende schildklier. Mijn advies is dan ook om ook de volgende keer je schildklier waardes te laten controleren. En aan de hand daarvan met de arts een stappenplan te ontwikkelen. Want zo doorgaan is geen optie. Je wilt wel, maar je lichaam werkt totaal niet mee, en dat is meer dan super frustrerend.

  Succes!

  • hoi, mijn sk wordt goed gecontroleerd, mede omdat de psychiater de tsh rond de 0,5 wil hebben. Het is gewoon shit zo, mijn lichaam kan al die veranderingen niet aan heb ik het idee. Zit nu ook nog op een operatie te wachten en ben zo bang dat de suiker dan weer ontregeld gaat worden voor zover dat tegen die tijd goed is ingesteld.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.