Home Forums Lichamelijke complicaties Diabetes en slijmbeurs ontsteking

 • Carmen

Diabetes en slijmbeurs ontsteking

Ik heb nu iets langer dan 30 jaar DM type 1 en gebruik een insuline pomp.
Voor een aantal jaren terug kreeg ik last van mijn schouder.
Ze dachten dat het een overbelasting was. Werken in de zorg en al jaren accordeon spelen vergt natuurlijk veel van je schouders.
Er is een foto en een echo gemaakt, 2x een injectie in de schouder gegeven, fysiotherapie gehad, maar niets hielp.
Uiteindelijk ben ik geopereerd aan mijn schouder en 2 jaar na de operatie kon ik mijn schouder weer fatsoenlijk gebruiken zonder pijnklachten.
Niet lang daarna begon ik mijn andere schouder te voelen, en daar heb ik een poosje fysiotherapie voor gehad. Met de pijn is te leven en wordt nu ook niet erger.
Maar nu heb ik sinds een paar weken last van mijn rechter heup. Dezelfde pijnklachten als in mijn schouders. Nu wandel ik heel erg veel, maar dan heb ik er geen last van.
Ik heb er voornamelijk last van bij het in en uitstappen van de auto en ’s nachts wordt ik wakker van de pijn. Als ik dan op mijn rug ga liggen, dan zwakt de pijn weer af.
Het maakt niet uit of ik wel of niet gewandeld heb, de pijn is aanwezig ’s nachts.
Ik vraag me af of meerder diabeten onder ons hier ook last van hebben en hoe ze daarmee omgaan.

  • djoois

  Herkenbaar, maar ik heb na vele slijmbeursontstekingen ondertussen ook de diagnose reumatoïde artritis gekregen. misschien eens je bloed op reuma laten controleren?

  • Anoniem
  • Inactief

  He wat vervelend! Ik heb het 1x in mijn schouder gehad na overbelasting en dat ging met pijnstilling en rust over. Daar heb jij niks aan :-(… Sterkte!

  • Carmen

  Dank je wel voor jullie reacties.
  Ik zie hier nu ook het onderwerp diabetes en gewrichtsklachten.
  Volgens mij is er toch echt wel een verband.

  • wymi

  hier ook, in de zorg werken <momenteel in de ziektewet>, nu 6 jaar type 2 diabetes <2x dga methformine 1000 mgr en glimeperide 4 mgr> en een frozen shoulder. Ik moet eerlijk zeggen dat pijnstillers tot nu toe bijna geen effect hebben op de pijn. Heb brufen, tauxib 90 mgr geprobeerd……:( heb nu fysio en kan mijn arm/schouder al wat beter bewegen, maar het blijft echt pijnlijk. Overdag gaat het best goed en is de pijn best goed te doen, maar de nachten zijn echt vervelend. Aangezien niets werkte ben ik voor de nacht een klein beetje wiet gaan roken. Tot nu toe is dat het enigste wat helpt tegen de pijn en ik slaap er goed op. Nadeel krijg er honger van.

 • Ook ik als diabeet had last van mijn rechterschouder kon nog niet meer slapen uiteindelijk een spuit in schouder gekregen via röntgen op juiste plaats ingebracht pijn is over .
  Het bleek uiteindelijk een Froozen Schouder te zijn een veel voorkomende aandoening bij diabetes patienten waarschijnlijk kan dit terugkomen in andere arm, google er maar eens over.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.