Home Forums Werken Diabetes en werk

Diabetes en werk

Goedendag , ik ben werkzaam bij een gemeente, als medewerker in de wijk, ik heb een jaar contract gekregen nadat ik ben overgenomen deze is eenmaal verlengd, inmiddels is door stress en de diabetes 2 mijn gezondheid flink op de proef gesteld had ik vrij regelmatig uitval op het werk, vage klachten letterlijk ziek. Omdat ik regelmatig die uitval heb gehad, het ik gehoord gekregen dat ik niet in vaste dienst kom, vanwege omdat ik diabetes heb en de regelmatige uitval. Mag of kan dat zomaar? Diabetes maak je geen grappen over of zet je niet even aan de kant .

 • Ik denk in situaties als de uwe dat het vooral van belang is dat u van het begin af aan de werkgever hierin betrekt en goed op de hoogte houdt hoe u zich inspant de zaken op te lossen voor uzelf (hulp van Diabetesverpleegkundigen, huisarts en bedrijfsarts inroepen). Vandaar uit kunt u dan hopen op begrip en vertrouwen in de toekomst van uw werkgever in u. En dat laatste lijkt me zeker cruciaal bij een contract voor beperkte tijd (1 jaar).

 • Ik heb vanaf begin af aan mijn werkgever op de hoogte gesteld daarvan, er was al eerder sprake van een overgangscontract omdat ik van een sw-bedrijf komt,was dit een tijdelijke ,maar omdat ik in de oude sw-molen val ,de regels van 1998, de regels als je voor een bepaalde tijd in dienst bent gekomen gelden er andere voorwaarden zo staat het beschreven , het is ook aangetoond dat het zo is.Mijn huidige werkgever heeft mensen overgenomen van een SW-bedrijf omdat die eerder werdt opgeheven omdat de gemeentes dat zelf wilde regelen voor mensen met een beperking.Men stelt namelijk als je eerder een SW indicatie hebt of hebt gehad kun je nooit weer helemaal opnieuw beginnen ,omdat al is aangetoond dat je iets mankeert .
  Het zou dus eigenlijk niet kunnen , mijn diabetesondersteuner, huisarts zijn op de hoogte evenals mijn directe collegas en leidinggevende daarvan .

 • Zoals ik dit nu lees en wat ik even gelezen heb over sw werkplekken is dit wel gecompliceerder dan ik eerder stelde en met de nodige gevolgen inderdaad.

  Bij uw vorige of elke andere dan uw huidige werkgever had ik u per direct aangeraden dit even aan te kaarten bij het loket van de gemeente wat over de indicatie gaat. Het lijkt me hoe dan ook dat u iig op meer uitleg recht heeft dan u tot nu toe gekregen heeft.

 • Die indicatie is door de vorige werkgever doorgespeeld met mijn dossier en gegevens doorgegeven aan de gemeente , maar als de gemeente er zelf tot weinig mee doen , houd het voor mij op ,een SW -indicatie zorgt ervoor dat je met wat aanpassingen toch zinvol werk kunt doen ongeacht of je daardoor zwaar middel of licht beperkt bent ,ongeacht of wat meer ziek bent dan een ander , daar houd je rekening mee als je een SW -medewerker in dienst neemt.
  Het kan niet zo zijn dat als je wat hebt dat je daar ook nog voor gestraft word , omdat je als reden krijgt dat de gezondheid niet stabiel is zoals nu het geval is, of dat een baas gaat zeggen dat voor diabetes andere oplossingen zij.Ik had al aangegeven aan mijn baas dat ik insuline spuit en GLP1,dat het sinds een hele tijd eigenlijk vrij rustig is , mooie nette waarden van gemiddeld 5,5 .Het heeft ook een hele tijd geduurd wilde ik dit voor elkaar krijgen want tabletten werkten bij mij averechts of gaven een allergische reactie.
  Diabetes zet je niet even in een hoek of voorraadkast , zoals het nu overkomt .Ik snap het niet of mijn werkgever niet , dan zal ik diegene wel zijn die het verkeerd ziet .

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.