Home Forums Nieuw met diabetes Diabetes hypo’ s na booster ?

Diabetes hypo’ s na booster ?

Wie herkent iets ingelijks ?
Ik weet nog niet zeker of ik diabetes heb, maar alles wijst erop. Over anderhalve week heb ik een prikafspraak in het ziekenhuis voor bloedonderzoek diabetes .
Gelijk een dag na mijn booster in Januari kreeg ik een hypo. Toen wist ik nog niet wat het was. Daarna meer dan twee per week. Deze week zelfs richting 6 . Vandaag 2 kleine en vannacht geloof ik ook , want ik werd wakker nat van het zweet . Mijn hypo’s gaan gepaard met vreselijk hongergevoel, hoofdpijn, heel , heel slap voelen , wazig zien , in de war , en een dag erna ,zelfs soms twee dagen, naast mezelf voelen . De suikerpot staat in de slaapkamer :-) . Nu ook dextro gekocht . Krijg ik een licht hongergevoel op een tijd dat ik eigenlijk geen honger zou moeten hebben, begin ik met suiker innemen . Fruit, kop thee met honing en daarna trage suikers .
Gezien de verhalen hier , denk ik idd dat ik diabetes heb .In welk stadium onbekend . Tijdens een hypo word ik heel angstig. Waarschijnlijk ook omdat ik alleen woon ( heb mijn opa die ook een magere spriet met diabetes was , een paar keer bewusteloos zien gaan ) Gaat dit wel voorbij ,?wat als ik veel te doen heb die dag?. Ik durf niet niet meer weg . Naar het ziekenhuis ga ik met een vriendin, terwijl ik voorheen gewoon de 12 km makkelijk naar het ziekenhuis fietste . Ik heb al met de huisartsassistente gebeld over het feit dat ik voor het prikken nuchter moet zijn . Dat is voor mij onmogelijk omdat ik, als ik niet eet als ik opsta, bijna zeker een hypo krijg . Zij verteld mij dat het niet perse noodzakelijk was . Ik heb geen overgewicht . Mijn hele leven niet meer dan 53 gewogen . Ik heb dagen zitten janken dat ik vanwege de booster nu misschien diabetes heb . Ik heb al zoveel. Ben 67, nierpatient, heb zeer,zeer ernstige scoliose, kyfose, heb artrose, botontkalking . Let goed op gezond eten( bio,veel fruit , altijd verse groente enzo) . Was zelfs aan het minderen met suiker , hoewel dat qua gewicht niet nodig zou zijn . Alle informatie is welkom .

  • daven

  Hoi Rosa ,

  Ontregelde bloedsuikers kunnen voorkomen na vaccinatie mn bij diabetes type 1 en minder bij type 2 ,echter bij jou is er nog geen diagnose vastgesteld .
  Om tot een diagnose te komen zal er meer(gerichter ) onderzoek moeten plaats vinden ,vind jou geval ook wel iets weg hebben van een Reactieve hypoglykemie zie link https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/heb-ik-diabetes/reactieve-hypoglykemie#:~:text=Sommige%20mensen%20hebben%20geen%20diabetes,insuline%20aanmaakt%20na%20een%20maaltijd Ik denk hieraan omdat jij nog geen medicatie neemt en dan zou je zowel bij type 1 als 2 eerder een hyper dan een hypo verwachten .(onder normale omstandigheden ) .
  Hoop dat ze snel een oorzaak voor je vinden ,zodat je je bloedsuiker weer beter gereguleerd krijgt .

  Sterkte ermee !

 • Dat de vaccinaties meerdere andere zaken kunnen triggeren is bekend en zoals ook Daven al zegt, er zal onderzoek gedaan moeten worden.

  Nu is het echter wel zo, dat wat je ervaart meerdere oorzaken kan hebben, en je bent al niet vrij van serieuze aandoeningen. Maar zónder je waardes te weten, is het eigenlijk onbekend dat het hypos zijn. Ook plotseling dalende glucosewaardes kunnen een hypo gevoel geven terwijl je er nog ver vanaf zit.
  Dus, gewoon gaan laten prikken, nuchter, en uitslagen even afwachten.

 • Te veel snelle koolhydraten kunnen je alvleesklier aanzetten tot het extra afgeven van insuline en zo je hypo’s of hypogevoel geven. Verdiep je daar is in en let ook op wat je drinkt. Vruchtensap is een bekende instinker. Kijk bijv eens op https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/eten-met-diabetes/koolhydraten?gclid=Cj0KCQiAjc2QBhDgARIsAMc3SqR735bAP9GJJZjDir-JnRg7rnvkvS0l2XgHkmPRBXLTTrTIU_LCT8MaArTdEALw_wcB

  PS: voor andere actieve gebruikers van deze website: ik heb geen aandelen in het Diabetesfonds, maar het valt me als voorlichter vaker op dat veel mensen het verschil niet weten en ik vind het fonds een betrouwbare bron.

  • Dank Yvonne voor je tip , maar dat is het niet . Ook niet een gewone hongerklop die mensen wel eens kunnen hebben. Dit is veel ernstiger. Ik kan dan niets meer . Bijna niet meer op mijn benen staan en alle symptomen verder van een hypo. Een hongerklop gaat voorbij als je wat eet . Na een hypo kan ik nog zelfs dagen last hebben van een raar gevoel ,hoofdpijn , wazig zien . Verder eet ik gezond, dus daar ligt het ook niet aan .

 • “PS: voor andere actieve gebruikers van deze website: ik heb geen aandelen in het Diabetesfonds, maar het valt me als voorlichter vaker op dat veel mensen het verschil niet weten en ik vind het fonds een betrouwbare bron.”

  Hier hetzelfde👍

  • daven

  Welke medicatie slik je allemaal ,misschien heeft dit nog invloed op je gesteldheid ?(zeker als nierpatient kan dit een disbalans geven in je electrolyten )
  laat je ook een algemeen bloedbeeld meeprikken (natrium /kalium etc )

  • Verder geen medicatie behalve vit D . Symptomen tekort kalium ken ik, is het niet . Maar wordt allemaal mee geprikt .

  • daven

  Dit is misschien ook wel een interessante link ,mn dat stukje bij andere oorzaken ?

  • Dank je wel Daven . We wachten af , maar ondertussen probeer ik de hypo’s een beetje onder controle te houden met tips van deze site . Was ik hier niet terecht gekomen zou ik niet weten dat ik extra snelle suiker moet nemen als ik er een voel aankomen . En daarna de langzame koolhydraten .

 • En, om even advocaat van de duivel te spelen, zonder enig tastbaar bewijs:misschien hebben je symptomen niets met een hypo te maken.

  Eten zou een hypo moeten verhelpen, tenminste voor het grootste gedeelte. Ik heb na een hypo ook nog wel een aantal uur een wat onbestendig gevoel, maar niet zoals jij omschrijft.

  Dus wellicht denk/ervaar je totaal in de “verkeerde” richting v.w.b. je vermoedens. Dus, zoals voorgaande schrijvers aangeven: er is onderzoek nodig en daarom zul je de huisarts moeten bellen. Sterkte, het is vervelend als je je rot voelt en het bovenop andere aandoeningen komt.

  • Een hypo ervaart iedereen anders . Dat heb ik hier gelezen . Tientallen reacties op een vraag hoe iedereen een hypo ervaart . En velen daarvan zijn bij mij van toepassing. De huisarts spreekt ook van een hypo in mijn geval. De symptomen zijn in ieder geval hetzelfde. Mijn alvleesklier heeft zeer waarschijnlijk een opdonder van de booster gekregen. Niet ondenkbaar volgens mijn huisarts .

    • daven

    Maar heb jij ook daadwerkelijk je bloedsuiker geprikt als je die hypo ervaart ?

    Is net wat je zegt iedereean kan een hypo anders ervaren ,dus meten is weten !

    Je kunt zelfs op 10 zitten(of hoger ) en het gevoel(en verschijnselen ) hebben dat je een hypo hebt 😉

  • Vetje74

  Hoi Rosa,
  Misschien geeft het je wat rust als je een glucose meter aanschaft of leent, een setje kost niet zoveel. Bijv van Accucheck. Dan kan jezelf alvast je waardes meten en deze opschrijven voor de arts. Tijd, waarde, wel/niet nuchter.
  Ook voordat je gaat slapen kan je dan even meten en als je echt steeds zo laag zit heb je misschien meer aan trage koolhydraten (volkoren producten, crackers oid) icm
  dextro om de nacht rustiger door te komen.
  Sterkte en beterschap!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.