Home Forums Nieuw met diabetes diabetes icm eczeem

diabetes icm eczeem

Er is sinds 22 dec vorig jaar diabetes bij mij vastgesteld en ook heb ik eczeem. Nu is mijn eczeem erger komen opspelen sinds ik spuit. Mijn DVK zegt dat dit normaal is en dat het vanzelf minder wordt. Ik smeer hormoonzalf en nu wil mijn DVK hier van af. Zijn er meer mensen op dit forum die hier ervaring mee hebben?

 • Waarom wil de dvk stoppen met de hormoonzalf? Is dat vanwege steroïden in de zalf? Steroïden kunnen de bloedsuiker verhogen, vooral bij injectie of inname is dat een groot probleem. Zie je zelf een effect op de bloedsuikers?
  Bespreek dit eens met degene die de zalf heeft voorgeschreven (de dermatoloog?), misschien zijn er andere middelen die je kunt gebruiken tegen eczeem.

 • als diabeet zijnde heb je meer kans op infecties en ontstekingen, dat is helaas waar, hoe hoger de bloedsuiker hoe meer kans.

  Dus als je spuit en je bloedsuikers worden lager dan kan het zich beter herstellen, maar om daarom te stoppen met smeren voordat het over is vind ik vreemd.

 • het heeft inderdaad met de steroïden te maken, heb over een paar week weer een afspraak dus ga er dan meer over vragen.

  • corrus

  Heb je dit aan je internist gevraagd?
  Een DVK is alleen maar een verpleegkundige.

  • Hoi Corrus,
   Ik heb het bij mijn internist aangegeven en ze zei verder er niks over, dus ik denk dat het dan geen kwaad kan. Ook mijn verpleegkundige heeft er niks meer over gezegt

 • Ik heb zelf een tijdje hormoonzalf gebruikt en heb daar verder niks van gemerkt wat betreft mijn bloedsuikerwaardes. Als de hormoonzalf geen negatieve effecten heeft zou ik er zeker niet zomaar mee stoppen, als het je helpt.

  Ik zou dit inderdaad een keer aan de internist voorleggen :)

  Wat een rotdag om diabetes te krijgen. Dat was mijn 18e verjaardag.

  Sterkte en houd je ons op de hoogte?

  Liefs!

  • Hoi Anne,

   dankjewel voor je berichtje!
   Ik merk er zelf ook helemaal niks van, dus ga er van uit dat dit geen effecten heeft. maar ik ga er met de internist over in gesprek.

   Ik vind het zooooo fijn dat deze site er is, je kunt met “lot genoten” praten en dat geeft me zelfvertrouwen.

   liefs!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.