Home Forums Hulpmiddelen Diabetes materialen per 1 jan. landelijk bestellen – mail ziekenfonds

Diabetes materialen per 1 jan. landelijk bestellen – mail ziekenfonds

Zonet mail gekregen dat je per 1 jan. a.s. de diabetes materialen landelijk moet bestellen.
Niet duidelijk is of daar ook de “insuline” bij behoort of dat ik die gewoon bij de “tig” andere medicijnen die ik gebruik bij de plaatselijke apotheek kan blijven bestellen

Groet 6feet10

  • koen

  Komt de mail van de apotheek? Dan kan het ook enkel een keuze zijn geweest om met de levering van diabetes materialen te stoppen bij dit betreffende filiaal. Kan het me niet voorstellen dat apotheken in z’n algemeen stoppen met de uitgifte van insuline. Daar heb ik bij mijn apotheek nog niks over gehoord terwijl ik er ook echt de deur plat loop.

 • Eindelijk door de lange wachtrij gekomen bij de tefooncentrale van het ziekenfonds en antwoord gekregen, De levering van hulpmiddelen als; glucose teststrips, lancetten, insuline naalden maarv de insuline kan wel nog via de apotheek want dit is een medicijn.

  6feet10

  • koen

  Dat is mooi, veranderd er niks voor mij. Wel benieuwd of ze nog wel de gebruikte naalden aan blijven nemen in de nieuwe situatie.

   • Zorua

   De apotheek hier levert geen eens gratis meer naaldencontainers. Daar moet je iets van 3,50 voor betalen voor een halve liter. Dat vind ik echt dikke onzin. Veel mensen doen de naalden nu bij het gewone afval. Ze hebben daar niet goed over na gedacht.
   Gelukkig een andere apotheek in een ander dorp krijg je wel gratis naaldencontainers.

  • Anke

  Het zal aan de zorgverzekeraar liggen of medicatie landelijk besteld moet worden of niet. Niet elke zorgverzekeraar werkt hetzelfde. @6feet10: welke zorgverzekeraar heb jij?
  Het kan ook aan je apotheek liggen. Als je apotheek geen contract heeft met deze zorgverzekeraar, probeert de zorgverzekeraar op een andere manier te regelen dat de mensen niet tóch bij die apotheek hun medicatie bestellen.

  • nicnic

  Het gaat om alle zorgverzekeraars die onder Zilveren Kruis Achmea vallen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.