Home Forums Nieuw met diabetes Diabetes ontregeld (type 2 (pillen)) na ontstekingen en ziekte

Diabetes ontregeld (type 2 (pillen)) na ontstekingen en ziekte

Met de deur in huis..
Ik heb in januari 2017 de diagnose ‘diabetes’ gekregen.

Ik heb de indruk dat mijn diabetes voor een stuk komt doordat ik soms maar één keer per dag at, maar dan wel een grote hoeveelheid. Als toetje at ik daar vaak zoete versnaperingen bij.
Ik at vaak met heel veel koolhydraten in de maaltijd : Grote hoeveelheden brood en aardappelen / pasta in één maaltijd wat een KH en suikeropstoot moet gegeven hebben, elke keer opnieuw.

Ik klaagde al een hele tijd over HEEL vaak moeten gaan plassen. De artsen waar ik dat tegen vertelde prikten me dan een keer en dat was telkens (opnieuw) in orde want lang na de KH boost.

Nu heb ik de laatste weken een heel zware keelontsteking gehad. Mijn glycemie lijkt ineens (blijvend ?) ontregeld. Ontstekingsfactoren in mijn bloed waren hoog.
Ergens van december heb ik minstens 2 maanden lang een maag- en darmontsteking gehad die maar niet wegging. Nu opgelost na het nemen van Propolis tabletten.
Maar na die ontstekingen stond mijn HbA1c op 7,6 en ik zit 4 uur na een maaltijd nog altijd aan 160-170 mg/dl wat ergens tussen de 8,8 en 9,5 moet zijn in mmol/l.
Na mijn recente ziekteperiodes kloeg ik ook van wazig zicht wat geen enkele arts aan de diabetes heeft gekoppeld want ik heb ook een oogafwijking die niet elke dag even slecht zicht geeft. De ene dag al wat erger dan de andere.

Ik probeer nu KH arm te eten maar nog altijd meet ik een drietal uren na een maaltijd te hoge waarden. Niet beneden de 6,7 maar eerder rond de 8,6.

De huisarts laat me nu tijdelijk even het maximum aan Metformine nemen per dag omdat dat eerst moet onvoldoende blijken vooraleer ze me op pillen (nieuw ?) kan zetten die me suiker zouden doen uitplassen.

Ik heb ook nog last van overgewicht maar dat is nu toch al 8 kg minder en tegelijk ook nog 15 kg teveel. Verder heb ik ritmestoornissen, hoge bloeddruk, oogbeschadiging, oedemen aan de enkels, etc.

Door de ziekteperiodes van de laatste tijd ben ik niet echt meer geneigd om veel buiten te gaan. Ik voel me uiteraard constant slap en futloos.
Zo gauw het weer even kan en zo gauw mogelijk ga ik er wel weer op uit.
In februari heb ik mezelf gedwongen om een weekje naar Italie te gaan en heb daar heel veel gewandeld. Dat heeft me echt goed gedaan.

Ik vraag me heel veel dingen af die ik hier misschien kan als vraag stellen.
Zoals : is het normaal dat ik nu eet en met 1000 mg Metformine na 4 uren nog altijd zo hoog zit ? Wordt er uberhaupt nog insuline geproduceerd ?

Ik vraag me af wat er zou gebeuren als ik nog eens een keertje spaghetti bolognese ga eten zoals vroeger.. Lekker veel pasta :)

Zijn er hier mensen die me kunnen vertellen of ziekte en ontstekingen hun suikerwaarden erg heeft beinvloed, hoe snel dat herstelt, of het soms ook helemaal niet meer herstelt, etc..

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.