Home Forums Lichamelijke complicaties Diabetes type 1 en ADHD

Diabetes type 1 en ADHD

Hallo,

Ik ben 26 jaar en heb 18 jaar DM1. Ik ben nooit goed ingesteld geweest en heb een paar jaar een pomp gedragen maar spuit nu al weer een kleine 10 jaar. Sinds een paar weken heb ik de diagnose ADHD, dit nadat het voor de zoveelste keer niet lukte om de dagelijkse verlichtingen en school en diabetes te combineren en vol te houden. Ik gebruik sindsdien ook medicatie en ben zelf erg tevreden met de veranderingen en blij dat er weer nieuwe deuren zijn om te openen.

Ik ben zogenoemd een complex geval; vrouw van 26, diabetes type 1, (epilepsie, astma), en nu dus ook ADHD, (waardoor wel veel dingen duidelijk zijn geworden en ook beter om te begrijpen en naar te handelen). Ook is er dus bij mijn internist, huisarts, ADHD psychologen/psychiaters geen ervaring met deze combinatie.

Ik kan wel artikelen vinden over diabetes type 1 en ADHD maar niet in combinatie en eigenlijk niets vanuit Nederland of ervaringen van mensen die deze dubbele diagnose hebben.

Ik vroeg mij af of hier mensen ervaringen hebben met het bovengenoemde, of misschien tips hebben of weten waar ik misschien ook terecht zou kunnen voor meer kennis van dit alles.

Alvast hartelijk bedankt voor het lezen (:

Samira

    • amr

    Zijn er specifieke dingen die je graag wilt weten?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.