Home Forums Voeding Diabetes type 1 en niet aankomen in gewicht

 • Tim26

Diabetes type 1 en niet aankomen in gewicht

Hallo iedereen, ik heb een vraag.
Sinds 2 jaar geleden de diagnose gekregen van DM type 1.
4 x per dag Novorapid
1 x per dag Tresiba

Nou is mijn vraag dus, hebben er meer mensen last van dat ze maar niet aankomen in gewicht? Zelf ben ik rond de 1.90m en weeg ongeveer 70/71 kilo, naar mijn zeggen dus een beetje te licht. Graag zou ik rond de 80/85 kilo willen wegen maar wat/hoeveel ik ook eet, natuurlijk wel merendeels alleen gezonde voeding ;), ik blijf steken op dat gewicht en val soms zelfs nog iets af.

Gr Tim

 • Het is vast niet de reactie waar je op hoopt, maar… wat een heerlijk probleem lijkt me dat. Ik kom (door het gebruik van insuline?) juist steeds een beetje aan.

  Maar nu even over jou: volgens mij kun je ook bij een diëtist raad en advies krijgen over aankomen. Dat zal niet hun voornaamste business zijn :-), maar het lijkt mij wel het proberen waard!

  Succes en laat je nog even weten of je hulp gevonden hebt?

 • Ontzettend herkenbaar! Helaas heb ik er tot nu toe geen oplossing voor gevonden. Ik zie het ook niet direct als een heel urgent probleem, maar van tijd tot tijd is het wel frustrerend. Diëtisten weten meestal meer van afvallen dan aankomen, omdat mensen die moeite hebben met aankomen blijkbaar vrij zeldzaam zijn.

  • Luppie

  Zelf loop ik met hetzelfde probleem (1.89m – 60kg)
  Hiervoor ga ik nu ook naar een diëtist en heb de volgende adviezen gekregen:

  -Gebruik zo veel mogelijk volle producten.
  -Voeg daar waar mogelijk vetten toe aan je eten (Zelf doe ik tegenwoordig een flinke scheut vloeibare boter door mijn ontbijtpap en bijv. als ik boterhammen met ham eet, doe ik daar naast boter ook nog mayo bij tussen.
  – ’s avonds als tussendoortje volkoren crackers of stukjes volkorenstokbrood met Johma salades

  Let wel op dat je ‘gezonde’ onverzadigde vetten neemt en dat je de koolhydraten over de dag verspreid.

  Misschien dat er nog meer lotgenoten zijn, die hun tips/ervaringen willen delen.

  Overigens is dit geen ‘heerlijk probleem’, met ondergewicht is het lastiger om 1Kg aan te komen, dan bij overgewicht 10Kg kwijt te raken.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.