Home Forums Voeding Diabetes type 2

Diabetes type 2

Geachte meneer/mevrouw,

Wij zijn Claire, Bram, Lieke, Simone en Nikki, derdejaars studenten Voeding en diëtetiek aan de HAN in Nijmegen. Voor onze minor Klinische voeding doen wij onderzoek naar het effect van het product Resource Diabet op de glucoseregulatie van diabetespatiënten.

Voor het perspectief van de patiënt zijn wij op zoek naar diabetes type 2 patiënten die ervaring hebben met dit product of dit product eventueel in de toekomst zouden willen of kunnen gebruiken.

Heeft u diabetes type 2? en/of

heeft u in het verleden moeilijk te reguleren bloedglucosewaarden gehad of heeft u die nu nog? of;

lijdt u aan ondervoeding en/of heeft u een hier aan gerelateerde ziekenhuisopname gehad

Mocht u alleen de diagnose diabetes type 2 hebben en niet voldoen aan de andere hierboven genoemde punten, dan zouden wij u alsnog heel graag hierover spreken.

Het onderzoek zal bestaan uit een kleine vragenlijst (zie link hieronder), waarin wij proberen te achterhalen of u dit product eventueel in de toekomst zou willen of kunnen gebruiken (indien nodig). Omdat wij van mening zijn dat smaakbeleving een essentieel onderdeel is voor de meningsvorming, zouden wij u heel graag dit product laten proeven. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, dan zouden wij u graag uitnodigen voor een smaaktest op de HAN in Nijmegen (Kapittelweg 33).

Alvast bedankt en vriendelijke groeten,
Claire Martens, Bram Hendriks, Lieke Vermeulen, Simone Grevink en Nikki Hendriks

Vragenlijst:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=t-dzXeGzAE2zAwVhQLKjtM-CjYqLjsVEkUuhC4EwHlZUQ0FSSFdRNUpENTdMU1FXQ1oxSUlaSEFXQy4u

  • Ik heb even de voedingswaarden en ingrediëntenlijst van een van de Resource Diabet.

    De koolhydraat/vezelverhouding (K/V) is groter dan 5,0. Gezonde producten hebben een K/V die lager is dan 5,0. Hoe lager, hoe gezonder.

    Resource Diabet is een bewerkt product (er zit onder andere gedeeltelijk gehydrolyseerd guarpitmeel in, waardoor het guarpitmeel in het hydrolysatieproces omgezet wordt in suikers). Hierdoor is er voor de wet geen suiker toegevoegd, hoewel dat er dus wel in zit.

    Als zoetstof zit er onder andere acesulfaam-K in. Bij te veel inname hiervan, kan het de darmflora en daarmee de regelmatige stoelgang, verstoren.

    Alles overwegende, is dit fabrieksproduct dus niet geschikt voor diabetespatiënten.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.