Home Forums Nieuw met diabetes Diabetes type 2 en drugs

Diabetes type 2 en drugs

In drugs zitten toch geen of weinig suikers dus die mag je dan toch gewoon hebben met diabetes? Klopt dat?

Ik heb namelijk geen zin om als een monnik te moeten leven, en als ik geen alcohol mag waarom dan geen drugs zoals cannabis?

Kan de kenner dit voor mijzelf bevestigen dat ik drugs mag met diabetes?

  • Anoniem
  • Inactief

  Hoe oud ben je?

  Ik denk dat het grootste risico ligt in het feit dat je mogelijk jezelf niet meer onder controle hebt met alcohol en drugs en dat je daarmee ook je diabetes niet goed meer kunt regelen. Gebruik je insuline?

  Ook anderen mensen in je omgeving kunnen een eventuele hypo en de effecten van alcohol en drugs verwarren waardoor je in een ellendige situatie terecht kunt komen.

  Ik zou toch heel voorzichtig zijn. Alcohol- en drugsconsumptie is trouwens voor iedereen oppassen.

 • Op Drugsinfo.nl, een website van het Trimbos-instituut, staat over wiet en diabetes het volgende:

  Hasj/wiet & Diabetes
  Door gebruik van cannabis voel je een hypo minder snel aankomen. Bovendien kan cannabis kan van invloed zijn op het eetpatroon; je kunt meer of juist minder gaan eten. Het gevaar hierbij is een te lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie of hypo). Dit kan zeer onverwachts optreden. Als je hersenen te weinig suiker krijgen, neemt je concentratievermogen af. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en hartkloppingen.

  Overigens komen hypo’s bij diabetes type II door cannabisgebruik minder vaak voor dan bij diabetes type I.

  Voor info over andere soorten drugs en de combinatie met diabetes-medicatie, kijk op drugsinfo.nl en zoek op ‘diabetes’.

  • jako

  En waarom zou je geen alcohol mogen?????

 • type2 en drugs, tja een coke dieet en je valt vanzelf af, en in het ziekenhuis.

  Je lichaam heeft het al moeilijk genoeg met je diabetes waarom zou je het dan nog verder verzieken door grote hoeveelheden alcohol en drugs erin te gooien.

  nou weet ik niet wat je lichaamsgewicht is maar van bier wordt je dik (en van alcohol vrij bier nog dikker) je zou ook kunnen gaan sporten, dan maakt je lichaam ook een bepaald stofje aan, het is gratis en nog goed voor je lichaam ook.

  • Anoniem
  • Inactief

  Natuurlijk wil je niet als een monnik leven. Daarvoor moet je bij een klooster zijn en je hebt er geen diabetes voor nodig. Wat ik aan diabetes zo frustrerend vind, is dat er vanalles best mag ‘als je maar wel…’ meet, rekent, plant. Op sommige dagen ben ik de klok, de rekenmachine en de meter echt beu.

  Alcohol mag niet, zeg je. Volgens mij wel, maar ik weet niet met welke reden het je evt. is afgeraden. Sommige alcoholische drankjes bevatten veel koolhydraten, zoals bier of port. Als je (nog) niet goed ingesteld bent of net andere medicijnen hebt gekregen, zijn er mogelijk teveel factoren om goed te kunnen bepalen wat de invloed van alcohol in jouw geval is, en zul je daar in een later stadium opnieuw naar moeten kijken. Ook kun je door alcohol een hypo krijgen, die vaak 1 of meer uur later optreedt. Als je door de alcohol onder invloed bent geraakt, kun je dat minder goed aan voelen komen of zelfs niet herkennen. Daarom is het wel van belang om je goed te laten informeren over alcoholgebruik en diabetes. Ik weet er wel iets van, maar da’s van lang geleden want ik gebruik zelf al jaren (vrijwel) geen alcohol meer.

  Cannabis verstoort je metabolisme en de waarneming van lichaamssignalen. Je lichaam neemt de voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, dus anders dan normaal, waardoor je bloedglucose verandert. Ook kun je hypo’s niet aan voelen komen of helemaal niet herkennen. En vreetkicks zijn niet onbekend als gevolg van cannabis, en een vreetkick is niet zo van ‘he ik heb ineens enorme trek’ maar meer van ‘ik moet en zal nu eten, en eten, en eten, en..’ Duidelijk dat dat niet supergoed voor je diabetes is.

  Als je toch drugs wilt gebruiken, probeer dit dan bespreekbaar te maken met je arts e/o DVK of POH. Maak hen duidelijk dat je begrijpt dat ze het je afraden, maar dat je die keuze alleen zelf kan maken, en vraag om advies voor als je het toch wél gaat doen.

 • Info van drugsinfo.nl, jellinek.nl etc moet je niet blindelings vertrouwen, dat zijn pagina’s die nogal is wat dingen verdraaien omdat het anti drug websites zijn.

  Cannabis, laat ik voorop stellen dat ik dit niet als drug zie, cannabis is de enige “drug” die puur natuur is, zonder chemische toevoeging zoals je dat bij coke, heroïne, xtc, met etc heb.

  Als je cannabis diabetes googled kom je veel info tegen met de voordelen. De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van cannabis en het heeft veel positieve effecten voor allerlei ziektes.

  Wat het wel is,je moet het wel puur roken en Nederland heeft er een slechte gewoonte van gemaakt om het met sigaretten te mixen.

  Sigaretten vernauwen de bloedvaten terwijl wiet ze openen, ook door de verbranding met sigaretten verbrand je veel goede stoffen van cannabis.

  Alcohol is een totaal ander verhaal en ik kan het als alcoholist weten. Toen ik begin van het jaar hoorde dat ik type 2 had heb ik een paar weken gezond gedaan en toen weer afgegleden naar hardcore drinken.

  Ik dronk altijd whiskey maar ben na wat onderzoek over gestapt op vodka omdat vodka geen suikers bevat. Ben zelf nu aan het afbouwen met de alcohol want het maakte de ontstekingen die ik her en der heb erger en sinds ik pure cannabis rook zijn bijna al de ontstekingen weg.

  • Chaim

  @Stier…ik wens je heel veel kracht en wijsheid. Je probeert iets te doen aan een situatie waarvan je weet dat die destructief is. Roep hulp in als het niet alleen lukt.

 • Inmiddels hebben we meer informatie over Drank, drugs en diabetes ontwikkeld. 2 animatie filmpjes (1 over alcohol en 1 over drugs), factsheets en (voor €3,95) een magazine voor jongeren over dit onderwerp. Kijk maar op http://www.dvn.nl/jong

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.