Home Forums Behandelaren Diabetes type 2 plus ziekte van hashimoto

Diabetes type 2 plus ziekte van hashimoto

Goedenavond,

Graag wil ik wat advies vragen over behandelaars en welke stappen het beste genomen kunnen worden.

Zoals in de titel beschreven heeft mijn oma de ziekte van hashimoto en diabetes type 2. Nu is zij heel lang door een goede internist behandeld maar toen deze met pensioen ging heeft de huisarts het weer overgenomen.

Deze internist was niet in een ziekenhuis werkzaam maar had een eigen praktijk, en was erg goed met het in de gaten houden van de schildklier en het effect van de werking op de suikerwaarden + bloeddruk.

De ene keer was haar suiker + bloeddruk hoog i.v.m. stress en de andere keer weer laag. Momenteel neemt zij de bekende tabletten (metformine, tolbutamide, euthyrox etc) en is zij onder behandeling bij een verpleegkundige via de huisarts, die geen specialist is op het vlak van de ziekte van hashimoto. De huisarts zelf is hier ook niet bekend mee.

De bloeddruk en suiker van mijn oma is regelmatig veel te hoog en nu blijft deze verpleegkundige maar aangeven dat ze insuline moet nemen.

De ziekte van Hashimoto kan ervoor zorgen dat de bloedsuikerwaarden schommelen waardoor het lijkt alsof de medicatie niet werkt maar dit moet je als specialist wel zien. Ik heb geen vertrouwen in de huidige behandeling van mijn oma.

Mijn oma heeft aangegeven dat zij geen insuline wil gebruiken aangezien het bewezen is dat insuline veel problemen veroorzaakt bij mensen met diabetes type 2. Vervolgens is zij ook al op leeftijd waardoor zij dit niet wil gebruiken.

Nu is zij op zoek naar een goede specialist / internist op het vlak van zowel de ziekte van Hashimoto als ook diabetes type 2.

Ik ben bekend met het schildklier fonds en deze zal ik ook nog raadplegen maar ik vraag mij af of iemand nog een goede specialist kent in de omgeving Utrecht? Welke stappen kan ik het beste nemen?

Nu zul je denken dat een verwijzing naar het ziekenhuis ook mogelijk is maar de ervaring daarmee is juist ook niet altijd goed.

Ik hoor het graag.

Mvg,

Elin

  • Zorua

  Je kunt altijd proberen een verwijzing naar het ziekenhuis, misschien tref je een goede internist daar.

  • BB

  Hi Elin,

  Ik heb zelf ook DM2 en de ziekte van Hashimoto. Het is moeilijk om over bepaalde klachten die ik heb te duiden door welke aandoening het komt.

  Ik ben benieuwd naar jullie zoektocht naar een goede specialist. Hebben jouw oma en jij die gevonden?

  Groeten,
  BB

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.