Home Forums Nieuw met diabetes Diabetes2

Diabetes2

Goede morgen,
In april 2022 heb ik mijn bloedsuiker gemeten. Deze was 16,4 mmol. De huisarts wilde bloedonderzoek en medicijnen voorschrijven. Ik heb dit geweigerd en ben naar huis gegaan. Ik ben direct begonnen met afvallen. Inmiddels ben ik 24 kilo kwijt. Geen suikers, pasta, rijst en aardappelen meer gegeten. Mijn bloedsuiker ligt nu tussen 5 en 6 mmol. Ik had beginnende makula degeneratie (ogen) en diabetes voeten. De makula is weg en mijn voeten zijn 90 % beter geworden. Ook had ik last van mijn heupen, knieen en enkel gewrichten. Allemaal weg.
Ik hoop jullie een hart onder de riem te steken met mijn verhaal, het is een lange, moeilijke weg, maar, in mijn geval, is de beloning groot.
Groeten, Jo Knobbe

 • Wat een prestatie! Gefeliciteerd, heel erg knap!

  • Mr. M

  Well done! Weer een bewijs dat Type 2 omkeerbaar is.

  • daven

  Netjes ,super gedaan !👊😎😎😎 het motiveert mij zeker ,ik hou van deze positieve verhalen ! Mijn laatste hba1c was 95 ,ik wil dit binnen 6 maanden genormaliseerd hebben ,zonder medicijnen (wel supplementen ,als ik geen waterfast doe )
  Ik weet dat dit mogelijk is bij type 2 ,maar zoals je al zei :het is niet gemakkelijk !
  Ik heb weliswaar niet zoveel overgewicht (momenteel 73 kg bij 1.73m ,al 5 kg afgevalen in een week ) Maar hou wel van snoepen /eten !😋😋😋
  Ik doe het voornamelijk voor mijn hba1c te verlagen ,mijn nierfunctie te verbeteren en mijn schildklier weer te normaliseren (weet niet of dit laatste lukt ,dit is weer wat nieuws wat ik erbij heb gekregen en heb me er nog niet zo in verdiept ,in hoeverre(hoge ) suikers daar in rol in speelt ?

  Bedankt voor u verhaal en voor mij begint nu the long hard way ,to kill the diabetes !🤪👍

 • Wat een mooi resultaat, bemoedigend, ook voor anderen. Hopelijk kunt u dit volhouden.

 • Wat een geweldig resultaat! Gefeliciteerd!!!
  Ik ben jaloers op je success!!!

 • Vier jaar geleden had ik een hba1c van 86 en een nuchtere waarde van 18. Ik slikte 14 pillen per dag en zou insuline moeten gaan spuiten. Door leefstijlwijziging binnen een half jaar medicatievrij en nu naar 4 jaar nog steeds zonder medicatie. Het kan echt.

   • daven

   Goed bezig bert !👊😎

   Ik weet dat het mogelijk is en ben nu ook op weg om mijn hba1c van 95 te normaliseren zonder medicatie !
   Ook super van je dat je het zolang nog steeds volhoudt ,want dat is vaak het moeilijkste !👍

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.