Home Forums Vakantie Diabetesmateriaal vervoeren tijdens vakantie

Diabetesmateriaal vervoeren tijdens vakantie

Hallo Allemaal,

In Februari ga ik voor een aantal maanden naar Cuba alleen nu kom ik niet helemaal uit hoe mijn diabetesmaterialen mee te nemen.

Mijn vraag is of iemand weet of normale koeltasjes ook geschikt zijn om insuline in te vervoeren, of de materialen (naalden, reservoirs etc) + insuline in de originele verpakking vervoerd moeten worden in koffer en rugzak en of de reservepomp in de handbagage of ruimbagage moet.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Groetjes Julian

  • Tijdens onze reizen hebben we insuline nooit in het ruim gedaan, want het kan niet tegen bevriezen. Altijd twee keer zoveel mee als nodig is en verdeeld over twee tassen. Onderweg regelmatig herverdelen, zodat nooit een hele voorraad weg kan raken. Koelkasten onderweg vertrouw ik niet. Wie heeft er toegang toe en gooit vreemde pakjes weg? Staan ze niet op vriesstand of koelt een element te hard. Altijd mijn washandjes truc gebruikt. Insuline in een dicht plastic zakje, vochtig washandje eromheen en dat weer in een open tasje/zakje. Door de langzame verdamping blijft het koel genoeg ook in de tropen. Er schijnen ook koeltasjes te zijn die op dezelfde manier werken. Neem een medisch verklaring mee dat je insuline gebruikt en laat daar ook pompen, sensoren ed opzetten. Ik heb destijds de dvk erbij laten zetten dat de sensor niet van mijn arm verwijderd mag worden. Die verklaring overigens nooit nodig gehad. Allen andere materialen anders dan de insuline in de ruimbagage gedaan, behalve een weekvoorraad in de handbagage incl koekjes. Veel plezier.

    • Dankjewel voor de bruikbare info!

      Weet je toevallig ook of het verplicht is de materialen: naalden, reservoirs, insuline etc. in de originele verpakking in de doos te vervoeren?

  • Geen idee. Toen ik begon met verre reizen had ik de spuiten in een grote doorzichtige koelkastdoos om ze te beschermen. Een Indiase douanemedewerker controleerde mijn bagage en pakte de doos op om te zien wat er in zat. Ik reikte al naar mijn verklaring, maar hij stopte hem gewoon weer terug. Maar hoe het nu is…..

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.