Home Forums Nieuw met diabetes DiabetesTrefpunt vernieuwd

DiabetesTrefpunt vernieuwd

Beste gebruiker,

Zoals je ziet hebben we het DiabetesTrefpunt vernieuwd en aangepast. Als het goed is met de aanpassingen e.a. flink verbeterd en zijn de grootste ergernissen opgelost. Werken er toch bepaalde zaken niet? Of kom je ergens niet helemaal uit? Stuur ons dan een mailtje. Dan pakken we dit zo snel mogelijk op!

Bedankt voor je geduld/begrip!

Moderator ^Lotte

 • Gefeliciteerd mooie layout geworden, is nog wel zoeken de komende tijd.
  Beter leesbaar geworden ook.

  Prive berichten naar forum leden sturen is nu nieuw geworden en gaan via privemail/gebruikersnaam buiten buiten de D.V.N om #privacy 🤔 ?

  Zie tekst formulier.

  Via dit formulier verstuur je een contactverzoek naar dit forumlid per e-mail. Door gebruik te maken van dit formulier ga je ermee akkoord dat jouw gegevens (gebruikersnaam en e-mailadres) gedeeld worden met deze persoon. Deze persoon kan hierna direct met jou mailen, zonder gebruik te maken van Diabetestrefpunt.nl.

  Bedankt voor wederom jullie vele “vrijwilligerswerk” om dit forum te onderhouden/vernieuwen.

  Groet 6feet10

  • Dag 6feet10,

   Dankjewel voor je feedback! Dat waarderen we!

 • Geen mogenlijkheid om na plaatsen nog veranderingen in bericht aan te brengen, c.q. taalfouten herstellen en/of geen “leesbril” op.

  Voorheen stond daar 60 minuten voor.
  Weet niet of dit een verbetering is ?

  Groet 6feet10

  • David
  • Moderator

  Goed punt! Is nu weer geactiveerd ;-)

 • Ik snap even niet wat jullie nu willen met de nieuwelayout bij nieuwe berichten zo naast elkaar. Een rij met nieuwe berichten en daarnaast een rij met laatste reactie… Dat is toch het zelfde? Wat is het verschil?

  Het is wel even wennen, maar alles went, dus dit ook.

  • Dag Raafke,

   De bedoeling is dat je nieuwe posts (berichten) kunt lezen, waar niet direct nog op gereageerd is. En daarnaast de nieuwste reacties, dat kunnen ook reacties op reacties en berichten zijn.

   Dat is gedaan zodat mensen wat sneller op nieuwe berichten reageren. Voorheen kwam er soms tijden geen reactie op een nieuw bericht, wat natuurlijk niet de bedoeling is. En zo kun je die ook makkelijker terugvinden.

   We blijven natuurlijk in de gaten houden of meer mensen dit onlogisch vinden, want dan moeten we daar toch iets in aanpassen.

   Groetjes,

   Moderator ^Lotte

 • Op een of andere manier kan ik via de link geen mailtje aan jullie sturen helaas. Bij deze mijn vraag…

  Klopt het dat na 10 nieuwe berichten, de 11e en alles daarboven (12, 13, 14 ect.) automatisch in een “onderwerpen”-categorie” wordt opgeslagen, en je de 11e bijvoorbeeld alléén nog kunt vinden door je nog te herinneren of te deduceren binnen welke categorie dat bericht wellicht opgesteld zou kunnen zijn?

  Je kunt – zo lijkt het althans – niet meer “scrollen in de geschiedenis” zeg maar…
  Ofewel: kun je verder teruggaan in de geschiedenis van ‘nieuwe berichten’? Ik zie onderaan geen pagina’s 1-2-3-4 ofzo staan of een pijl naar beneden waarmee je meer berichten “openklapt” (wat op andere sites gangbaar is).

  Vorige week was er bijvoorbeeld een bericht over “arbeidsongeschiktheid en afkeuring” (zo’n soort titel) van ‘Suikerpinda’ waar ik binnenkort nog op wilde reageren (op ‘Mark-pompje), maar deze staat niet meer in de lijst van ‘nieuwe berichten’, maar vind deze nu alléén nog bij t kopje ‘onderwerpen’> ‘werk’. Klopt dat deze niet meer via ‘nieuwe berichten’ terug te vinden is?

  Met groet van Welmoed

  • Dag @welmoed,

   Dankjewel voor je reactie! De maillink werkt wel als je een mail-app zoals Outlook of iets hebt.

   Een terechte vraag over doorgaan naar andere pagina’s! We hebben je feedback doorgezet en inmiddels wordt gewerkt aan de knoppen onderaan de kolommen die naar de totale overzichtspagina’s gaan.

   Groetjes,

   Moderator ^Lotte

   • @moderator ^Lotte @diabetesvereniging

    Kopie bericht: een maand geleden reeds en nog geen antwoord/terugkoppeling mogen ontvangen

    @6feet10 @ben42 Jammer dat de profielfoto niet helemaal goed is meegekomen, dat is dus helaas niet helemaal goed gelukt. We hopen dat jullie reacties wel allemaal behouden zijn gebleven?

    Ik bespreek jullie andere punten nog met de technische jongens, daar kom ik nog op terug!

    Groetjes Moderator ^Lotte

    In afwachting van jullie antwoord

    Groet 6feet10

 • Jammer dat je avatar/profielfoto niet mee kon worden overgezet bij de laatste update.
  De herkenbaarheid van de forum leden was dan goed/beter zichtbaar.
  Nu moet iedereen opnieuw de avatar/profielfoto instellen.

  6feet10

  • @6feet10 @ben42 Jammer dat de profielfoto niet helemaal goed is meegekomen, dat is dus helaas niet helemaal goed gelukt. We hopen dat jullie reacties wel allemaal behouden zijn gebleven?

   Ik bespreek jullie andere punten nog met de technische jongens, daar kom ik nog op terug!

   Groetjes Moderator ^Lotte

  • Ben42

  Via het profiel kon ik mijn reakties niet meer terugvinden. Maar ik kan op een willekeurig bericht van mij klikken op mijn Avatar ontdek ik zojuist.
  In de geplaatste reacties zie ik niet de header van het bericht of de header van de draad, bovendien zie ik geen ‘knopje’ om naar die draad toe te gaan.

  Op de pagina Nieuwe berichten, staat een deel van de berichten zowel links als rechts. Voor zover ik kan beoordelen zit daar geen logische volgorde in, voor mij moet daar de toegevoegde waarde nog worden uitgelegd.

  De oplossing om voor prive mail te kiezen vind ik geen prettige oplossing. Het gescheiden houden van de diabetes trefpunt (prive berichten) en mijn eigen mailbox vond ik prettig. Zelf denk ik ook niet dat ik mijn email adres beschikbaar ga stellen om hier mensen te helpen.
  Overigens wens ik ook geen verzoeken in mijn mailbox te ontvangen. Mijn mailbox krijgt toch al veel te veel berichten die ik liever niet ontvang.

  Tot zover, misschien heb ik wat zaken nog niet goed begrepen en kom ik daar later nog achter.
  Vr.Gr.
  Ben

 • Het verschil tussen de twee kolommen is mij ook niet duidelijk en ik vind het eigelijk storend. Evenals de volgorde, die is niet altijd chronologisch. De oudere berichten dan 10 stuks mis ik ook evenals de oude profielfoto’s die niet meegekomen zijn. Layout vind ik wel verbeterd.

 • @ben42

  Wat betreffende de mailverzoeken helemaal met je eens. Heb vrij moeilijke naam en via de mail (echte naam in adres zo te vinden in Google) dus plaats het eerste “verzoek” hierover gelijk in de spambox.

  Mail is voor werk/prive alleen, juist het anonieme spreekt mij aan op ons forum omdat ik ziekte/privezaken/problemen juist hier kwijt kan c.q. helpen bij het oplossen of bijstand geven aan andere forumleden.

  Groet 6feet10

 • Hard gewerkt, achter de schermen. Dank dat jullie proberen om het voor ons zo goed mogelijk te maken. Ik weet van eigen fora hoeveel werk het is.

  Er lijkt niet opvallend veel veranderd, in zoverre dat je erg moet wennen aan een andere manier van lezen of posten.

  Persoonlijk vind ik het wel duidelijk en de verschillen wennen vanzelf.

  Voor mij ziet het er duidelijk uit. Ben alleen benieuwd hoe jullie aan de avatar van mijn profiel komen. Dat is niet degene waar ik altijd mee ingelogd was, maar een die bij een van mijn websites hoort.
  Dat wordt inderdaad zoeken om de oude weer te vinden. Ik weet precies welke, maar niet meer waar die gebleven is :-( Vind het inderdaad belangrijk voor de herkenbaarheid.

  Maar soms kun je niet alles overzetten bij een update. Dat is onvermijdelijk.

  • Abisko

  Ik erger mij aan het scrollen naar beneden om de berichten te zien.
  Eerst die afbeelding met de lachtende dame, dan het login, dan het de blauwe boxen om de berichten te filteren en dan kan ik zien of er een nieuw bericht is.
  Op de gsm is dat veel erger.

  • Dag @abisko, met die 3 streepjes rechts op je mobiel kun je naar de verschillende onderdelen die voor jou interessant zijn. Dan kun je de lachende dame gelijk skippen :) Op desktop kun je gebruik maken van de navigatie bovenin. Hopelijk kom je er zo uit!

   Groetjes moderator ^Lotte

  • Jasper

  Druk bezig geweest met de site jullie! het ziet er netjes uit vind ik!

  Maar ik wil me graag aansluiten bij de opmerkingen van Ben42 en 6feet10 dat ik het niet zo prettig vind dat de priveberichten nu via de email gaan.
  En je kan geloof ik ook niet meer via de reacties van iemand in zijn of haar profielpagina naar het topic gaan waar de betreffende reactie vandaan komt.

  • Ben42

  Ondertussen zie ik van een aantal mensen de Avatar terugkomen.
  Dit lijkt vrij willekeurig. Er zitten ook mensen tussen die al twee jaar geen post meer hebben geplaatst. De waarschijnlijkheid dat zij zelf de Avatar hebben teruggeplaatst lijkt mij klein.

  Ben

  • Ik heb mijn avatar handmatig weer ge-upload.

 • Van de week heb ik zelf mijn avatar, de afbeelding van de binnenkant van de sensor, teruggeplaatst. Onderaan staat nu een link naar alle laatste berichten, maar dat zijn de nieuwe berichten en niet de laatste reacties. Mogen die er ook bij?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.