Home Forums Medicijnen Diabetich

Diabetich

Ik ben diabeet gehad toen ik zwanger was van me laaste dochter die is inmiddels 32 jaar.
Toen ik bevallen was had ik diabetich meer .

Na een paar jaren kreeg ik weer las van verhoogde blds moest gelijk starten met methformine 2x daags 1000mg .me blds waarden bleven hoog toen kreeg ik avandia er bij toen daalde me blds .was in gewicht toegenomen nooit hier aandacht aanbesteed
Later hoorde ik van de huisarts dat de avandia
niet meer besteld kon worden was nadelig voor je nieren .ik slikte jaren methformine nog steeds ik heb in de loop der jaren wisselende blds waardes gehad toen kreeg ik gligazide er jij in de ochtend 3 tabletten van 30mg slikt dit nog steeds .
Ik denk ik moet aan me gezondheid denken toen gestart met faira lourens leefstijl .daar ben ik afgevallen sinds de zomer 2021 op 9mei woog ik 97.8 kilo en nu 92.8.gaat heel langzaam gewichtsverlies ben al 67 jaar .
Ik sport erbij crosstrainer thuis .
In overleg met de diabetich verpleegkundige ben ik sinds twee weken gestart met ozempic 0.25 mg .de reden hiervan is me hba1c waarde naar beneden te krijgen .ik schommel heel erg met me waardes,ik heb twee keer insulatard insuline gebruik 10 e h .s.avonds toen zakte de waardes wel en kreeg hypo.s erdoor moest gelijk stoppen. Ik gebruik nu de ozempic en heb verder geen last hiervan wel in de middag bij het eten vol gevoel. De diabetich verpleegkundige die houd contact hoe het gaat.

 • Knap van je dat je je levensstijl hebt aangepakt en al gaat het langzaam, je verliest gewicht. Je bent op de goede weg. Je vermeldt niet of je bloedsuikers nu goed zijn. Maar als je bloedsuikers nog steeds zo schommelen, lijkt me een doorverwijzing naar een internist wel de moeite waard. Dit houdt niet in dat je de rest van je leven naar het ziekenhuis moet ipv de dvk om de hoek. Als je goed bent ingesteld, kan je weer terug verwezen worden naar de huisarts.

  • Rionne

  Beste.
  Ik gebruik al vanaf 2019 ozempic 0,25 mg.
  Ik zat in die tijd in heel hoog tot ik te horen kreeg u moet na ziekenhuis dit komt niet goed was ook zo veel te hoog.
  Nu na 2 jaar ben ik op de lage dosering 0,25mg n 14 kilo afgevallen heerlijk want ik was flink gegroeid van de insuline rod spul is dat, al hoe wel ik avond nog een maar de helft hoeft te spuiten 15 eh.
  Doe ik het er prima mee.

  Ik zou iedereen aan raden begin met ozempic….wel even wat bij werkingen gehad was te doen.
  Ik wil volgende jaar met mijn verpleegkundige kijken of het wat hoger mag na 5,0. Mg. Dan hoef ik minder te spuiten in de avond. Tot dat ik over een tijdje met de ozempic maar een keer in de week kan spuiten lijkt me ideaal.
  Maar ik ben waar ik moet zijn. Van 99 na 53 met de suikers
  En dat op de lage niveau.
  Was voor mij en goed oplossing.
  Je word onder con gehouden hiermee.

  Ja na het te hoor was zijn de Zenuwen in mijn voeten wel aan getast daar is nu niks aan te doen.

  Heb type 2 vraag erna.
  Succes
  Gr
  Rionne

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.