Home Forums Bewegen Diabetische sokken en schoenen

Diabetische sokken en schoenen

Op niet-Nederlandse sites zie ik mensen wel eens schrijven over ‘sokken voor diabetici’ en ‘schoenen voor diabetici’. Wat ik begrijp is dat de sokken in het speciaal zijn gemaakt om vocht bij je voeten vandaan te halen / houden. Schoenen voor diabetici zijn volgens mij gewoon hele goeie schoenen die precies op maat gemaakt worden voor jouw voeten.

Weet iemand hier iets meer van? En waar zou ik die kunnen krijgen?

(Ik ben een Nederlander, maar woon ver weg waar zorg veel minder goed is. Dus tijdens een aankomend familiebezoek wil ik het e.e.a. gaan kopen. Bij deze artikelen heb ik zoiets van ‘baat het niet dan schaadt het niet’.)

  • Mijn schoenen zijn verstrekt via de revalidatie-arts en de orthopedische schoenmaker die aan het ziekenhuis is verbonden. Maar ze werken ook zelfstandig, die club van mij is aangesloten bij SOHN en SEMH. Het kost wel tijd en nazorg eer de schoenen goed zijn, dus hopelijk is het een lang familiebezoek.

  • Iets van € 500 à 600 per paar. Via zorgverzekering en alleen eigen bijdrage betaald van
    € 125 per paar. Was 2 jaar geleden.

    • boris

    mijn eerste paar schoenen waren 1800 euro bij livit orthopedie maar dan moet je wel een keer of 4 langskomen om te meten voor dat echt aan de schoenen zelf gaan beginnen maar dan heb je ook wat mijn derde paar was trouwens 1300 euro maar voor mij alleen eigen bijdrage

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.