Home Forums Nieuw met diabetes Diagnose type 2

 • Am

Diagnose type 2

Hi ik heb vandaag te horen gekregen dat ik (weer) type 2 heb.
Ik heb dit 8 jaar geleden ook gehad en moest toen aan de metformine 500
Toen Met gewichtsverlies, koolhydraat beperkt en andere levensstijl was dit weer binnen de normale waarden en mocht ik stoppen na afbouw metformine.
Nu heb ik al een maand of 3 veel pijnlijke gewrichtsklachten en ontstekingen en vorige week bloedafname gehad. Daaruit kwam de Uitslag van 14 nuchter en de arts gaf aan dat ik weer aan de tabletten moest. Daarnaast gaf ze aan dat de ontstekingen versterkt worden door combinatie met te hoge glucose. Maar dat de glucose ook hoger is door de ontstekingen van gewrichten. Het ene versterkt het andere. Heeft iemand hier ook pijnlijke gewrichten in combinatie met een te hoge bloedsuiker?

  • Dora

  Beste Am,

  Ik heb geen ontstekingen in mijn gewrichten maar wel een chronische neusholte ontsteking sinds 2 jaar. Zit met hetzelfde probleem, de ontsteking veroorzaakt volgens mij ook mijn hoge glucose. Wat je zegt het ene versterkt het andere.

  Ga je weer aan de tabletten en welke dan? Zou graag van je willen weten of je ontstekingen dan gaan afnemen.
  Wel knap dat je voorheen met je tabletten kon stoppen. Hoe heb je dat precies voor elkaar gekregen en heb je dit al die tijd vol kunnen houden? Daar ben ik zeer benieuwd naar.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.