Home Forums Voeding Een nieuwe diëtiste

 • djoois

Een nieuwe diëtiste

Blijkbaar is een goede diëtiste moeilijk te vinden. Mijn eerste diëtiste en ik lagen veel met elkaar in de clinch doordat zij vond dat ik de ‘NDF voedingsrichtlijn diabetes’ niet al te serieus moest nemen als deze op bepaalde punten niet overeen kwamen met het voedingscentrum. Ook was zij van mening dat ik als vegetariër maar vette vis moest eten, omdat ik anders kans had een omega 3 tekort.
In overleg met mijn diabetesverpleegkundige ben ik overgestapt naar een andere diëtiste en nu blijkt deze binnenkort te verhuizen naar haar grote liefde in het buitenland.

Uiteraard wordt laatstgenoemde diëtiste wel vervangen, maar is niet gespecialiseerd in vegetarisch koolhydraatbeperkt eten en diabetes. Ben ondertussen wel ervaringsdeskundige, maar die stok achter de deur ervaar ik als prettig. Wat adviseren jullie, de nieuwe diëtiste een kans geven of alvast opzoek gaan naar een hele andere diëtiste?

 • Het ligt er aan waar je precies behoefte aan hebt djoois. Wil je specifieke recepten en echt iemand om mee te sparren? Of kun je zelf goed uit de voeten qua praktisch voedingsadvies en wil je liever een luisterend oor, controle en algemene feedback?

  Ik zou de nieuwe diëtiste een kans geven maar haar wel vertellen wat je verwachtingen of wensen zijn. Je kunt trouwens omega 3 ook zonder vis genoeg toevoegen aan je voedingspatroon maar mijn ervaring is dat de producten waar dat genoeg in zit niet horen tot de standaard Voedingscentrum, Schijf van vijf opties. Dus blijf zelf kritisch, onderzoekend en jezelf inlezen, dan kun je naast de diëtiste adviezen ook nog je eigen bevinden daarnaast leggen. Wellicht een combinatie van haar adviezen, jouw eigen creativiteit en haar stok achter de deur!

 • Beste Djoois,

  Wat jammer nu dat je eigen diëtiste weg gaat!
  Er zijn een aantal diëtisten gespecialiseerd in het koolhydraatarme leefstijladvies. Kijk op http://www.voedingleeft.nl of http://www.keerdiabetesom.nl om te kijken of daar een diëtist bij zit die werkzaam is in je regio.
  Ik zelf heb een duo praktijk met een collega en beide gespecialiseerd in koolhydraatbeperking.
  Zie hiervoor http://www.gezond-dieeten.com
  Je kunt persoonlijk langs komen maar telefonisch of per mail behoort ook tot de mogelijkheden.

  Met vriendelijke groet,
  Danielle Westerman diëtist

  • Ivanna

  Dit interesseert mij wel. Ik ben niet volledig vegetariër maar wilde de vleesloze dagen wel uitbreiden vanwege mijn cholesterolproblemen. Toen gooide diabetes roet in het eten, of liever gezegd: mijn diëtiste. Op mijn vraag hoe ik mijn koolhydraten moest regelen als ik geen vlees eet zei ze: dan eet je maar 2 lepels bonen en laat je je 2 lepels aardappels staan. Dus antwoordde ik: maar dan ga ik dus minder eten en ik sta al op dieet waardoor ik honger krijg. Nou, was toen het foute antwoord, dan eet je ’s middags maar een boterham minder. (Hoezo verdelen van de koolhydraten?) Ik eet dus tegenwoordig weer vaker (mager) vlees. Maar ik ga de hierboven genoemde sites dus zeker napluizen.

 • Dag djools. I.p.v. vis ter aanvulling van een eventueel omega3 tekort, kun je ook omega3 in de vorm van algen in capsulevorm nemen. Ze bevallen mij goed en zijn volgens mijn dietiste prima ter vervanging van visoliecapsules. Als je googled zijn er verschillende merken verkrijgbaar. Ik bestel die van het merk nuique rechtstreeks in Engeland. Dat is de goedkoopste oplossing. Succes.

  • jetty

  Hallo Djools, hoe gaat het nu met je? Gelukkig is er een nieuwe richtlijn van het Voedingscentrum uitgekomen. Bestel die eens, dan zul je zien, dat er voor vegetariërs ook genoeg mogelijkheden zijn. Maar het is en blijft jammer, dat je vorige diëtiste hier niet van op de hoogte is. Ik ben ook gewisseld van diëtiste, maar dat kwam omdat die geen geld meer kreeg vanuit de ketenzorg. Ik heb nu een diëtiste, die gespecialiseerd is in natuurvoeding. En dat bevalt prima.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.